A Comic Con-ról “jelentjük”

A teljesség igénye nélkül egy csokorba gyűjtöttem azokat Comic Con-os híreket, amik egyből megdobogtatják egy fanboy szívét, és a nyelvét is a szájának a megnyalintására sarkallják. Nahát.

MARVEL

[toc]

  • A többi animációs hír mellett megakadt a szemem a most már tényleg finisébe érkező Marvel Anime-projekten. Warren Ellis koponyájának, és az egyik leghíresebb japán animációs cégnek, a Madhouse-nak az együttműködéséből négy vadiúj sorozat születik Rozsomák, Vasember, az X-men és Penge főszereplésével. A Vasemberes például Tony és páncélja japán kalandjait mutatja majd be.

  • A tavalyi év egyik legnagyobb meglepetését számomra a Strange Tales című Marvel-antológia szolgáltatta, ahol kortárs indie-művészek, jó magyarosan underground képregényrajzolók “mutatkozhattak” be egy-egy szuperhősről szóló történetükkel. Volt ott Paul Pope borító és képregény is, Tony Millionaire-féle Vasember, szóval lehetett miből szemezgetni. A (vélhetően) nagy sikerre való tekintettel lesz folytatása a dolognak: a Strange Tales 2-ben ismét összejön egy jó kis csapat, és bár Pope egyelőre hiányzik a felsorolásból, még mindig jónak ígérkezik. Egy Rafael Grampá borítót is találtam hozzá, ami magáért beszél.
    Az alkotók névsora: Alex Robinson, Dash Shaw, David Heatley, Dean Haspiel, Edu Medeiros, Farel Dalrymple, Frank Santoro, Gene Yang, Gilbert Hernandez, Harvey Pekar, Jaime Hernandez, Jeff Lemire, Jeffrey Brown, Jhonen Vasquez, Jillian Tamaki, Jon Vermilyea, Kate Beaton, Nick Gurewitch, Paul Hornschemeier, Paul Maybury, Rafael Grampa, Shannon Wheeler, Terry Moore, Tim Hamilton, Tony Millionaire és még néhányan.

  • Dan Abnett és Andy Lanning, a Marvel űrrészlegéért felelős páros írja a ROCKET RACCOON & GROOT című minit, melynek az első borítóját Mike Mignola fogja rajzolni. Mivel a páros garancia a szórakozásra, egyértelműen várós a képregény.
  • Mark Waid újragondolja Amerika Kapitány visszatérését a jégből egy minisorozat keretein belül. A rajzoló Arthur Molina, a kezdés idén novemberben, a címe pedig Captain America: Man out of Time.
  • Joss Wheddon hivatalosan is az Avengers-mozifilm rendezője, ráadásul nem csak ezt a feladatot vállalta, hanem az egész scriptet is ő írja. Minden bizodalmam benne volt, van és lesz is mindig. :)

Oldalak: 1 2