Ultimate News #23

[Maniac] Túl szõrös vagyok ahhoz, hogy jótündérnek nevezzem magam, pedig nagyon illene rám mostanában ez a megnevezés: minden kívánságotok valóra váltom az összefoglalóimban. Nem lesz ez másként e héten sem, az Ultimate News 23. kiadásában, amelybe ismét rengeteg képet préseltem bele – de persze sok új elõzetes és hír is helyet kapott benne. Bemutatom nektek az Ultimate Spider-Man új rajzolóit (mind a 100-at!!!), a Fantasztikus Négyes legújabb ellenségét, sõt még a Különítménnyel kapcsolatban is számíthattok pár csemegére. Mi kell még? Hát egy vastagbetûs figyelmeztetés: aki nem akar spoilerekbe botlani, az már itt álljon meg, és ne olvasson tovább! Na ez is megvolt – kezdjük hát a hírözönt!

ULTIMATE SPIDER-MAN

A sok hír és kép teljesen megrészegített, és hirtelen azt sem tudom, mivel kezdjük… Nézzük talán elõször azt a pár infót, amit a sorozat jövõjérõl sikerült kiderítenem: Azt már tudtuk, hogy a következõ sztori címe Ultimate Knights lesz, de azt nem, hogy a Fenegyereken, a Vezéren és Róninon kívül még kikre számíthatunk benne. Nos, szerepet kap majd a Holdlovag, Vasököl, Dr. Strange, valamint Kitty Pryde is, akivel Peternek – nem meglepõ módon – kissé megromlott a viszonya. A 110. számmal pedig érkezik az új rajzoló, Stuart Immonen, és egy új történet, melynek címe: Death of the Goblin (magyarul: A Manó halála). De vajon melyik Manó haláláról van szó? A Zöld Manóéról? A Vészmanóéról? Az MJ-Manóéról? Vagy valaki máséról? Majd kiderül… És hogy addig se unatkozzatok, legeltessétek a szemeteket ezen a pár képen:

Végül következzen egy igazán fantasztikus hír! Nemrég egy érdekes, példa nélkül álló vállalkozásba fogott a Marvel: összehívták az Egyesült Államok legjobb és leghíresebb képregényrajzolóit, és megkérték õket, hogy mindegyikük alkosson egy-egy borítórajzot az Ultimate Spider-Man 100. számához. Összesen 100 rajzoló látott neki a munkának, és mára meg is született 100 (!!!) különbözõ borító a kiadványhoz. Ezeket mind egy különleges jótékonysági rendezvényen, illetve az interneten fogják majd elárverezni februárban és márciusban – szóval ne reménykedjetek, hogy bármelyiket is megszerezhetitek, hacsak nem vagytok piszkosul gazdagok. Talán beszkennelt formátumban párra rátehetjük a mancsunkat… Nekem eddig tizenegyet sikerült így beszereznem, melyeket most közzé is teszek legnagyobb örömötökre. Elsõként Michael Lark alkotása:

Dave Ross:

Matt Wagner:

Todd McFarlane:

Mike Wieringo:

Ty Templeton:

Patrick Scherberger:

J. Scott Campbell:

Mark Buckingham:

Frank Cho:

És végül, de nem utolsó sorban, J. G. Jones:

A feladat tehát adott, emberek: SZEREZD MEG HÁT MIND! POKÉM… vagyis, ULTIMATE SPIDER-MAN!

ULTIMATE X-MEN

Szegény, szegény X-ek… A vezetõjük és mentoruk halott, a tagok lassan szétszélednek… Mi lesz így velük? Nos, még én sem tudom, de van itt pár elõzetes oldal a 79. számból, amelyekbõl egy-két dologra talán fény derül. Vagy nem.

És ezzel még nincs vége: csak nektek, csak most, csak itt megmutatom az Újvilág: X-Men 18. számának borítóját. Küklopsz sosem tartozott a kedvenceim közé, de el kell ismernem, hogy ezen a képen barón néz ki. Csodáljátok ti is:

ULTIMATE FANTASTIC FOUR

Az elõzetesekbõl már tudjuk, hogy a God War után a Fantasztikus Négyes a múltba utazik majd, ahol egy új ellenséggel, Diablóval kell szembenézniük. Mivel õ egy amolyan gonosz mágus-alkimista, ezért ez a sztori már inkább kaland-fantasy lesz, mintsem sci-fi. Reméljük, ebben a mûfajban sem okoz majd nekünk csalódást az író, Mike Carey. Akárhogy is, az mindenesetre biztos, hogy a rajzoló, Mark Brooks hozza majd szokásos remek formáját. Nem hiszitek? Akkor nézzétek meg ezt a két elõzetes oldalt a 39. számból:

Aki pedig inkább a színes képeket részesíti elõnyben, annak itt van ez a rajz Diablóról és csatlósáról:

