Jön a Prédikátor sorozat

[ninja] Az HBO – látván a képregényfilmek töretlen sikerét – megvásárolta a Vertigo kiadó 5 évadot megért szuperhõsét és sorozatot készít belõle. A Preacher rendezõje a vígjátékokra specialázálódott Howard Deutch lesz…

A Vertigo kiadó nevéhez többnyire az úgynevezett „darkos” képregények fûzõdnek. Ilyen például a Constantine vagy az Y, az utolsó férfi. Jelenleg azonban egy harmadik „hõsük” feldolgozását tervezi megvalósítani az HBO. Igen, a fizetõs mozicsatorna szerezte meg a Prédikátor jogait és egyetlen – vagy több – mozifilm helyett egybõl egy tévésorozatot terveznek leforgatni.

A stáb sajna nem túl meggyõzõ. A forgatókönyvet az a Mark Steven Johnson írja, aki a Daredevil – A fenegyerek és a Hóbarát sztoriját is adaptálta. A rendezést pedig a vígjátékokra specializálódott Howard Deutch szerezte meg (Furcsa pár 2, Még zöldebb a szomszéd nõje).

Jesse Custer egy átlagos kisváros lelkipásztora. Egy napon a helyi krimóban megelégeli, hogy mindenkinek automatikusan jár a megbocsátás pár ima elmormolása után és felrobbantja a helyi templomot. A pap azonban nem szándékosan tette. Testét ugyanis megszállta a Genezis névre hallgató lény, aki képes bárkire ráerõszakolni akaratát. Ráadásul Isten is megelégelte a Mennybéli teendõit és ismeretlen helyre távozott. Jesse volt barátnõje és egy iszákos ír vámpír oldalán indul az Úr felkutatására.

Akit bõvebben is érdekel a fent említett három képregény, az a hazánkban nemrég megjelent Vertigo kötetben megtalálja õket.

Forrás: