A Comic Con-ról “jelentjük”

DC

  • Grant Morrison a Return of Bruce Wayne sorozata után egy one-shottal folytatja agymenését, melynek címe egyszerűen Batman: The Return lesz. Ezt követően egy Batman-centrikus csapatképregényt is írni fog, Batman Inc. címmel, melyben a többi szereplő kiléte egyelőre nem ismert.
  • Paul Cornell KNIGHT & SQUIRE címmel kap ongoingot, amiben Batman és Robin brit megfelelőivel fog foglalkozni.
  • “House of Hush”. Csak ennyit mondok, meg hogy Paul Dini. Bizony. A Streets of Gotham-ben egy viszonylag hosszú történetként fog helyet kapni, amelyben egy régi ellenfél próbál Bruce életére törni. Célja Wayne-nek lenni, Batman most másodlagos lesz.
  • A Vertigo-nál éppen zajlik a butulás, ugyanis elkezdik visszaépíteni karaktereiket a DCU-ba. Persze Swamp Thing-gel nem sokat foglalkoztak mostanában, de azt nézve, hogy az egész kiadót maga a két dolog különválasztása hozta létre, picit idegesítő. Madame Xanadu szintúgy átlép a DCU-ba, hál’ Istennek John Constantine nem követi őket. Várható volt, de egyáltalán nem tölt el örömmel. Sőt.

DARK HORSE

  • Malachai Nicolle, aki 5 éves (!), és bátyja, a jóval idősebb Ethan Nicolle által jegyzett Axe Cop című webes képregény gyűjteményes kiadását tervezi a kiadó. Az ötéves lurkó egyébiránt az írója a sorozatnak, ami egy fejszét viselő zsaruról, meg egy dinóképű sidekick-ről szól. Ezt követi majd egy háromrészes, színes mini is.
  • Mignoláék tovább építgetik a Witchfinder-frencsájzt is. Öt újabb rész egy miniben WITCHFINDER: LOST AND GONE FOREVER címmel várható.
  • LET ME IN: CROSSROADS címmel jelenik meg prequel az Engedj Be amerikai változatának bemutatója apropójából. Az író Marc Andreyko, Patric Reynolds pedig a rajzoló.
  • Az X-Women miatt Milo Manara ismét felkapott lett a ju, esz end éjben, a Sötét Ló pedig lecsapja ezt a magas labdát. Kilenc kötetes gyűjteményt jelentet meg ugyanis The Manara Library címmel, ami 20 éve angolul elérhetetlennek számító műveket is magában foglal majd. Új fordítás is készül hozzájuk, erről Kim Thompson gondoskodik.
  • A MASS EFFECT-rajongók is fellélegezhetnek, ugyanis folytatja a Dark Horse a játékhoz kapcsolható képregények kiadását. Ezúttal MASS EFFECT: EVOLUTION címmel jön új sorozat.
  • A legnagyobb hírt pedig a végére hagytam. Dobpergést kérek. VISSZATÉR A DARK HORSE PRESENTS!!! A legendás antológiával indult el a Dark Horse kiadó, olyan figurák jelentek meg a rengeteg számot megért sorozatban, mint például Beton, Boris the Bear, de Sin City-történetek, Hellboy rövidek, és Alienek, tehát a legnagyobbak is megfordultak benne. A legelső szám azóta igazi kincs, benne Black Cross-szal például. A diadalmenet kis kihagyás után netes úton folytatódott, de mivel a papír az igazi (és ezt a kiadó vezetői is így gondolták), jöhet az újabb széria – ezúttal színesben. Bár ehhez én személy szerint nem ragaszkodtam volna, de most szóltak, hogy ez már a huszonegyedik század, meg hogy le vagyok állítólag maradva, így valahogy, egye penész beletörődök. A kiadványt Mike Richardson felügyeli, a fontosabb nevek közül pedig néhány: Paul Chadwick, Carla Speed McNeil, Harlan Ellison, Mike Mignola, Howard Chaykin, és természetesen még sokan mások.

Most hirtelen csak ennyit sikerült összeszednem. A hírek nagy része a comicsbeat.com-ról származik, ezer köszönet nekik.

Fdave

Oldalak: 1 2