Ultimate News #30

[Maniac] Hakuna Matata! Egészen hihetetlen, hogy már a 30. Ultimate News bevezetõjét írom… Azt gondoltam, egy-két hét alatt elzavartok és elárasztjátok vírusokkal a kepregeny.net-et, ha én elkezdek ide írogatni. Szerencsére vevõk vagytok az összefoglalóimra, és ez így van rendjén. Hálából ezúttal is sok-sok képecskét, ismertetõcskét, elõzetesecskét és adatlapocskát hoztam nektek – és ez még semmi! Ezúttal nemcsak képregényekrõl/-bõl mutatok képeket, hanem… De ez legyen egyelõre meglepetés! Azért ne ijedjetek meg, nem magamról fogok fotókat mutogatni. Most pedig essünk túl gyorsan a kötelezõ figyelmeztetésen, aztán irány az Újvilág! Tehát: aki nem akar spoilereket olvasni vagy látni, az ne kattintson tovább, mert itt bizony lesz belõle bõven! Na ezzel megvolnánk.

Mark Bagley és az Ultimate Spider-Man útjai elválnak, az Ultimate X-Men (ismét) új rajzolót kap, valamint Mike Carey és Pasqual Ferry egy egészen új Ezüst Utazót mutatnak be nekünk. Bizony, ez mind júniusban vár ránk. Most lássuk mindezt valamivel részletesebben és borítókkal: jöjjenek a júniusi elõzetesek!

JÚNIUSI ELÕZETESEK

Ultimate Spider-Man #110 – Ultimate Knights, 5. rész
Író: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Mark Bagley

Elérkezett az Ultimate Knights fináléja! Végre kiderül, ki az áruló! Eldõl a Vezér sorsa! Lehull a lepel a Fenegyerek titkáról! Ja, és Pókember is szerepel majd…

Ultimate X-Men #83 – The Underneath, 2. rész
Író: Robert Kirkman
Ceruzarajz: Pascal Alixe
Borító: Yanick Paquette

Mindannyian tudtuk, hogy ez az összecsapás elõbb-utóbb bekövetkezik… Árnyék kontra X-Men! Az elmúlt pár hónapban Kurt Wagner világa és személyisége teljesen megváltozott, és most kitör belõle minden felgyülemlett harag! Elképesztõ csata veszi kezdetét, amikor a volt X-Man szembeszáll egykori csapattársaival. Ezután már soha sem lesz olyan a viszony Árnyék és régi barátai között, mint azelõtt. Ráadásul a háttérben a Morlockok is figyelnek és terveznek…

Ultimate Fantastic Four #43 – Silver Surfer, 2. rész
Író: Mike Carey
Ceruzarajz és borító: Pasqual Ferry

Az Ezüst Utazó megérkezik a Földre, ahol egybõl kitör a pánik és a Fantasztikus Négyes emiatt igen nehéz helyzetbe kerül. A különös idegen azt hirdeti mindenhol, hogy õ csakis az emberiség javát akarja – de vajon mennyire lehet hinni egy tetõtõl talpig ezüst földönkívülinek egy szörfdeszkán?

AMERIKAI ELADÁSI ADATOK

Így a hónap közepén már épp idõszerû volt, hogy nyilvánosságra hozzák a februári eladási statisztikákat. A listát ezúttal is a Civil War vezeti természetesen, nyomában olyan nagy nevekkel, mint az Amazing Spider-Man, a New Avengers vagy az Astonishing X-Men. De hol végeztek vajon az újvilági sorozatok? Máris megtudjuk…

Ultimate-kiadványok helyezése 2007 februárjában


20. Ultimate Spider-Man #105 (89 ezer eladott példány)

24. Ultimate X-Men #79 (77 ezer eladott példány)

37. Ultimate Fantastic Four #39 (63 ezer eladott példány)

Nem túl fényes eredmény, valljuk be… Azt csak halkan jegyzem meg, hogy szerintem a három közül az Ultimate Fantastic Four volt a legjobb, és az Ultimate Spider-Man a legbénább, de ezt most hagyjuk. Talán most, hogy véget ért a Civil War, feljebb kúsznak majd az Ultimate-kiadványok is. Talán…

ULTIMATE SPIDER-MAN

És most következzék valami egészen más! Képek – de nem rajzok! Ezúttal különféle újvilági karakterekrõl készült játékfigurákról hoztam nektek fotókat. Bizony. Elsõként az Ultimate Spider-Man szereplõirõl mutatok pár fényképet. Én ugyan már kinõttem az akciófigurákból, de azért ezekre még én is szívesen rátenném a mancsom…

ULTIMATE X-MEN

Van még egy nagy-nagy adósságom, amit gyorsan be is pótolok: itt van nektek az Újvilág: X-Men 19. számának borítója. Ezt ugyan már láthattátok a 18. szám hátulján, de mindegy, azért gyönyörködjetek benne. Kolosszus Rozsomákot hajítja az ellenség felé. Hé… mintha ilyesmi lett volna a harmadik mozifilmben is, nem? Na mindegy.

THE ULTIMATES

Mindenki nyugodjon meg!!! Nem egy újabb csúszást akarok bejelenteni, csupán pár képet szeretnék megmutatni! Huh, megnyugodtatok? Oké, akkor lássuk:

ADATLAP

Ezúttal egy teljesen eredeti szereplõrõl hoztam nektek adatlapot. Természetesen Geldoffról van szó, akinek nincs alteregója semmilyen más Marvel-univerzumban. Túl nagy szerepe nem volt ugyan eddig, de azért róla is érdemes megtudni ezt-azt.

Geldoff

Igazi neve: Geldoff (teljes neve ismeretlen)
Egyéb nevei: Nincsenek
Kiléte: Nincs titkos énje
Foglalkozása: Diák
Állampolgársága: Latvériai
Születési hely: Latvéria
Ismert rokonai: Ismeretlen nevelõszülõk
Mely csoport tagja: Egynek sem
Legfelsõbb iskolai végzettsége: Középiskolai tanulmányait végzi
Elsõ megjelenés Amerikában: Ultimate Spider-Man #40 (2003)
Elsõ megjelenés Magyarországon: A Csodálatos Pókember #41 (2. sorozat, 2006)

Története: Geldoff még az anyaméhben volt, amikor szülõhazájában, Latvériában illegális placentabeavatkozást hajtottak végre rajta: mutáns gént fecskendeztek belé, hogy mesterségesen állítsanak elõ egy mutánst. Árvaként nõtt fel, és egész életében gyûlölte és félte a mutánsokat, akik a szemében ördögfajzatok voltak. Amikor egy amerikai család örökbe fogadta, elhagyta Latvériát, és Amerikába költözött. Hamar megkedvelte az idegen, nyugati kultúrát, különösen a futballt, de új iskolájába nem tudott könnyen beilleszkedni. Mindenki kigúnyolta és viccelõdött rajta – egészen addig, amíg egy házibulin meg nem mutatta, mire képes. Több autót is felrobbantott, látszólag pusztán azáltal, hogy rájuk nézett. Másnap az iskola igazgatója felfüggesztette a fél futballcsapatot, mivel úgy gondolta, közük van a robbantásokhoz. Geldoff követelte, hogy vonja vissza a felfüggesztéseket, de az igazgató nem hallgatott rá, ezért a fiú bosszúból felrobbantotta az õ és egy másik tanár autóját is. Ekkor jelent meg Pókember, hogy véget vessen a rombolásnak, de mielõtt bármit tehetett volna, megjelent a rendõrség is. Pókember jobbnak látta, ha elhagyja a helyszínt, de ekkor ráakaszkodott Geldoff, ezért kénytelen volt õt is magával vinni egy közeli háztetõre.

Pókember a tetõn megpróbálta meggyõzni Geldoffot, hogy amit tesz, az nem helyes. Beszélgetés közben Geldoff elmesélte az életét, és azt, hogy mennyire gyûlöli a mutánsokat, vagy azt, ha õt annak nevezik. Pókember rá akarta venni, hogy az erejét használja inkább valami jóra, például arra, hogy segítsen az embereknek, ahol tud. Épp ekkor akart kirabolni egy közeli üzletet pár piti bûnözõ, ezért Pókembernek félbe kellett szakítania a kioktatást, hogy megállítsa õket. Geldoff sem állt tétlenül: felrobbantotta a rablók kocsiját, azzal a céllal, hogy valami jót tegyen, ahogy azt az imént Pókember kérte tõle. Sajnos a robbanás majdnem megölte az üzletben tartózkodó embereket, ezért Pókember az eset után érthetõ módon nagyon dühös volt rá. Erre Geldoff is felbõszült, és megfenyegette Pókembert, hogy felrobbantja. Ekkor jelent meg a színen az X-Men nevû, ifjú mutánsokból álló csapat három nõi tagja, Csodalány, Vihar és Árnymacska. A csapat vezetõje, Charles Xavier professzor is hallott már Geldoffról, és megbízta a három X-lányt, hogy vigyék el hozzá a fiút. Az X-Men megjelenése egyértelmûvé tette Geldoff számára, hogy mutáns, és a sokk hatására elájult… kétszer is.

A három lány felvitte Geldoffot a repülõjükre, és, mivel már régen szeretett volna találkozni Xavier professzorral, Pókember is velük tartott. Geldoff útközben magához tért, és teljesen pánikba esett. A rohama közben kirobbantotta a gép egy részét, és a lányok csak nagy nehézségek árán tudták célba juttatni utasaikat. Késõbb az X-Men fõhadiszállásán a professzor elkábította Geldoffot, és alapos vizsgálatnak vetette alá. Rájött, honnan szerezte a fiú mutáns képességeit, és úgy döntött, az esetet nagyhírû tudományos szervezetek elé bocsátja, majd kutatásaik eredményeit az ENSZ elé terjeszti. Pókembernek ugyan nem nagyon tetszett ez az ötlet, de végül a professzorra bízta Geldoffot, és hazament – ám elõtte az ifjú latvériai még bocsánatot kért tõle, amiért korábban azzal fenyegette, hogy felrobbantja.

Magassága: 180 cm
Súlya: 66 kg
Szeme színe: Kék
Haja színe: Világosbarna
Emberfeletti képességei: Geldoff képes energiagömböket generálni, és felrobbantani azokat. Az egyelõre ismeretlen, hogy ezen képessége hogyan hat az élõ szövetre, ugyanis még sosem használta a gömböket szerves létformán. Az mindenesetre biztos, hogy Geldoffra semmilyen káros hatással nincs ez a tulajdonság.
Intelligencia: 2/7 (Átlagos)
Erõ: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 4/7 (Közepes távolságból, közepes ideig képes energiakivetítésre)
Harci tapasztalat: 2/7 (Átlagos)

És ezzel zárom a 30. összefoglalót. Persze ezúttal is várok mindenféle hozzászólást az Ultimate Marvel fórumban. Írjatok sokat, olvassatok még többet, és találkozzunk ugyanitt, ugyanekkor jövõ héten is! Csikidam!