Ultimate News #28

[Maniac] Borzalom! Egyre inkább azt veszem észre, hogy én és a környezetemben élõk is sorozatfüggõkké válnak. Van, aki valamilyen képregény újabb és újabb számait várja minden hónapban epekedve; van, aki valamilyen tévésorozatnak lett a rabja; és van, aki kedvenc könyvsorozatai következõ kötetei után sóvárog. Mindezek fényében élénken remélem, hogy akad olyan köztetek, aki az Ultimate News kiadásaiért lelkesedik hasonlóképpen, és minden kedden tûkön ül, hogy olvashassa az új híreket, lássa az új képeket. Nos, én nem akarok csalódást okozni a kedves rajongóknak, úgyhogy vágjunk is bele! Egy gyors figyelmeztetés után. Ami most jön. Félkövér betûkkel ráadásul. Csak az olvassa tovább ezt az összefoglalót, akit nem zavarnak a spoilerek! Na, ez is megvolt.

ULTIMATE SPIDER-MAN

Hírekkel ezúttal nem szolgálhatok nektek, képekkel viszont annál inkább! Hoztam pár vázlatot a hamarosan leköszönõ Mark Bagley-tõl. Íme, gyönyörködjetek bennük:

ULTIMATE X-MEN

Ha hihetünk a híreknek, akkor az elsõ két X-Men és a Superman visszatér rendezõje, Bryan Singer hamarosan átveszi a sorozat írását, méghozzá egy társíróval, Marc Andreykóval karöltve. A kérdés már csak az, hogy mit jelent a Marvelnél a „hamarosan”… Én azt mondom, még ne kezdjünk azon filózni, hogy vajon hányat kell még aludni az íróváltásig.

THE ULTIMATES

Nagy mókamester ez a Jeph Loeb, az már biztos! Múlt héten azt nyilatkozta, hogy a 3. kötet remekül halad, a rajzoló, Joe Madureira gyorsan dolgozik, és ha minden jól megy, a sorozat havonta vagy hathetente meg tud majd jelenni. Már ha egyszer végre elindul, persze. Egyébként az öreg Jeph már a 6. és 7. kötetet tervezi, amelyeken reményei szerint a 4. sorozat rajzolójával, Ed McGuinness-szel dolgozhat majd. 6. és 7. kötet, Jeph??? Az ég áldjon meg, hol élsz te??? A 2.-nak sem lesz soha vége!!! Ja, mellesleg azt is bevallotta, hogy õ ragaszkodott ahhoz, hogy a 2. kötet utolsó számához Bryan Hitch rajzoljon még pár oldalt, úgyhogy a csúszás az õ hibája is… Köszi! Ami a történetet illeti, annyit elárult, hogy a 2. sorozat vége és a 3. eleje között egy év fog eltelni (mármint a képregény ideje szerint), mely idõ alatt páran elhagyják a Különítményt, páran pedig csatlakoznak majd. A 3. kötet egyébként önmagában is megállja majd a helyét, nem kell hozzá az elsõ két sorozat ismerete – mondta Loeb. Na majd meglátjuk, mi sül ki ebbõl (és fõleg mikor…).

…ó, amúgy a 2. kötet 13. számának megjelenési ideje immár hivatalosan is május, nem április. Csak szólok.

ADATLAP

A Mutáns Testvériség terroristájaként kezdte pályafutását, de mára már a Különítmény egyik megbecsült tagja lett. Gyors, mint a villám, és õsz, mint Törpapa szakálla – igen, õ Higanyszál!

Higanyszál

Igazi neve: Pietro Lensherr
Egyéb nevei: Pietro Maximoff
Kiléte: Ismert
Foglalkozása: Terrorista
Állampolgársága: Ismeretlen
Születési hely: Ismeretlen
Ismert rokonai: Isabelle (édesanyja), Erik Lensherr (más néven Magneto, édesapja), Wanda Lensherr (más néven Skarlát Boszorkány, testvére), ismeretlen nagyapa (elhunyt)
Mely csoport tagja: Mutáns Testvériség
Legfelsõbb iskolai végzettsége: Ismeretlen
Elsõ megjelenés Amerikában: Ultimate X-Men #1 (2001)
Elsõ megjelenés Magyarországon: Újvilág: X-Men #1 (2005)

Története: Pietro Lensherr, más néven Higanyszál, a mutáns terroristavezér, Magneto fia. Ikertestvérét, Wandát és õt apjuk még gyerekkorukban elhurcolta emberi anyjuktól, hogy elsõként csatlakozzanak újonnan alapított Mutáns Testvériségéhez, melyet a szintén mutáns Charles Xavierrel alapított. Xaviert hamar megkedvelték a gyerekek, és bácsikájuknak tekintették. Pietro szerette apját, de akármit is tett, hogy elnyerje a megbecsülését, az soha nem volt elég neki. Ennek oka talán az lehetett, hogy fia mindig arra emlékeztette Magnetót, hogy egyszer régen szerelmes volt egy emberbe. Mit sem törõdve apja elutasító viselkedésével, Pietro folytatta elkeseredett küzdelmét Magneto szeretetéért. A Testvériség egyik legelszántabb harcosa lett, és részt vett szinte az összes emberellenes akcióban. Apja cserébe nem adott mást, csak további megvetést és gyûlöletet. Végül ellenfeleik, az X-Men egyik tagja, Küklopsz nyitotta fel a szemét, és Pietro végre megértette, hogy bármit is tesz, Magneto sosem fogja szeretni õt. Többé nem félt tõle, és úgy döntött, segít az X-Mennek legyõzni apját, aki totális támadást indított Washington ellen. Magneto végül elbukott, és látszólag életét vesztette.

Magneto „halála” után Higanyszál vette át a Mutáns Testvériség vezetését, de az apja emléke tovább kísértette. Megpróbálta megszerezni a holttestét a hadseregtõl, de nem talált mást, csak apja sisakját. Az X-Menhez nem csatlakozott soha sem õ, sem testvére, pedig többször is felajánlották nekik, hogy lépjenek be. Ennek ellenére a kapcsolat az X-Men és a Testvériség között valamivel barátságosabb lett, így amikor az X-Men tagjait foglyul ejtette egy X-Fegyver nevû titkos kormányszervezet, Pietróék a segítségükre siettek, és kiszabadították õket. Ekkor találkozott Higanyszál elõször Nick Furyval, a S.H.I.E.L.D. késõbbi vezetõjével, aki hajlandó volt elengedni õt és a többi mutánst – elnyerve ezzel Pietro bizalmát. Késõbb Charles „bácsikája” sikeresen meggyõzte Higanyszálat, hogy a Testvériség ezentúl békésebb eszközökkel próbálja segíteni a mutáns társadalmat, és inkább a korrupt vezetõket és alkalmatlan politikusokat vegyék célba az ártatlan tömegek helyett. Ez nem minden tagnak nyerte el a tetszését, és többen is elhagyták a Testvériséget az új vezetés alatt. Higanyszál, hogy erõsnek tûnjön, egy csapattal teljesen leszerelte India és Pakisztán nukleáris fegyvereit. A Testvériségben azonban egyre több volt a lázongó…

FOLYT. KÖV. AZ ÚJVILÁG: X-MEN KÖVETKEZÕ SZÁMAIBAN…

Magassága: 183 cm
Súlya: 68 kg
Szeme színe: Kék
Haja színe: Õsz
Képességei: Higanyszál emberfeletti sebességgel képes mozogni: az Egyesült Államokon pár perc alatt végigfut. Érzékszervei és reflexei hasonlóan gyorsak.
Intelligencia: 2/7 (Átlagos)
Erõ: 3/7 (Átlagon felüli; a saját testsúlyának kétszeresét képes felemelni)
Gyorsaság: 5/7 (Szuperszonikus sebesség; Mach-2 és az elsõ kozmikus sebesség közötti érték)
Állóképesség: 3/7 (Átlagon felüli)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 2/7 (Átlagos)

Na ti kis hírfüggõk, megkaptátok a heti adagotokat! Remélem, élveztétek! Most gyorsan nézzetek be az Ultimate Marvel fórumba, és írjátok meg gondolataitokat az e heti összefoglalóról. Szinte már látom az elsõ hozzászólásokat: „Jó volt a News, csak rövid…” Talán majd jövõ héten hosszabb lesz – addig is, van itt még két csoportkép, csak hogy lássátok, milyen rendes vagyok.

De most már tényleg sziasztok!