Nicolas Cage képregény-mániája

FRISSÍTVE: [jenoe+ninja] Cage még csak most készült el Szellemlovas (elõzetesek, képek) címû filmjével, de máris újabb képregény-adaptáción töri a fejét. Ráadásul fiával együtt saját maga is szerzõje lett egy új képregénynek…

Korábban hírt adtunk már róla, hogy Nicolas Cage jövõre a Szellemlovas (Ghost Rider) címû képregény-adaptációban játszik, amelyben a fõhõst, az ördöggel lepaktáló Johnny Blaze-t alakítja, a motorost, aki éjszakánként feje helyett lángoló koponyát visel, és emberfeletti tetteket hajt végre. Azonban Cage-nek ennyi nem elég a képregények világából: nagy valószínûséggel a The Sadhu címû képregénybõl készülõ film fõszerepét is elvállalja.
A The Sadhu az indiai székhelyû Virgin Comics képregénye, és egy 19. századi, James Jensen nevû angol férfirõl szól, akit besoroznak a hadseregbe, és Indiába küldenek, ahol megismerkedik a Sadhu-léttel, amely egy szigorúan meghatározott szabályokat és erkölcsi törvényeket követõ harc- és életforma.
A film forgatókönyvéért a Virgin Comics egyik alapítója, Deepak Chopra író felel majd, akinek egyébként a fia a képregény szerzõje. Hogy ki lesz a rendezõ, azt egyelõre még nem tudni.
Cage még ennyivel sem éri be: tizenöt éves fiával, Westonnal együtt képregényt írt Enigma címmel, amelyet szintén a Virgin Comics ad majd ki. Sõt, az is elképzelhetõ, hogy a késõbbiekben ebbõl is filmet készítenek. Az Enigma történetének középpontjában egy New Orleans-i gyilkosság ügyében folyó nyomozás áll; az összesen ötrészes, havonta megjelenõ sorozat elsõ darabja a tervek szerint jövõ márciusban kerül a boltokba.
Forrás: [origo]

Nicholas Cage újabb szuperhõs-szerepben

Nicholas Cage hamarosan a Ghost Rider címû képregény filmváltozatával tör be a piacra. Ám a forgatás vége után máris leszerzõdött egy másik, szintén füzetsorozatot feldolgozó film fõszerepére.
Cage manapság nem tartozik Hollywood legsikeresebb hírességeinek körébe. Utolsó filmjei (World Trade Center, The Wicker Man, Hangya-boy, Fegyvernepper, Az idõjós) csúnyán leszerepeltek a kasszák és a kritikusok elõtt.
Talán egyik utolsó esélye élete elsõ képregényfilmjében rejlik. A Ghost Rider már dobozban van, hamarosan be is mutatják. De Cage nem pihen. Utolsó világsikere, A nemzet aranya folytatása után ugyanis újabb szuperhõs-filmet forgat.
A The Sadhu a XIX. században játszódik. A fõhõse James Jenson, egy épp lecsúszóban lévõ angol férfi, akit behívnak Õfelsége seregébe, majd 1858 nyarán családjával együtt ki is helyezik Indiába. Itt kerül kapcsolatba elõször spirituális dolgokkal és kezdi meg útját egy szimpla közkatonából az egyik legkeményebb lelki harcossá. Ám egy tragédia és gonosz parancsnokának kivégzése után James beveti magát a dzsungelbe. Itt kerül útjába Dadathakur, a helyi – elsõre – indiai gyilkosoknak tûnõ vezetõje, aki bevezeti õt a Sadhu világába.
A bemutató dátuma egyelõre nem ismert. Az azonban biztos, hogy Cage a fõszerep mellett a produceri teendõket is ellátja majd.
Forrás: sg.hu