Sötét tervek – Az Árnyék visszatér

FRISSÍTVE: [ninja] A Pókember rendezõje, Sam Raimi elkezdte az Árnyék címû képregény filmadaptációjának munkálatait. Az 1930-as évek hõse 1994-ben már vászonra került Alec Baldwin fõszereplésével…

Az Árnyék, aki képes az ember uralni az ember gondolatait, a harmincas-negyvenes években több filmben is szerepelt, televíziós sorozatot is készítettek a történeteirõl. Igazán híressé azzal a rádió változattal vált, amikor a fiatal Orson Welles kölcsönözte a hangját. A filmnek valószínûleg csak a produceri munkálatait látja el Raimi, de rendezni nem õ fogja. Jelenleg a rendezõ a Pókember 3. végsõ munkálatait végzi. A Pókembert alakító Tobey Maguire nem írta alá a szerzõdését a folytatásokra, így még kérdéses Peter Parker jövõje. [Cinematrix]

Egy jó darabig még biztonságban érezhetjük magunkat a földön, mert az igazság bajnokainak moziban való terjeszkedése továbbra sem ér véget: a legújabb hírek szerint a Columbia Pictures készül újabb szuperhõst a filmszínházakba küldeni, mégpedig nem is akárkit, hanem az Árnyékot. Walter B. Gibson legendás figurája legelõször 1931-ben a CBS rádióban bukkant fel, s nemsokára hatalmas kultuszra tett szert az államokban. 1932-ben a mûsor átvándorolt a NBC-hez, ahol aztán nem kisebb személyiság adta hangját a jótevõnek, mint Orson Welles. A sötét lovag olyan comics-hõsökre volt hatással, mint a V, mint vérbosszúból ismert V-re, és Gotham sötét lovagjára, Batmanre. Az Árnyékról elsõk között a Columbia Studios, majd a Monogram készített filmet; az elsõ ilyen próbálkozás 1937-re tadálható, ekkor került bemutatásra a The Shadow Strikes, melyet aztán olyan darabok követtek, mint a The Shadow Returns, Behind the Mask és a The Missing Lady. A televízió megjelenése a készítõket arra késztette, hogy az emberek hõsüket a rádió és a mozi után otthanaikban is láthassák, így történt, hogy 1954-ben a háztartásokban is felbukkant a misztikus árny. 1994-ben aztán a Universal gondolta úgy, hogy ideje ismét ideje lenne moziba küldeni a fekete kapalos, arcát eltakaró fantomot: Alec Baldwin fõszereplésével elkészítette Az árnyék címû mozifilmet, de a hatalmas költségvetéssel készült produkció csúfos bukással tûnt el az árnyékvilágban.
Az új változat produceri teendõit egy másik képregényhõsben utazó személy, Sam Raimi készül ellátni, aki már majd' kibújik a bõrébõl, hogy a Pókember után a sötétségben lappangó igazságosztóról mozit készítsen: „Gyermekorom óta szenvedélyes Árnyék rajongó vagyok, és régi álmom, hogy ezt a karaktert a vászonra vihessem.” A Columbia a forgatókönyv megírására Siavash Farahani-t kérte fel, a rendezõ személyét ég homály fedi. [MoziNet.hu – Iván István]

Az Árnyék külön mozit kap

Sam Raimi a Pókember 3 befejezte után producerként vesz részt a Street and Smith Publications három hõsérõl szóló film elkészítésében. Ám egyikük, az Árnyék duplán szerencsésnek mondhatja magát, hiszen Raimi külön filmet készít egyik kalandjából.
Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy a rendezõ-producer Peter Parker harmadik kalandjának befejezte után újabb szuperhõsös filmet forgat. A Doc Savage – Árnyék – The Avenger trióból azonban mégis a középsõ mondhatja magát a legszerencsésebbnek, hiszen Raimi külön filmet szentel a kalandjainak.
A megszállott képregényrajongók bizonyára emlékeznek az 1994-es az Árnyék címû filmre, melyben Alec Baldwin alakította az embereken segítõ hõst. A film elég rosszul teljesített, szóval érthetõ egy ekkora szünet. A mozi a Columbia Pictures égisze alatt forog. A fõszerepre pedig a mester egyik kedvenc színésze, Bruce Campbell tûnik a legesélyesebbnek.
Az Árnyék a '30-as évek egyik legnépszerûbb képregényhõse volt. A karakter ötlete Walter B. Gibson fejébõl pattant ki. Számos rádiómûsor, tévéfilm és mozifilm hõse volt már. Ám az említett fiaskó után most újabb nagy lehetõséget kapott a visszatérésre.
Forrás: sg.hu