THE ULTIMATES

Aki a bevezetõben ígért Különítménnyel kapcsolatos csemegékrõl olvasva arra gondolt, hogy a 2. sorozat befejezõ számáról fogok új hírekkel beszámolni, azt sajnos ki kell ábrándítsam: ezúttal is „csak” rajongók által készített rajzokat hoztam nektek. De ne aggódjatok, ezekben sem fogtok csalódni! Íme:

ADATLAP

Ezen a héten egy X-hölgy adatlapját fogom bemutatni: Viharról olvashattok el mindent, amit tudni akartatok, csak nem mertétek megkérdezni. Lássuk:

Vihar

Igazi neve: Ororo Munroe
Egyéb nevei: Nincsenek
Kiléte: Ismert
Foglalkozása: Diák, kalandor, korábban autótolvaj
Állampolgársága: Marokkói (az Egyesült Államokban bûnügyi nyilvántartásba van véve)
Születési hely: Marokkó
Ismert rokonai: Ismeretlen családtagok (elhunytak)
Mely csoport tagja: X-Men
Legfelsõbb iskolai végzettsége: Minimális szintû oktatásban vett részt, mielõtt csatlakozott az X-Menhez
Elsõ megjelenés Amerikában: Ultimate X-Men #1 (2001)
Elsõ megjelenés Magyarországon: Újvilág: X-Men #1 (2005)

Története: Ororo Munroe Marokkóban nevelkedett, ahol amerikai filmekbõl tanult meg angolul. Miután a családtagjai ismeretlen körülmények között elhunytak, Ororo Amerikába szökött, és itt kezdett új életet illegális bevándorlóként. Eleinte autótolvajként tevékenykedett, és párszor javítóintézetbe is került, majd amikor elõtörtek mutáns képességei, hirtelen többek is érdeklõdni kezdtek utána. Elõször a terrorista Magneto Mutáns Testvérisége akarta õt beszervezni, de elutasította az ajánlatukat.

Amikor egy másik csoport, az X-Men is felfigyelt rá, éppen börtönben ült, mivel képtelen volt irányítani idõjárás-manipuláló erejét, és majdnem megölt pár rendõrt egy elszabadult villámmal, mikor azok megállították egy úton. Szerencséjére a megmentésére érkezett Jean Grey, az X-Men egyik tagja, könnyedén ki tudta szabadítani. Ezután Ororo is beállt az X-Menbe, és megkapta a „Vihar” kódnevet. Lassan, de biztosan megtanulta használni a képességeit, és hamarosan már arra is tudta használni õket, hogy repüljön. Nemsokára beleszeretett egyik csoporttársába, Hank McCoyba, vagyis Bestiába, aki viszontszerette õt – habár sosem tudta igazán elfogadni, hogy egy ilyen gyönyörû lány vonzódhat hozzá.

Nem sokkal késõbb egy titkos kormányszervezet, az X-Fegyver fogságba ejtette az X-Men összes tagját, és szörnyû dolgokat tettek velük. Különösen szegény Bestiát kínozták meg: embertelen kísérleteknek vetették alá, melyek következtében teljes testfelületét kék szõrzet lepte be, valamint éles, vadállatszerû fogai és karmai nõttek. Amikor a Mutáns Testvériség kiszabadította õket, Vihar bosszút akart állni az X-Fegyver vezetõjén, Wraith ezredesen. Majdnem végzett is vele, de egy másik mutáns, Árnyék megmentette az ezredest, hogy Viharból ne váljon gyilkos. Ezután az eset után azonban már semmi nem volt olyan, mint régen: Bestia az új kinézete miatt úgy érezte, már végképp nem érdemli meg Vihart, és egyre nagyobbá vált a kettejük közötti érzelmi szakadék…

FOLYT. KÖV. AZ ÚJVILÁG: X-MEN KÖVETKEZÕ SZÁMAIBAN…

Magassága: 172 cm
Súlya: 53 kg
Szeme színe: Barna
Haja színe: Õsz
Képességei és felszerelése: Vihar képes irányítani az idõjárást: bármikor elõidézhet esõt, havat, villámlást, vagy hasonló természeti jelenségeket. A szél precíz manipulálásával azt is elérheti, hogy repüljön. Néha elõfordul, hogy akaratlanul is elõtör az ereje, és ilyenkor a hangulatának megfelelõen változik környezetében az idõjárás. Vihar ezenfelül kiváló atléta és tolvaj is.
Intelligencia: 2/7 (Átlagos)
Erõ: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 3/7 (Emberfeletti; maximális sebesség: 1120 km/óra)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 5/7 (Nagy távolságból, hosszú ideig képes energiakivetítésre)
Harci tapasztalat: 3/7 (Edzett)

Itt a mese vége, gyerekek. Remélem, tetszett az e heti összefoglaló is – ha nem, azért, ha igen, azért írjatok majd az Ultimate Marvel fórumba, ahogy eddig is mindig tettétek. Várom a véleményeket, észrevételeket, valamint a csinos, 18 év feletti lányok telefonszámát. Na csõváz!