A kisfiú és a szellembohóc

Cím: A kisfiú és a szellembohóc
Szerző(k): László Márk
Kiadó: SZIF Képregények
Ár: 1800 Ft
Formátum: füzet
Terjedelem: 40 oldal
Megjelenés: 2019.05.12.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás:

A 15. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválra jelenik meg nyomtatásban is László Márk képregénye, A kisfiú és a szellembohóc.

Az alkotó a fesztiválon dedikálja is a kiadványt.

László Márk 2018-ban diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció mesterszakán, diplomaprojektje, a „The Boy Who Loved a Ghostclown” című képregény májusban a Szépirodalmi Figyelő gondozásában jelenik meg, a 15. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál alkalmából.

Márk születése óta Budapesten él, szabadúszó illusztrátorként dolgozik, számos képregényes projektben vett már részt, például Csepella Olivér kérésére a Nyugat + zombikba is rajzolt tizenhat, fejezetkezdő oldalt. Tavaly megjelent „Punk” című képregénye Szépirodalmi Figyelő-díjban részesült.

A Szépirodalmi Figyelő új sorozata, a Panelháló elsősorban olyan műveket jelentet meg, melyek egy egész történetet foglalnak össze, nem több mint negyven oldalon keresztül. László Márk diplomamunkája, melyet a MOME-n védett A kisfiú és a szellembohóc tökéletesen illik ebbe a sorba, mely talán nem a gyerekeknek szól, mégis a mese és a horror világának elegyítésével a gyermeki fantáziát is megmozgatja.

Előzetes oldalak: