5. Képregény aukció

Idén már 5. képregény és karikatúra árverését tartja meg a kArton galéria. A folytatásban olvashatjátok a galéria meghívóját és ajánlóját.
Tisztelettel meghívjuk a kArton 5. karikatúra és képregény aukciójára, amely 2009. november 22-én, vasárnap lesz 11 órától a Műcsarnokban!

Az aukciós tételek 2009. november 9. és 20. között megtekinthetők a kArtonban, illetve a Budapest Art Fair ideje alatt a galéria standján. A katalógus a kArton Galéria honlapjáról már letölthető

Az idei aukció, folytatva a 2005-ben elkezdett hagyományt különleges tételekkel, műgyűjteménybe kívánkozó érdekességekkel várja a képregény és a karikatúra szerelmeseit.

A 19. századot Jankó János, Gyárfás Győző, Garay Ákos egy-egy munkája, valamint egy rejtélyes olasz karikaturista képviseli.

Klasszikus nevettetőink (Brenner György, Kasso, Vasvári Anna, Gerő Sándor, Sajdik Ferenc) mellett, az idei év felfedezettje Lengyel Sándor, akinek félkész, illetve rontott reklámtervei mosolyogtatják meg az érdeklődőket.

Kalapács alá kerül Kádár Béla egyik önarcképe, Faragó Géza „Tánczrendje” és Vogel Eric több grafikája és akvarellje is.

Zórád Ernő legismertebb képregényeinek kockáira (Időspirál, Pompei utolsó napjai, Utazás Plutóniába), valamint egyik kiadatlan művének a Frivol századelőnk borítótervére, és Sztrogof Mihály történetét bemutató teljes képregényére lehet tárcsát emelni.

Sebők Imre képregény oldala mellett a Pesti Izébe készített híres-hírhedt karikatúrái is szerepelnek az aukción.

A kortárs művészetet Julian Opie számítógépes animációja és a francia street art úttörőjének Blek le Ratnak Sybille Prouval készített közös munkája képviseli.

De ott lesz Mr. Bean, Micimackó, Superman, patkányok a Macskafogóból és Michael Jackson Moonwalkerje.