Ultimate News #46

[Maniac] „Hegyen-völgyön, hegyen-völgyön zakatol a vonat, én a hírszerkesztõk közül téged választalak…” Mostantól mindig ezzel a dallal köszöntsetek, rendben, pajtások? És igen, jól látjátok: épségben visszatértem a messzi Bulgáriából, hogy elhozzam nektek az Ultimate News 46. kiadását! Odakint többször is eszembe jutott, hogy így, egy heti kimaradás után mivel is járhatnék a kedvetekben. Legyenek talán elõzetesek? Még szép! Meg sok szép képecske? Naná! Esetleg bedobjak pár bemutatót is a legújabb amerikai és magyar kiadványokról? Hát hogyne! És még mellé körítésnek eladási adatokat és adatlapot? Hát ne legyen a nevem báró von Buksi Zebulon, ha nem!

Márpedig nem az. Ám remélem, egy hét alatt nem felejtettétek el, hogy MINDIG RENGETEG SPOILERT ÍROK, ÉS EZ MOST SEM LESZ MÁSKÉPP! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELÕRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTÕL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELÕSSÉGET! Baklava.

Frissen, ropogósan érkeznek hozzátok a legújabb Ultimate Marvel-elõzetesek és -borítók, mint mindig, pajtások! Ahogy így elnéztem, az október sem lesz éppen unalmas hónap újvilági fronton: véget ér az Ultimate Power, Pókember csatlakozik a S.H.I.E.L.D.-hez, az X-Men továbbgyepálja az Õröket, valamint új sztori kezdõdik az Ultimate Fantastic Four oldalain. Csikidam!

OKTÓBERI ELÕZETESEK

Ultimate Power #9
Írta: Jeph Loeb
Ceruzarajz és borító: Greg Land

Elérkezett hát a világok harcát bemutató mini fináléja! Az újvilági hõsök és a Legfõbb Légió összecsapása a végéhez érkezik, és végre kiderül, mi lesz a két univerzum sorsa. Garantáljuk, hogy ilyen befejezésre senki sem számított!

Ultimate Spider-Man #115 – Death of a Goblin, 4. rész
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Stuart Immonen

Norman Osborn, a Zöld Manó megszökött a Triskelionból, és senki sem állhat az útjába! Egy egész sereg szövetségi ügynök van a nyomában, azzal a céllal, hogy egyszer s mindenkorra kivonják Normant a forgalomból. És hogy ki vezeti õket? Hát Pókember, a S.H.I.E.L.D. újdonsült ügynöke! Ezt a számot egyetlen rajongó sem hagyhatja ki!

Ultimate X-Men #87 – Sentinels, 4. rész
Írta: Robert Kirkman
Ceruzarajz és borító: Yanick Paquette

Káprázat és Piro behatolnak a Mutáns Felszabadítási Front bázisára, és egy szörnyûséges titkot tudnak meg a szervezetrõl! Eközben a csapat többi tagja ráébred, hogy az új Õrök sokkal halálosabbak, mint a régiek – és ezért talán Bishopnak az életével kell fizetnie!

Ultimate Fantastic Four #47 – Ghosts, 1. rész
Írta: Mike Carey
Ceruzarajz és borító: Mark Brooks

Susan Storm, a Láthatatlan Nõ épp Szibériába tart egy konferenciára, amikor ismeretlen támadók lelövik a helikopterét. Reed Richards kénytelen félbehagyni munkálatait a Kozmikus Kockán, hogy utánanézzen az ügynek – ám arra õ sem számít, hogy az ellenfele ezúttal maga a Vörös Dinamó lesz!

