Ultimate News #31

[Maniac] Hát végre ez is elérkezett: a 3. Magyar Képregényfesztivál hete. Már tényleg csak párat kell aludnunk, hogy szombaton belevethessük magunkat az újonnan megjelent (és persze a régebbi) képregények kavalkádjába. Tudom, hogy nevetséges ötlet a részemrõl, hogy megkíséreljem kicsit enyhíteni a bennetek felgyülemlett izgalmat az Ultimate News 31. kiadásával, de egye malac, azért mégis megpróbálom. Szokásomhoz híven sok-sok képet, elõzetest, bemutatót és hírt hoztam ezúttal is – talán elég lesz szombatig… Persze ezúttal is kötelességem figyelmeztetni mindenkit, hogy rengeteg spoilert tartalmaz ez az összefoglaló, úgyhogy vigyázat! És most pedig kezdjetek olvasni – de lassan, nagyon-nagyon lassan, hogy kitartson a fesztiválig!

ULTIMATE SPIDER-MAN

A múlt héten újabb vaskos kiadvánnyal gyarapodhatott újvilági gyûjteményünk, méghozzá A Csodálatos Pókember 45. számával. A Vezér, a Végrehajtók, a Fekete Macska, J. Jonah Jameson és még sokan mások is szerepet kaptak ebben a kiadványban, amelyben már az amerikai kiadás jubileumi 50. számának elsõ fele is megtalálható. Kihagyhatatlan!!!

A Csodálatos Pókember #45 – Hõsök és kalandorok
Író: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Mark Bagley

Peter hitetlenkedve értesül arról, hogy Wilson Fisk, a Vezér szabadlábra került, és újra New Yorkban tartózkodik. Amit viszont nem tud, az az, hogy az alvilág ura dollármilliókkal vesztegetett meg egy csomó embert, hogy bosszút állhasson Pókemberen. Szintén a Vezér keze van abban is, hogy J. Jonah Jameson örömmel támogat egy új fõállamügyész-jelöltet, Sam Bullitot, elsõsorban azért, mert Bullit kampányának fõ eleme az, hogy a várost meg kell szabadítani Pókembertõl. És ha ez még nem lenne elég, Jameson kirúgja Petert egy meggondolatlan elszólás miatt… És ekkor bukkan fel a Fekete Macska!

És még egy kis apróság a magyar kiadáshoz: mivel a helyhiány miatt ezúttal nem fért el a 49. és 50. szám borítója a füzetben, ezért most gyorsan idevarázsolom nektek az amerikai eredetiket. Csiribú és csiribá, abraka és dabra, meg miegymás:

ULTIMATE X-MEN

Remélem, a múlt héten bemutatott játékfigurák megnyerték mindannyiótok tetszését. Ha nem, szomorkodjatok, ha igen, akkor meg örüljetek, mert újabb fényképeket hoztam – ezúttal az Ultimate X-Men szereplõirõl. Lássuk hát:

THE ULTIMATES

EZ HI-HE-TET-LEN!!! Hiszitek vagy sem, a 2. sorozat utolsó számából ELKÉSZÜLT 4 OLDAL! Elképesztõ, nem? Ha ilyen sebességgel haladnak, akkor még talán arra is van esélyünk, hogy nyugdíjba vonulásunk elõtt elolvassuk a Millar-Hitch páros búcsúkiadványát. Íme, még meg is mutatom nektek ezt a bizonyos 4 oldalt:

Hmm… Na jó, szövegbuborékok még nincsenek hozzájuk… Tehát mégsem mondhatjuk, hogy teljesen kész van az elsõ négy oldal… Gyász.

MINISOROZATOK

Ultimate Power

Két hónapnyi kihagyás után múlt héten végre folytatódott a Legfõbb Légió és az újvilági hõsök összecsapását bemutató mini. A rajzoló továbbra is Greg Land, de az író immár J. Michael Straczynski. Ez két okból is érdekes: egyrészt õ alkotta meg a jelenlegi Legfõbb Légiót saját sorozataiban (Supreme Power és Squadron Supreme), tehát nála jobban senki sem ismeri a csapatot, valamint ez az elsõ alkalom, hogy újvilági kiadványt ír. És milyen jól! A Hihetetlen Pókember írója ezúttal sem okoz csalódást, és az újvilági Pókember karakterét legalább olyan jól sikerült megragadnia, mint a klasszikusét – hogy csak egy szereplõt emeljek ki a sok közül. Akinek eddig tetszett ez a sorozat, annak ezután még jobban fog, akinek meg nem tetszett, annak mostantól már bátran merem ajánlani! Az ismertetõ mellé csatoltam egy kis ízelítõt is, hogy lássátok, nem a levegõbe beszélek:

Ultimate Power #4
Író: J. Michael Straczynski
Ceruzarajz és borító: Greg Land

A Fantasztikus Négyes vezetõjét, Reed Richardsot fogságban tartják a Legfõbb Légió világában – de ezt Nick Fury nem hagyja szó nélkül! Õ és az újvilági hõsök elindulnak, hogy kiszabadítsák… bármilyen áron. Vajon sikerrel járnak?

ADATLAP

Ezen a héten az újvilági Fantasztikus Négyes legelsõ nagy ellenfelével, Arthur Molekevic dokival ismerkedhettek meg behatóbban. Nosza, lássuk az adatlapját!

Arthur Molekevic

Igazi neve: Arthur Molekevic
Egyéb nevei: Vakondember
Kiléte: Ismert
Foglalkozása: Tudós, felfedezõ
Állampolgársága: Amerikai
Születési hely: Ismeretlen
Ismert rokonai: Nincsenek
Mely csoport tagja: Egynek sem
Legfelsõbb iskolai végzettsége: Fõiskola, több diplomát is szerzett
Elsõ megjelenés Amerikában: Ultimate Fantastic Four #2 (2004)
Elsõ megjelenés Magyarországon: Újvilág: Fantasztikus Négyes #2 (2005)

Története: Dr. Arthur Molekevic évekig a manhattani agytrösztben, a Baxter-toronyban dolgozott mint tanár. Sajnos visszataszító külleme miatt a diákok sosem tudták megkedvelni, sõt, a háta mögött mindig kigúnyolták. Ha ez még nem lett volna elég, Molekevicet kollégái és fõnökei is állandóan zaklatták, amiért nem tartotta be az intézmény szigorú szabályait. Egy alkalommal betelt a pohár: amikor a kormány emberei rájöttek, hogy a doktor titokban már évek óta emberszerû, járóképes anyagokkal kísérletezik, kirúgták a zseniképzõ iskolából. Molekevic elment, de bosszút esküdött felettesei, Ross tábornok és dr. Franklin Storm (Susan és Johnny Storm, a Fantasztikus Négyes két tagjának édesapja) ellen.

A következõ öt évet Molekevic egy titokzatos földalatti laboratóriumban töltötte, ahol tovább képezte magát filozófiából, vallástörténetbõl és az õsi kultúrákból. Arra a következtetésre jutott, hogy az általa felfedezett földalatti kísérleti telep egy mára már teljesen elfeledett, õsi civilizáció, Atlantisz utolsó maradványa. A föld alól folyamatos megfigyelés alatt tartotta a Baxter-tornyot, és közben tovább dolgozott az emberszerû anyagok létrehozásán, melyekbõl végül több százat sikerült elkészítenie. Ezek a különös lények lettek Molekevic „alattvalói”. Ezenkívül az õrült tudós az õsi romok között talált DNS-minta segítségével még egy gigantikus, hüllõszerû lényt is kitenyésztett.

Amikor Nevadában a Baxter-torony legtehetségesebb diákja, Reed Richards egy új teleportáló szerkezetét tesztelték, Molekevic is kíváncsian figyelte laborjából, hogyan alakul a kísérlet. A teszt katasztrofális következményekkel zárult: öt jelen lévõ fiatal egy rövid idõre egy másik dimenzióba, az N-zónába került, majd onnan visszajutva mindegyikük teste teljesen megváltozott. Molekevic egybõl elküldte szolgáit az öt ifjúért, de csak egyet, Sue Stormot sikerült foglyul ejteniük. A tudós azonban mind az öt fiatalra igényt tartott, hogy tanulmányozhassa azok újonnan szerzett képességeit, ezért felküldte hatalmas hüllõszörnyét a Baxter-toronyhoz, hogy hozza el neki a többieket is. A toronyban valóban ott volt Reed Richards, Ben Grimm és Johnny Storm, a baleset három másik áldozata; az ötödiknek, Victor Van Damme-nak azonban nyoma veszett. Ám Molekevic nem ért rá vele foglalkozni, ugyanis Reed, Ben és Johnny új erejüket felhasználva elbántak az óriási szörnnyel, majd leereszkedtek a doktor laboratóriumába, hogy megmentsék Sue-t.

Molekevic már várt rájuk, és megpróbálta rábeszélni õket, hogy csatlakozzanak hozzá. Reedék elutasították az ajánlatát, mire Molekevic éktelen haragra gerjedt, és összes teremtményét a négy hálátlan kölyökre szabadította. Brutális csata vette kezdetét, de a doktor bizarr lényei nem jelentettek kihívást Reednek, Sue-nak, Bennek és Johnnynak, akik késõbb számtalan alkalommal harcoltak még így együtt mint a Fantasztikus Négyes. Végül az egész laboratórium összeomlott, maga Molekevic pedig egy feneketlen szakadékba zuhant.

Magassága: 147 cm
Súlya: 95 kg
Szeme színe: Barna
Haja színe: Fekete
Megkülönböztetõ jegyei: Molekevic testét rengeteg szemölcs borítja.
Szakterülete: Molekevic zseniális tudós és több diplomát is szerzett genetikából, számítástechnikából és molekuláris biológiából.
Felszerelése: Molekevic földalatti laboratóriumában fejlett, õsi technológiát fedezett fel, amely segítségével létrehozott több tucatnyi földbõl gyúrt, mégis élõ, emberhez hasonló lényt. Ezenkívül genetikailag átalakított „szörnyeket” is teremtett abból a DNS-bõl, amelyet az õsi civilizáció romjai között talált. A világ vezetõ tudósainak a kommunikációját is képes folyamatosan figyelemmel kísérni találmányai révén.
Intelligencia: 6/7 (Szuper-zseni)
Erõ: 1/7 (Gyenge; a saját testsúlyát sem képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 2/7 (Átlagos)

Így ért hát véget a 31. újvilági összefoglaló. Volt itt minden: móka, kacagás, somlekvár, de most már ideje nyugovóra térnünk. Még pár sort írjatok gyorsan az Ultimate Marvel fórumba, aztán mossatok fogat, és menjetek szépen az ágyikóba. Szombaton meg a képregényfesztiválra! Na csikidam!