Ultimate News #26

[Maniac] Szervusztok, kedves gyerekek! Megérkezett kedvenc mesemondótok, a jószívû és barátságos Ultimate News apó! Üljetek le szépen a kandalló elé, vegyetek egy kis frissen sült pogácsát, és készüljetek fel egy varázslatos mesére! Hetedhét országon túl, az Óperenciás-tengeren is túl, az üveghegyen is túl, de még Balmazújvároson is túl élt-éldegélt egy feltûnõen jóképû és intelligens férfiú, Maniac. Ez a Maniac egy napon fogta magát, és elment a mágikus Újvilági Kerekerdõbe, ahol mindenféle izgalmas és érdekes dolgot látott-hallott. Amikor hazaért topmodell feleségeihez, rögtön papírra vetette ezeket, és elküldte barátainak, akik nagyokat ámultak a sok friss információn. De jaj! A gonosz kobold, Spoiler Koma már lesben állt, hogy elrontsa az örömüket, ezért szegény kis hõseinknek nagyon óvatosan kellett olvasgatniuk! És hogy mirõl is olvastak, azt most ti is megtudhatjátok, gyerekek…

AMERIKAI ELADÁSI ADATOK

Végre megérkeztek az eladási adatok a 2007-es év elsõ hónapjáról, amelyeket most rögtön olvashattok is. Most megtudjuk, hogy teljesítettek januárban az újvilági képregények – bevallom, engem igencsak meglepett az eredmény…

Ultimate-kiadványok helyezése 2007 januárjában


5. Ultimate Spider-Man #104 (149 ezer eladott példány)

22. Ultimate X-Men #78 (92 ezer eladott példány)

30. Ultimate Fantastic Four #38 (73 ezer eladott példány)

44. Ultimate Vision #2 (56 ezer eladott példány)

Na igen, az Ultimate Spider-Man bõvített oldalszámú kiadása nagy sikert aratott, viszont a többi kiadvány maradt nagyjából ugyanott, ahol egy hónapja. Érdekes, hogy az én személyes listám ennek pont az ellenkezõje, akárcsak legutóbb… Nem értem, miért nem örvend nagyobb népszerûségnek odakint az Ultimate Vision. Talán majd legközelebb jobb helyre fut be.

ULTIMATE SPIDER-MAN

Amíg várakozunk A Csodálatos Pókember 44. számára, azt mondom, üssük el az idõt pár képpel. Jobban mondva eggyel… de az az egy nagyon jópofa! Az újvilági Pókember a DC üdvöskéjével, Supergirllel! Nem mindennapi látvány, az biztos.

ULTIMATE X-MEN

Charles Xavier halott. Végérvényesen eltávozott… egészen addig persze, amíg valamelyik író fel nem támasztja. A 79. számban mindenesetre szép temetést rendeztek neki, és a sírjánál felvonultatták az Ultimate Univerzum szinte összes fontosabb szereplõjét. Ha még azt is hozzáteszem, hogy ebben a kiadványban még Magneto is visszatér, akkor már biztosan felkeltem mindenki érdeklõdését. Nosza hát, olvassátok el!

Ultimate X-Men #79 – Aftermath, 1. rész
Író: Robert Kirkman
Ceruzarajz és borító: Yanick Paquette

A Cable címû történet eseményei mély sebeket ejtettek az X-Men csapaton. A tagoknak most valahogy fel kell dolgozniuk a történteket, és tovább kell lépniük… már ha képesek erre. Vajon mit tesznek most az X-Men ellenségei, hogy a csapat ennyire meggyengült? Ki marad az X-Menben? Ki távozik? És ki az az… Árnykirály???

Persze tudom, hogy ennyi nem elég nektek, ezért hoztam még pár képet is, melyek modellei ezúttal Árnymacska, Jégember, Vadóc, Csodalány, Rozsomák, sõt Amerika Kapitány voltak:

ULTIMATE FANTASTIC FOUR

Nem akartam, hogy a Fantasztikus Négyes kimaradjon a nagy képdömpingbõl, ezért róluk is hoztam egy egész jó kis fekete-fehér rajzot. Voilá:

THE ULTIMATES

Újabb képeket hoztam, de híreket ezúttal sem… Várunk, várunk és várunk az új számra, hiszen mást nem tehetünk… Vigaszt talán csak ebben a pár alkotásban nyerhetünk – csodáljuk meg hát õket:

MINISOROZATOK

Ultimate Vision

Rossz hír Vízió rajongóinak: a 3. szám megjelenését errõl a hónapról márciusra tolták. Élénken remélem, hogy nem egy újabb Ultimate Wolverine vs. Hulk-féle csúszássorozat veszi ezzel kezdetét… De talán nem.

ADATLAP

Már az Újvilág: X-Men legelsõ számában színre lépett, eddig én mégsem készítettem róla adatlapot… Természetesen Jégemberrõl van szó, aki a mai napon bekerül az adatlappal büszkélkedhetõ újvilági karakterek táborába!

Jégember

Igazi neve: Robert (Bobby) Drake
Egyéb nevei: X-6
Kiléte: Ismert
Foglalkozása: Diák, kalandor
Állampolgársága: Amerikai
Születési hely: Ismeretlen
Ismert rokonai: Ismeretlen szülõk
Mely csoport tagja: X-Men, korábban X-Fegyver
Legfelsõbb iskolai végzettsége: Nem fejezte be középiskolai tanulmányait
Elsõ megjelenés Amerikában: Ultimate X-Men #1 (2001)
Elsõ megjelenés Magyarországon: Újvilág: X-Men #1 (2005)

Története: Amikor a gigantikus Õr-robotok könyörtelenül elkezdték levadászni az Egyesült Államok mutánsait, az ifjú Bobby Drake, aki épp ekkor fedezte fel mutáns képességeit, elszökött otthonról, hogy szülei ne kerülhessenek bajba miatta. Az Õrök hamar rátaláltak, de szerencséjére a hozzá hasonló mutánsokból álló csapat, az X-Men is, melynek tagjai megmentették õt az óriásrobotoktól. Bobby ezt követõen beállt a csapatba, és megkapta a „Jégember” kódnevet. Nem sokkal késõbb újdonsült társaival összecsapott egy mutáns terroristaszervezettel, a Mutáns Testvériséggel, hogy kiszabadítsák tõlük az amerikai elnök lányát. Ezzel végre jobb belátásra bírták az elnököt, aki beszüntette az Õr-programot, ám elõtte elküldte a robotokat a Testvériség búvóhelyére, a Vadföldre. Itt a szervezet vezetõje, Magneto átprogramozta és Washington ellen irányította az Õröket. Az X-Men épp idõben avatkozott közbe: megállították a robotokat, és legyõzték Magnetót. Ezután Bobby egy kis idõt szüleivel töltött, majd visszatért az X-Menhez – sajnos az X-Fegyver nevû titkos kormányszervezet épp ekkor csapott le rájuk, és elrabolták a csapat összes tagját. Végül Bobby és a többiek a Testvériség segítségével kiszabadultak az embertelen fogságból.

Bobby következõ nagy megmérettetése Charles Xavier professzor, az X-Men vezetõjének fiával való összecsapás volt. Az ifjú David Xavier nagyhatalmú telepatikus hatalommal bírt, és Jégembert teljesen lebénította az általa belétáplált félelem. Végül a professzor unszolására leküzdötte a rettegést, és rátámadt Davidre – aki könnyedén hárította a támadást, és súlyosan megsebesítette Bobbyt. Jégember heteket töltött a kórházban, mire felépült, de az X-Menhez nem tért vissza, ugyanis szülei az eset után azonnal kivették a csapatból; sõt, még be is perelték a professzort a történtek miatt…

FOLYT. KÖV. AZ ÚJVILÁG: X-MEN KÖVETKEZÕ SZÁMAIBAN…

Magassága: 165 cm
Súlya: 64 kg
Szeme színe: Kék
Haja színe: Barna
Képességei és felszerelése: Jégember képes hóvá vagy jéggé alakítani a levegõben található párát, és így lefagyaszthatja ellenfeleit, jégcsúszdákat hozhat létre magának, amelyeken nagy sebességgel haladhat, vagy egy olyan igen erõs jégpáncélba burkolhatja magát, amely még a golyóknak is ellenáll.
Intelligencia: 2/7 (Átlagos)
Erõ: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 3/7 (Átlagon felüli)
Energiakivetítés: 4/7 (Közepes távolságból, közepes ideig képes energiakivetítésre)
Harci tapasztalat: 3/7 (Edzett)

Itt a vége, fuss el véle! Remélem, élveztétek a mesét, gyerekek – ha igen, ha nem, mindenképpen osszátok meg velem gondolataitokat az Ultimate Marvel fórumban, ahol mindig jókat beszélgethettek. De most már késõre jár, úgyhogy ideje lefeküdnötök, kis lurkók! Sipirc, ti kis huncutok!!!