AMERIKAI ELADÁSI ADATOK

Ahogy ez sajnos általában lenni szokott, a június sem bõvelkedett nagyon Ultimate-kiadványokban a tengerentúlon, és a Marvel idei nagy képregényes eseménye, a World War Hulk, valamint az ahhoz kapcsolódó sorozatok nem sok esélyt hagytak kedvenc újvilági hõseinknek. Azért lássuk, hogyan teljesítettek:

Ultimate-kiadványok helyezése 2007 júniusában


23. Ultimate Spider-Man #110 (136 ezer eladott példány)

34. Ultimate X-Men #83 (110 ezer eladott példány)

46. Ultimate Fantastic Four #43 (95 ezer eladott példány)

73. Ultimate Vision #4 (55 ezer eladott példány)

No, azért ez az eredmény megérdemel pár szót. Helyezéseik alapján nem sokat ugrott elõre a három havilap, viszont az eladott példányok száma egész biztató. Az Ultimate Spider-Man 110. számából például több talált gazdára, mint a The Ultimates 2. kötetének utolsó számából, de az Ultimate X-Men is csodálatosan teljesített magához képest, hiszen bõven átlépte a 100 ezres határt. Sõt, még az Ultimate Fantastic Four is nagyon közel került a 100 ezer eladott példányhoz. Nem rossz, igaz-e? Egyedül az Ultimate Vision miatt vérzik a szívem… Nem értem, hogy ez a zseniális mini miért nem kap több figyelmet. Tényleg minden a helyén van benne, nem lehet rá panasz, és mégis ennyire hátul kullog… Hát van ilyen, pajtások? Ilyen van?

ULTIMATE SPIDER-MAN

Amikor vasárnap hajnalban megérkezett a buszom Budapestre, nem az volt az elsõ dolgom, hogy teszem azt közértbe menjek, vagy esetleg haza aludni. Neeeem, pajtások: leültem egy újságárus elé, megvártam, amíg kinyit, és gyorsan megvettem a legújabb magyar képregényeket! Nagy örömömre köztük volt A Csodálatos Pókember 49. száma is, melyben csak úgy tobzódnak a gonoszok: a Gladiátor, a Gyík, a Megtorló és alakulgat Vérontó is… Ja, és mellesleg az is kiderül, hogy oldja meg Peter azt a helyzetet, hogy Gwen rájött az õ kis titkára, és most ezért le akarja puffantani. Egyszerûen kihagyhatatlan darab, pajtások!

A Csodálatos Pókember #49 – Utak és döntések
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Mark Bagley

Elszabadulnak az indulatok Parkeréknél, amikor Gwen rájön, hogy Peter a Pókember. Õt hibáztatja apja haláláért, és most bosszút akar… És ha ez még nem lenne elég, még olyan gonosztevõk is felbukkannak ebben a számban, mint a Gladiátor, a Gyík, a Megtorló… és Vérontó!!!

Most pedig essék pár szó Bendis legújabb terveirõl a sorozat jövõjét illetõen. Elárulta nekünk, hogy hamarosan középpontba kerül Liz Allen és az õ titokzatos nagybátyja, akirõl eddig csak annyit tudtunk meg, hogy valami nagyon nincs rendben vele, és ettõl eléggé kibukott még Liz is. Ami pedig az idei elmaradt Annual-kiadást illeti: Bendis ezt is pótolni kívánja, amint lehet, mert van egy remek sztorija, ami pont beleillene. Ja, és Bagley-vel szeretné rajzoltatni, csak hogy azért õ se tûnjön el teljesen az Ultimate Spider-Man életébõl. Mert bizony, mint tudjuk, az õ rajzait utoljára a jövõ héten megjelenõ 111. számban láthatjuk, melyben átadja helyét utódjának, Stuart Immonennek. Ez a mérföldkõnek számító kiadvány már eddig is kapott két borítót, de most újabb kettõvel kívánják emlékezetessé tenni ezt a számot: az egyik Immonen alkotásának fekete-fehér változata, a másikat pedig maga Joe Quesada készítette. Íme:

ULTIMATE X-MEN

Ahogy azt már fentebb írtam, hazaérkezésem után elsõ dolgom volt megvenni pár új magyar képregényt, és természetesen az Újvilág: X-Men legfrissebb száma sem maradhatott ki a sorból. Végéhez közeledik az egyik kedvenc történetem, A király visszatérése, és ezzel egyben a Millar-Kubert páros is lassan átadja helyét egy másik írónak és rajzolónak. Addig azonban még az X-Mennek el kell intéznie Magnetót és Testvériségét, és újfent meg kell menteniük a világot, mely féli és gyûlöli õket. A csapatban tomboló belsõ viszály Rozsomák és Küklopsz között pedig egyáltalán nem könnyíti meg az ifjú szuperhõsök dolgát… Illetve valamilyen szempontból mégis.

Újvilág: X-Men #22 – A király visszatérése, 4. és 5. rész
Írta: Mark Millar
Ceruzarajz: David Finch és Adam Kubert
Borító: Adam Kubert

Míg Magneto legújabb követõje, az Alkotó kezdi nem igazán érteni, mi jó származhat az emberiség elpusztításából, Küklopsz egy kórházi ágyon tér magához, méghozzá nem is messze a mágnesesség urától. És ahol az X-Men egyik tagja már jelen van, aligha meglepõ, hogy rövidesen a többiek is tiszteletüket teszik…

Na de a tengerentúlon is izgalmas események történtek mostanában kedvenc mutánsainkkal, úgyhogy vessünk is egy gyors pillantást a legújabb, 84. számra, melyben végre teljes pompájában tündököl a vadonatúj X-Men! Bishop, Rozsomák, Vihar, Káprázat, Angyal, Piro és Psziché alkotják az új csapatot, és feltett szándékuk, hogy megállítják a városban tomboló Õröket. Akárcsak az újonnan alakult Mutáns Felszabadítási Frontnak. És közben a háttérben mozgolódni kezd pár régi, nem túl kedves ismerõs is… Jááááj, mi lesz itt??? Kirkman szinte minden régi karaktert visszahozott már, és bedobott egy csomó újat is, úgyhogy remélem, valami hatalmas durranás fog kisülni a végén ebbõl az egészbõl.

Ultimate X-Men #84 – Sentinels, 1. rész
Írta: Robert Kirkman
Ceruzarajz és borító: Yanick Paquette

A régi X-Men nincs többé… de máris itt az új X-Men! A jövõbõl érkezett férfi, Bishop összeállította saját csapatát, hogy valóra váltsa Charles Xavier álmát. Elsõ küldetésük: megállítani a városban tomboló Õröket! De vajon kik állnak az óriási robotok újbóli bevetése mögött? És kik az új X-Men tagjai? Most végre kiderül!

ULTIMATE FANTASTIC FOUR

Az Ezüst Utazó hamarosan a hazai mozikban is bemutatkozik, és ezzel egy idõben az Ultimate Fantastic Four lapjain is hatalmas zûröket okoz. A fantáziadúsan Silver Surfer címet viselõ sztori 3. részére ugyan még várnunk kell két hetet, de addig is csodáljátok meg a kiadvány végleges borítóját:

MINISOROZATOK

Ultimate Power

Na végre megérkezett a 6. szám nem sokkal elutazásom elõtt, és végre, VÉGRE beindult egy kicsit sztori is, és az elmúlt hat rész eddigi legizgalmasabb befejezését kaptuk az utolsó Straczynski által írt kiadványban. Jöhet végre Jeph Loeb, hogy befejezze három szám alatt azt, amit egy hat részen át húzódó, de legalább látványos bevezetõben elkezdett Bendis és Straczynski. Élénken remélem, hogy a mini utolsó harmada végre meghozza majd a várva várt csodát, és a végén majd az állunkat keresgetjük. Ha nem így lesz, akkor tényleg totál felesleges volt ez a mini (is)…

Ultimate Power #6
Írta: J. Michael Straczynski
Ceruzarajz és borító: Greg Land

A két univerzum legnagyobb hõsei folytatják csatájukat az ifjú tudósért, Reed Richardsért. Vajon melyik Föld kerül ki gyõztesen a harcból? Vajon hogy végzõdik majd a Legfõbb Légió és az újvilági szuperhõsök összecsapása?

Ó, egyébként a Marvel egyik szerkesztõje megerõsítette azt a feltételezést, hogy a sztori a The Ultimates 2. és 3. kötete között játszódik. Hát nem tudom, pajtások… Azért ez eléggé sántít, már csak azért is, mert akkor a Különítménynek már függetlenül kéne mûködnie, nem Fury irányítása alatt. De a Marvel szerint mégis így van. Hát van ilyen, pajtások? Ilyen van?

ADATLAP

Ugyan mindannyian tudjuk, hogy majd visszatér, de jelenleg az Újvilág: X-Men oldalain még mindenki halottnak hiszi az ifjú ügynöknõt, Betsy Braddockot. Ám hamarosan visszatér, és végre õ lesz Psziché, aki Amerikában épp most csatlakozott az új X-Menhez. Ám most ne szaladjunk ennyire elõre, és egyelõre ismerkedjünk meg Braddock kisasszony múltjával.

Betsy Braddock

Igazi neve: Betsy Braddock ezredes
Egyéb nevei: Nincsenek
Kiléte: Nincs titkos énje
Foglalkozása: S.T.R.I.K.E.-ügynök
Állampolgársága: Brit
Születési hely: Nagy-Britannia
Ismert rokonai: Sir James Braddock (édesapja), ismeretlen édesanya, Brian Braddock (testvére)
Mely csoport tagja: A S.T.R.I.K.E. Pszi Osztálya
Legfelsõbb iskolai végzettsége: Ismeretlen
Elsõ megjelenés Amerikában: Ultimate X-Men #16 (2002)
Elsõ megjelenés Magyarországon: Újvilág: X-Men #15 (2006)

Története: Míg apja és bátyja mindketten tudósok lettek, addig Betsy Braddock inkább más utat választott: mutáns telepatikus képességei segítségével felvételt nyert a S.T.R.I.K.E. nevû szupertitkos szervezet pszi osztályába, mely valójában egy nagyobb amerikai kémügynökség, a S.H.I.E.L.D. egyik részlegeként mûködött. A mutánsokra vadászó Õrök gyilkos hadjárata alatt Betsy a családja védelme mögé bújva kerülte el a megsemmisítést, majd nem sokkal késõbb ezredesi rangra emelkedett.

Amikor a szintén telepatikus képességekkel rendelkezõ ifjú mutáns, David Xavier megszökött egy skóciai kórházból, õrült gyilkolászásba kezdett. Betsyt és társát, Dai Thomas ügynököt küldte a S.T.R.I.K.E. az eset kivizsgálására. David anyját, Moira MacTaggertet egybõl védelem alá helyezték, amíg a fiú apja, az ugyancsak telepata Charles Xavier és csapata, az X-Men megérkezett. Az idõsebb Xavier hamar rátalált erejével fiára, és megkezdõdhetett a hajsza: az ügynökök és az X-Men egy gyorsétteremben sarokba szorították a fiút, aki azonban az elméjével átköltözött Xavier egyik mutánsának, Rozsomáknak a testébe. Átküzdötte magát az X-Men többi tagján, de legyõzni nem tudta õket, ezért kénytelen volt menekülni. Mielõtt elütötte volna egy kamion, átugrott a kamionsofõr testébe, és meglépett a helyszínrõl – legalábbis látszólag. Miközben mindenki a balesetet szenvedett Rozsomákkal volt elfoglalva, David gyorsan átugrott Betsy fejébe.

Mivel senki sem vette észre David cselét, ezért a fiú Betsyként szüleit és az X-Ment Németországba csalta. Apja azonban hamar rájött a trükkre, és David kénytelen volt felfedni magát. Esztelen mészárlásba kezdett, mely során Betsy testét saját ízlése szerint változtatta át. Szerencsére Betsy végül sikeresen felülkerekedett David elméjén, és így épp annyi idõre tudta lebénítani a fiút, hogy az X-Men egyik tagja, Kolosszus végezhessen vele – és egyben Betsyvel is…

Magassága: 172 cm
Súlya: 59 kg
Szeme színe: Barna
Haja színe: Fekete
Képességei és felszerelése: Betsy telepata és mint ilyen, bármikor el tud helyezni „pszichégránátokat” mások fejében, melyek hatására az áldozat gyorsan legyengül, és émelyegni kezd, teljesen harcképtelenné válva így hosszabb idõre.
Intelligencia: 3/7 (Átlagon felüli)
Erõ: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 3/7 (Edzett)

Hát ez is megvolt, még sincs este. Hõségriadó ide vagy oda, a hírösszefoglalók nem maradhatnak el! Nosza, írjátok is meg gyorsan az Ultimate Marvel 3.0 fórumban, hogy mennyire király vagyok, mert az jó nekem. Jövõ héten pedig újra találkozunk, mert az jó nekünk. Addig is: kecskesajt mindenkinek!!!