Homer Simpson, a szuperhõs

Homer Simpson egy trailerrel (igazából ez még csak egy teaser!) debütál a mozikban, ami a hosszú évek óta futó sorozat nagyjátékfilmes moziverzióját jelenti be…

“Ezúttal a mozik vásznán, az amerikai történelem legnagyobb hõse!” – jelenti be a mélyhangú narrátor a Jégkorszak 2 elõtt vetített 28 másodperces animált klipben, miközben megjelenik a szuperhõs embléma ( !superman ). Ekkor pillantjuk meg Homert alsógatyájában és pólóban a kanapén ücsörögve. “Elfelejtettem a szövegem” – mondja, majd a narrátor ismét veszi át a szót: “A Simpson család 2007. július 27-tõl a mozikban.” Erre Homer: “Ajaj, akkor jobb, ha belehúzunk!”
James L. Brooks producer javaslatára készült a klip. A három hét alatt összeállított traileren teljes titokban dolgozott Brooks, Matt Groening, a rajzfilm megalkotója és az írók, Al Jean és Mike Scully.

A filmet David Silverman rendezi, aki a Szörny Rt. társrendezõje volt és nemrég nevezték ki a Simpson család-sorozat vezetõ rendezõjévé. A világszerte óriási sikereket elért rajzfilmszériát 160 animátor közremûködésével adaptálják filmvászonra. A moziváltozat szereplõinek hangját zömmel az eredeti színészek adják, de új arcok is feltûnnek. Többek között Albert Brooks is, aki legutóbb a Némó nyomában címû animációs filmben, Marlin szerepében volt hallható.

“Az elmúlt 17 évben megfigyelhettük, hogy hogyan lesz a Simpson családból az áttörésnek számító televíziós mûsorból, világméretû kulturális jelenség” – magyarázta a filmverzió elkészítésének okát a Fox Animation elnöke, Chris Meledandri. A Simpson család 1989 óta van mûsoron, elsõként a The Tracey Ullman Show keretein belül 1987 és 1988 között. Az eddig 17 szezont megélt sorozat sem fejezõdik be, újabb két széria készítését írták alá.

Forrás: Cinematrix.hu