Ultimate News #47

[maniac] Pajtások – meleg van!!! Nagyon meleg. Iszonyatos a hõség. Ilyenkor semmi mást nem lehet csinálni, mint szunyókálni vagy képregényeket olvasgatni egy hûs, légkondis vagy ventilátoros szobában. Vagy az Ultimate News 47. kiadását böngészgetni. Én személy szerint ez utóbbit javaslom, hiszen kár lenne kihagyni a megannyi elõzetest, bemutatót, képet és egyéb finomságokat, melyeket erre a hétre gyûjtöttem össze nektek. Huh… Izzadok, mint egy ló, úgyhogy most nem is szaporítom tovább a szót, rögtön belevágok az összefoglalóba…

Na jó, egy figyelmeztetés még belefér: SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELÕRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTÕL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELÕSSÉGET! Nahát.

ULTIMATE SPIDER-MAN

Hát ez is elérkezett, pajtások: Mark Bagley, az Ultimate Spider-Man eddigi rajzolója búcsút intett a sorozatnak a 111. számban, és átadta helyét Stuart Immonennek. Nagy esemény ez minden rajongónak, és nagy esemény ez a szám Peter Parkernek is, ugyanis ebben ejti meg a régóta esedékes beszélgetését nagynénjével. Érzelmek, titkok kerülnek felszínre, és végre minden a helyére kerül May néninek is. Eh. Uncsi. Fõleg nekünk, magyaroknak, akik nemrég láttunk egy pontosan ugyanilyen beszélgetést a klasszikus Peter és May között A Hihetetlen Pókember 8. számában. Na, ez szinte egy az egyben ugyanolyan, csak van benne egy csatajelenet is Pókember és Folt között. És ami azt illeti, szerintem a leköszönõ Bagley és a bemutatkozó Immonen sem alkottak olyan emlékezetes rajzokat, amelyek méltóak lennének egy ilyen fontos kiadványhoz… Hát van ilyen, pajtások? Ilyen van?

Ultimate Spider-Man #111 – The Talk
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz: Mark Bagley és Stuart Immonen
Borító: Mark Bagley
Alternatív borító: Stuart Immonen

Elérkezett hát végre az a bizonyos kiadvány, amelyben Mark Bagley átadja helyét a sorozat új rajzolójának, Stuart Immonennek, aki már bizonyított az Ultimate X-Men és az Ultimate Fantastic Four oldalain! Peter és May néni életük egyik legfontosabb beszélgetésébe kezdenek, mely során mindkettejükbõl elõtörnek az elfojtott érzelmek. Ja, és színre lép egy új gonosztevõ is: Folt! Juj, de nagyon izgi, igaz-e?

És még egy hír kedvenc írónktól, Brian Michael Bendistõl: az már ugye biztos, hogy idén elmaradnak az Annual-kiadások, mivel helyettük érkezik majd valamikor az Ultimate Origins címû mini, de Bendis azért nem tett le a kimaradt különszámokról. Az eredeti tervek szerint mind a négy újvilági sorozat idei különszámában színre lépett volna legalább egy vadiúj karakter, és Bendis úgy tervezi, hogy csak azért is behozza õket az Újvilágba így, vagy úgy. Ha kell, az Ultimate Spider-Man oldalain. Hát, majd meglátjuk…

ULTIMATE X-MEN

Õszinte leszek veletek, pajtások: az elmúlt hónapokban az Ultimate X-Men átvette nálam a legjobb újvilági havilap megtisztelõ címét, és így az Ultimate Fantastic Four már csak második. Tény, hogy Robert Kirkman elég döcögõsen kezdte munkásságát a sorozatnál, de a legutóbbi pár szám engem meggyõzött arról, hogy itt valami fenomenálisan elképesztõen hihetetlenül remek sztori van készülõben. Aztán lehet, hogy tévedek. De csak nem. Sõt, nekem még a rajzoló, Yanick Paquette stílusa is maximálisan bejön, úgyhogy szerintem minden a helyén van egy kiváló történethez. Ez a bizonyos kiváló történet, a Sentinels már ebben a hónapban kezdetét vette, és augusztusban folytatódik a 2. résszel. Na ebbõl hoztam nektek most pár elõzetes oldalt és a végleges borító képét, amely szerény véleményem szerint nagyon ötletesre sikeredett azokkal a kis szegecsekkel az oldalcsíkokon. Nem? De. Na ugye.

ULTIMATE FANTASTIC FOUR

Tudom, tudom, mindannyian nagyon várjátok már, hogy folytatódjon az Ezüst Utazó története, de még várni kell pár napot a héten megjelenõ 44. számra. Addig is, amíg várakozunk, tekintsük meg ezt a pár elõzetes oldalt, aztán meg mondjuk A Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazó címû mozifilmet, és mire mindezzel végeztünk, már bizonyára olvashatjuk a Silver Surfer 3. részét is. Jöjjenek hát azok az elõzetes oldalak, melyeket ezüsttálca helyett ezüstdeszkán nyújtok át nektek! … Jól van na, meleg van, ennél jobb poén most nem jutott eszembe.

ADATLAP

Azt hiszem, nem túlzás azt állítani, hogy talán a Fekete Macska a legszexisebb nõi karakter a klasszikus Marvel-univerzumban. Nos, ebben a tekintetben az újvilági változata sem marad el mögötte – sõt! Ám most pár percre próbáljatok nem gondolni Felicia mellbõségére, és inkább koncentráljatok az egyéb adataira, melyeket az alant található adatlapok olvashattok. Ha végeztetek, akkor persze nyugodtan visszatérhettek a mocskos fantáziálgatásaitokhoz, pajtások, ahogy jómagam is teszem majd.

Fekete Macska

Igazi neve: Felicia Hardy
Egyéb nevei: Nincsenek
Kiléte: Titkos
Foglalkozása: Betörõ, könyvelõ
Állampolgársága: Amerikai
Születési hely: Ismeretlen
Ismert rokonai: Jack Hardy (édesapja, elhunyt)
Mely csoport tagja: Egynek sem
Legfelsõbb iskolai végzettsége: Fõiskola
Elsõ megjelenés Amerikában: Ultimate Spider-Man #50 (2004)
Elsõ megjelenés Magyarországon: A Csodálatos Pókember #45 (2. sorozat, 2007)

Története: Felicia Hardy betörõ édesapját még kislányként vesztette el: a hatóságok elkapták, és börtönbe zárták, ahol végül meg is halt. Apja haláláért Felicia az alvilág urát, Wilson Fisket, vagyis a Vezért hibáztatta, és megfogadta, hogy bosszút áll. Tizenöt évvel késõbb a felnõtt Felicia könyvelõként beépült Fisk egyik cégébe. Éjjelente a profi betörõ, a Fekete Macska álcájában megkezdte kifosztani a manhattani felhõkarcolókat, várva az alkalmat, hogy magára a Vezérre is lecsaphasson. Amikor megtudta, hogy Fisk egy titokzatos kõtáblára akarja rátenni a kezét, elérkezett ez az alkalom: Fekete Macskaként betört a táblát õrzõ épületbe, és ellopta azt. Amint kiért, összefutott New York ifjú szuperhõsével, Pókemberrel, akit meglehetõsen gyorsan és könnyedén elintézett, majd odébbállt. Pár biztonsági kamera rögzítette mindkettõjüket, és a rendõrség arra a téves következtetésre jutott, hogy Pókember és a Fekete Macska partnerek.

Feliciát teljesen megbabonázta az ismeretlen szuperhõs, és feladott egy újsághirdetést, melyben Pókembert egy randira invitálta egy felhõkarcoló tetejére. Az el is ment a találkozóra, ami egész jól haladt, egészen addig, amíg fel nem bukkant egy veszedelmes bérgyilkos, Elektra, akit a Vezér azzal a céllal bérelt fel, hogy szerezze vissza a kõtáblát. Elektra és a Fekete Macska egymásnak estek, és Pókember hirtelen nem tudta, mit tegyen. Hiába próbálta észérvekkel meggyõzni, Elektra letaszította a tetõrõl, és mire visszamászott, már egyik nõt sem találta sehol.

Pókember végül sikeresen kisakkozta a Fekete Macska egy elejtett megjegyzésébõl, hogy õ valójában Felicia Hardy, ám sajnos ugyanerre rájött a Vezér is. Mire megtalálta a nõ lakását, Fisk és Elektra már szintén ott voltak, de Pókember érkezése lehetõséget nyújtott Feliciának, hogy a tetõre meneküljön a kõtáblával. Hogy végre bosszút állhasson, Felicia bedobta a táblát az alattuk elterülõ kikötõbe, mire Elektra azonnal egy tõrt hajított a nõbe. Felicia sérülten zuhant le a tetõrõl, és látszólag életét vesztette. A holtteste azonban nem került elõ…

Magassága: 167 cm
Súlya: 53 kg
Szeme színe: Kék
Haja színe: Fekete (Fekete Macskaként fehér parókát hord)
Emberfeletti képességei: A Fekete Macska nagyon gyors és akrobatikus, továbbá van egy rejtélyes képessége is: ha úgy hozza a szükség, ellenfeleit iszonyú pechsorozattal tudja sújtani.
Szakterülete: Felicia profi betörõ, és kiválóan ért a különféle biztonsági rendszerekhez.
Felszerelése: Felicia rengeteg, a betörésekhez elengedhetetlenül szükséges szerszámmal rendelkezik, többek között egy szigonnyal, amellyel bármit megcsáklyázhat; egy apró spray-vel, amellyel elsötétítheti a biztonsági kamerákat; valamint egy mini komputerrel, amellyel feltörheti a legkörmönfontabb zárkódokat is.
Intelligencia: 3/7 (Átlagon felüli)
Erõ: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 4/7 (Tapasztalt harcos)

Pajtások, én ki is száradtam, mire ezt mind összeírtam nektek, úgyhogy most megyek, és belevetem magam egy nagy kád jégbe. Ti is tegyetek így szerintem, ám elõtte ne felejtsetek el pár sort írni az Ultimate Marvel 3.0 fórumba, ahová persze majd én is benézek, ha kicsit lehûltem. Ja, és jövõ héten se hagyjátok ki az újvilági összefoglalót, mert egyenesen a San Diegó-i képregényfesztiválról fogok nektek friss híreket szállítani! Látjátok, ennyi mindent megteszek értetek. Hát van ilyen, pajtások? Ilyen van?