A FÉLELEM MAGA 1. rész (NMK #89)

Cím: A FÉLELEM MAGA 1. rész (NMK #89)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Matt Fraction, Stuart Immonen
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2021.06.03.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

A távoli múlt egyik halálos veszedelme visszatér száműzetéséből, hogy félelemmel árnyékolja be a Földet.
Amint Odin, Mindenek Atyja megszakítja az Asgard és az emberi világ közti kapcsolatot, a titokzatos gonosz új ellenségekből toboroz sereget, akik segítségével legyőzheti a Föld Legnagyobb Hőseit.
Történetünkben a Kilenc Világot sújtó csapás felégeti az egész Marvel Univerzumot.
Vajon hőseink képesek lesznek szembenézni egy ilyen kegyetlen támadással?

A gyűjtemény a Fear Itself Prologue: Book Of The Skull, a Fear Itself 1-3. és a Fear Itself: The Worthy számokat tartalmazza.

Előszó:

Már a Franklin D. Roosevelt amerikai elnök elhíresült mondatából („Az egyetlen dolog, amitől félnünk kell, az a félelem maga!”) kiemelt cím is arról árulkodik, hogy a Marvel valami egészen különleges dologba vágott bele a 2011-ben indult crossover-eseményével.
Amerika Kapitány és Thor ezen a nyáron mutatkoztak be a Marvel Filmes Univerzumában, az Ötletek Háza pedig egy olyan eposzi léptékű történettel állt elő, ami Asgard és a Kapitány körül forgott, de majdnem az összes hőst érintette. Az író, Matt Fraction eredetileg egy Amerika Kapitány / Thor közös kalandban gondolkodott, de a Marvel fejesei számára egyértelmű volt, hogy ennek hatalmas eseménynek kell lennie. Olyannak, ami a Marvel-stílusához híven reflektál a való világunk társadalmát érintő problémákra. Az „Occupy Wall Street” (magyarul: Foglaljuk el a Wall Streetet!) mozgalom tüntetése szinte a Marvel irodájának ablaka alól indult, résztvevői pedig dühösek voltak a kormány elégtelen lépései miatt, amikkel a különböző (természeti, vagy gazdasági) katasztrófákat kezelte, és amik csak fokozták a lakosság általános nyugtalanságát. Mindez pedig megfelelő alkalom volt egy antagonista számára, aki pont az emberiség félelméből táplálkozik.
A szóban forgó, egyszerűen csak Kígyóként ismert ellenség egy ősi isten, aki képes arra, hogy egyfajta rémálomba taszítsa az egész világot. Mint minden valamire való főgonosznak, neki is szüksége volt tábornokokra, akik segítségével elterjeszthette a pánikot és a viszályt. Remek csavarként Thor és védjegyévé vált pörölye mellett számos Marvel karakter (és nem csak gazember van köztük) is feltűnik A félelem maga lapjain, akiket hét ősi fegyver démoni alakká változtatott, és akiknek elképesztő kinézetét egytől-egyig Marko Djurdević rajzoló tervezte meg.
Az elmúlt ötven évben a Marvel univerzuma számtalan szörnyű fenyegetéssel nézett szembe, és eddig mindet túlélte. Ám amikor olyan letaglózó erő tér vissza, ami magukat az isteneket is megrémíti, még a legnagyobb hősök is joggal teszik fel a kérdést: vajon túlélik-e ezt a támadást? Márpedig az biztos, hogy ezt a csatát áldozatok nélkül nem lehet megnyerni…

Előzmények:

Steve Rogers, azaz Amerika Kapitány már a második világháború sötét napjai óta küzd a Vörös Koponya ellen. Számos alkalommal hitte már, hogy végre megszabadult ősellenségétől, de mindannyiszor rá kellett jönnie, hogy fasiszta ellenfelének valahogy sikerült kijátszania a halált. Nemrégiben a Vörös Koponya lánya, Bűn által megtervezett összeesküvés részeként a Kapitány merénylet áldozata lett. Rogers látszólagos halála azonban nem az volt, aminek látszott. Elmúlás helyett az elméje kiszakadt az időfolyamból, és a Kapitány újra és újra átélte élete legfontosabb eseményeit. Eközben Bűn azt remélte, hogy Steve Rogers testébe beültetheti apja elméjét (ami eddig egy robottestben pihent), és ezzel ismét feltámaszhatja Vörös Koponyát.
A Bosszú Angyalai és a Kapitány legközelebbi szövetségesei (mint Bucky Barnes, akiből az új Amerika Kapitány lett) megállították Bűn gonosz tervét, és sikerült visszahozni az életbe elhunyt társukat. A végső csata során, aminek végén Bűnt elkapták, egy robbanásban a nő arcáról leégett a bőr, amitől apjához hasonló, vörös koponyás külsője lett.
Miután Norman Osborn belebukott Asgard ostromába, Steve Rogersnek felajánlották, hogy legyen az újjáalakult S.H.I.E.L.D. igazgatója. A Kapitány elfogadta az állást azzal a feltétellel, hogy a Szuperhumán Regisztrációs Törvényt visszavonják, az elítélt hősöket pedig amnesztiában részesítik. Így aztán Steve és társai feladata lett, hogy a világot egy új hőskorba vezessék…

Előzetes: