A farkas küldetése

Cím: A farkas küldetése
Szerző(k): Gigi Simeoni
Kiadó: Anagram Comics
Ár: 4900 4500 Ft
Formátum: puhafedeles kötet
Terjedelem: 350 oldal
Megjelenés: 2024.07.07.
Megvásárolható: Képregényboltok
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

Második világháborús thriller érkezik a nyári képregénybörzére az Anagram Comicstól. Szerzője a korábban a kiadónál megjelent A szemek és a sötétség alkotója.

A “SZEMEK ÉS A SÖTÉTSÉG” ALKOTÓJÁNAK ÚJ KÖNYVE, 350 OLDALON

Okkult hatalom ígéretét hordozó, évezredek óta keresett kincsre vetnek szemet a náci Németország legfelsőbb köreiben. Megszerzését a „Farkas” néven ismert SS-tisztre bízzák, akit a bibliai idők óta elveszett tárgy nyomai Olaszországba vezetnek.

Miközben Európát lángba borítja a Harmadik Birodalom által indított háború, Weissmann őrnagy a frontvonalak mögött, eszközökben nem válogatva folytatja egyre véresebb küldetését. Céljának elérésében csak olasz partizánok egy csoportja akadályozhatja meg, akik megfordítják a vadászatot, és célkeresztbe veszik a Farkast, bosszút remélve sok ártatlan életért a világháború zavaros végóráiban, és még azután is…

Részlet a kötet előszavából:

A Harmadik Birodalom, azaz inkább egyes magas rangú vezetőinek érdekeltsége a „mágikus” témákban, ami ókori civilizációk és „felsőbbrendű fajok” pszeudo-historikus megközelítését, illetve „taumaturgikus” relikviák és rúnákban jegyzett próféciák vizsgálatát foglalja magában, kiterjedt történetírói vita tárgya, tele árnyalatokkal, különböző interpretációkkal és érthető szkepticizmussal. (…)
Gigi Simeoni a maga részéről nem talált ennél termékenyebb talajt lenyűgöző narratív kúszónövényének elültetésére. A képzelet fogaskerekeit a történelem fogaskerekeibe illesztve, egy órásmester precizitásával olyan cselekményt épített fel, amely nem kezel igazságtalanul semmit, hanem éppen ellenkezőleg, belülről világítja meg a helyzeteket és szereplőket, hogy azok páratlanul élővé és „valódivá” váljanak.
A Farkas küldetése freskó, amely a legendás relikviák iránti náci szenvedélyből indul ki, de természetesen nem áll meg itt. (…) Simeoni történetében ott van a huszadik század első felének Olaszországa – a farkasok véráztatta vidéke – és Európája. A könyv gazdag, több szólamú elbeszélésmódja ellenére sem adja fel a Bonelli-képregények nyelvezetének linearitását, a kalandos ötlet egyszerűségét. Vibrál, mint a thrillerek és durva, mint a legrealisztikusabb háborús film.
Biztosra vehető, hogy ezen a küldetésen minden olvasó lélegzetvétel nélkül fut végig, az első oldaltól az utolsóig.

Előzetes oldalak: