Ultimate News #27

[Maniac] Somlekvár! Bizony, kedves barátaim, ismét eljött a kedd és vele együtt az Ultimate News 27. kiadása is. A híreket olvasgatva mostanában kicsit úgy érzem, mintha megfeledkeztek volna a tengerentúlon az Újvilágról… Mindenhol csak a klasszikus Marvel-univerzumról lehet olvasni: véget ért a Civil War, és új korszak kezdõdik, Pókember újra felveszi a fekete ruháját, új csapatok alakulnak, régiek átalakulnak vagy megszûnnek, a halottak felélednek, az élõk meghalnak, és közben még Hulk is végsõ csapást akar mérni a Földre egy csapatnyi idegennel. Nem semmi, az biztos, ám ebben a nagy hírkavalkádban teljesen háttérbe szorulnak kedvenc újvilági sorozataink. Ezt nem hagyhatjuk, barátaim! Javaslom tehát, hogy miután mindenki elolvasta ezt a figyelmeztetést arról, hogy sok-sok spoiler lesz az összefoglalóban, fordítsuk teljes figyelmünket az Ultimate Univerzumra, és ne hagyjuk, hogy eltüntessék a süllyesztõben!

ULTIMATE SPIDER-MAN

Remélem, hogy már mindenki megvette A Csodálatos Pókember múlt héten megjelent, 44. számát! Neeeeem??? Akkor irány az újságárus, mert ezt nem lehet kihagyni: színre lép a Homokember, visszatér a Vezér, és még azt is megtudjuk, mit csinál mostanában May néni a szabadidejében. Egy kis kedvcsináló:

A Csodálatos Pókember #44 – Bûnök és bûnösök
Író: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Mark Bagley

A Geldoff okozta robbantások miatt Peter iskolájában szüneteltetik a tanítást, és May néni rájön, hogy unokaöccse „ellógott” az órákról. Amikor Peter végre elõkerül, minden aggodalmát és dühét a fiúra zúdítja… Továbbá: színre lép a Homokember, és visszatér a Vezér is!

ULTIMATE FANTASTIC FOUR

Vadonatúj sztori vette kezdetét Amerikában, vadonatúj rajzolókkal – nem véletlen a többes szám, ugyanis rögtön kettõvel! Ezúttal egy idõutazásos történetet alkotott nekünk az író, Mike Carey, és egy jópofa ötlettel álltak elõ ennél a számnál: a jelenben és a múltban lezajló történéseket más-más mûvész rajzolta meg. Láthattunk már hasonlót az Ultimate Fantastic Four Annual 2. számában, és nekem ott is nagyon bejött ez a húzás. Nosza, olvassa hát el mindenki ezt a kis gyöngyszemet!

Ultimate Fantastic Four #39 – Devils, 1. rész
Író: Mike Carey
Ceruzarajz: Mark Brooks és Scott Kolins
Borító: Salvador Larroca

A Fantasztikus Négyes egy õrült játékszerévé válik, amikor a szeretteiket visszaküldik az idõben, csak azért, hogy így Reedék kövessék õket, és egyenesen egy halálos csapdába sétáljanak. Végül 1499-ben lyukadnak ki, ahol már vár rájuk egy férfi – egy férfi, aki az egész világot meg akarja változtatni… Színre lép Diablo! A Fantasztikus Négyes méltó ellenfélre talált…

Most pedig következzen pár fekete-fehér vázlat Reedrõl, Sue-ról, Johnnyról és Benrõl – remélem, kedveteket lelitek bennük. A rajzolók: Bryan Hitch és Frank Cho.

THE ULTIMATES

Nem is tudom, hogy közöljem ezt veletek… Félek, hogy rajtam töltitek majd ki a dühötöket, de ne tegyétek – soha nem a hírnök a hibás! Nos… Joe Quesada, a Marvel fõszerkesztõje szerint lehet – hangsúlyozom, csak LEHET -, hogy a 2. sorozat 13. száma csak májusban jelenik majd meg… JAJ, NE BÁNTSATOK!!! Mondok gyorsan egy jó hírt is, hogy kompenzáljam vele ezt a rosszat: a 3. kötet elsõ két száma már szinte teljesen kész van! Na persze addig úgysem jelenhetnek meg, amíg a 2. sorozat be nem fejezõdik… Gyász. Inkább nézegessünk képeket:

De tudjátok mit? Ezúttal nem hagyom magam! Hetek óta mást sem tudok mutatni nektek, csak rajongók rajzait, meg pár vázlatot a szereplõkrõl. Ebbõl elég! Addig nyaggatom a Marvelt, amíg nem adnak legalább pár oldalt a 2. kötet befejezõ számából! Halljátok, Marvelék? OLDALAKAT AKAROK!!! MOOOOST!!! KÜLÖNBEN… hopp, na nézd csak, küldtek pár fekete-fehér oldalt. Szerencséjük!!!

MINISOROZATOK

Ultimate Wolverine vs. Hulk

Nem tudom, mennyire hihetünk ennek a hírnek, de állítólag az író, Damon Lindelof a Lost mellett tudott egy kis idõt szakítani arra, hogy befejezze a 3. számot. Szerintem ez csak a mézesmadzag, hogy a rajongók ne gyújtsák fel a Marvel székházát, úgyhogy senki ne kezdjen reménykedni, hogy végre folytatódik ez a mini… De hátha tévedek, és tényleg lesz valami fejlemény hamarosan. Meglátjuk.

Ultimate Iron Man

Igen, ennek a mininek a 2. kötetérõl sem feledkeztek még el teljesen, és az író, Orson Scott Card már el is kezdett dolgozni az elsõ számokon. Háááát…. Nem tudom, lehet, hogy ma túl szkeptikus vagyok, de szerintem kábé akkor lesz ebbõl valami, amikor az Ultimate Wolverine vs. Hulk 3. számából. De adja az ég, hogy tévedek!

ADATLAP

Ez a leányzó ugyan nem rendelkezik semmilyen szuperképességgel, de mégis roppant fontos szereplõje A Csodálatos Pókember címû sorozatnak, úgyhogy most az õ adatlapja következik. Hölgyeim és uraim: Mary Jane Watson!

Mary Jane Watson

Igazi neve: Mary Jane Watson
Egyéb nevei: Nincsenek
Kiléte: Nincs titkos énje
Foglalkozása: Diák
Állampolgársága: Amerikai
Születési hely: Ismeretlen
Ismert rokonai: Greg Craig Watson (édesapja), Mary Watson (édesanyja)
Mely csoport tagja: Egynek sem
Legfelsõbb iskolai végzettsége: Középiskolai tanulmányait végzi
Elsõ megjelenés Amerikában: Ultimate Spider-Man #1 (2000)
Elsõ megjelenés Magyarországon: A Csodálatos Pókember #1 (2. sorozat, 2001)

Története: Mary Jane Watson már gyerekkora óta jóban volt szomszédjukkal, a vele egyidõs Peter Parkerrel. Mindketten kitûnõ tanulók voltak, és gyakran dolgoztak együtt egy-egy tanulmányi projekten. Nem kellett sok idõ ahhoz, hogy Mary Jane és Peter vonzódni kezdjenek egymáshoz, ám sok váratlan esemény késleltette, hogy egy pár legyenek. Az elsõ az Oscorp Mûveknél tett látogatás során következett be, amikor Petert megmarta egy genetikailag módosított pók. A fiú ennek következtében elképesztõ, pókszerû képességekre tett szert, és az új erõ bûvöletében gyakran elhanyagolta Mary Jane-t. Amikor Peter bácsikája, Ben tragikus körülmények között elhunyt, Peter Mary Jane-hez fordult vigaszért. A lány kicsit felbátorodott, és randira hívta Petert, aki elõször igent mondott, ám késõbb kénytelen volt lemondani a találkozót. Nem sokkal késõbb a fiú elárulta Mary Jane-nek, mit tett vele a pókmarás, és hogy immár õ az újonc szuperhõs, Pókember. A lány is bevallotta, hogy már rég szerelmes Peterbe, és ezzel végre összejött a két fiatal. Kapcsolatuk azonban elég problémásnak bizonyult: Mary Jane-nek nemcsak apjával kellett szembenéznie, aki gyûlölte Petert, hanem azzal a ténnyel is, hogy a barátja szuperhõs. Több alkalommal kellett megjavítania Peter álruháját, vagy ellátnia a sebeit, és ez egy idõ után nagyon megviselte a lányt. Egy alkalommal elrabolta õt Pókember egyik ellensége, a Zöld Manó, és lehajította egy híd tetejérõl. Peter megmentette ugyan, de a hatalmas sokkot nem heverte ki könnyen. Tovább bonyolította a helyzetet egy új lány, Gwen Stacy érkezése, aki szintén nagyon megkedvelte Petert, és apja halála után beköltözött a fiú és nagynénje házába. Az utolsó csepp az volt, amikor Pókembert meglõtték, és Mary Jane-nek titokban kellett kórházba vinnie barátját, miközben halálra aggódta magát miatta. A lány nem bírta tovább, és szakított Peterrel.

Peter nem adta fel egykönnyen, és mindent megtett, hogy újra összejöjjenek Mary Jane-nel. Végül kibékültek, méghozzá egy rosszul sikerült házibuli után, ahol egy Geldoff nevû fiú autókat robbantott fel. Amikor megjelent a rendõrség, az összes bulizó menekülni kényszerült – köztük Peter és Mary Jane is. A lány ezután egy levelet nyújtott át volt barátjának, amelyben bevallotta neki, hogy még mindig szereti, és ezzel újra egy pár lettek Peterrel…

FOLYT. KÖV. A CSODÁLATOS PÓKEMBER KÖVETKEZÕ SZÁMAIBAN…

Magassága: 167 cm
Súlya: 61 kg
Szeme színe: Zöld
Haja színe: Vörös
Szakterülete: Mary Jane kivételesen intelligens diák, különösen a természettudományok terén jeleskedik.
Intelligencia: 3/7 (Átlagon felüli)
Erõ: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 2/7 (Átlagos)

Na tetszett az e heti összefoglaló? Igen? Nem? Akárhogy is, írjatok sokat az Ultimate Marvel fórumba, és akkor tudni fogom, mit gondoltok. Nekem például tetszett, így nekem azt kéne írni a fórumba: Király volt a News, Maniac!!! Akinek meg nem tetszett, az írja azt, hogy: Nem volt király a News, Maniac!!! Érthetõ? Akkor jó. Jövõ héten újra jövök! Búcsúzóul még egy kép, csak nektek, csak itt: