Zöld Lámpás: Hal Jordan élve vagy halva (DCNK #63)

Cím: Zöld Lámpás: Hal Jordan élve vagy halva (DCNK #63)
Sorozat: DC COMICS NAGY KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Többen
Kiadó: Eaglemoss
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: ~200 oldal
Megjelenés: 2019.05.22.
Megvásárolható: Újságárusok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Hal Jordan vadászpilótára esett a választás, hogy egy, a valaha élt legősibb élőlények által létrehozott intergalaktikus rendfenntartó erő tagja legyen – az Univerzum Őrzőié. Jordan zöld fényével ragyogva büszkén védelmezi a Földet és a 2814-es űrszektort Zöld Lámpásként minden elképzelhetô idegen veszéllyel szemben!
Azonban a gonosz elleni, véget nem érő harcban a Zöld Lámpás nem ismer el semmilyen határt vagy szabályt – lényegtelen, mit ír a nemzetközi törvény. Így, amikor megpróbálnak rákenni egy gyilkosságot, amit állítólag az orosz légtérben engedély nélkül tartózkodva követett el, Jordan körözött bűnözővé válik.
Magára maradva, a Smaragd Harcosnak tisztára kell mosnia a nevét. Mindeközben régi ellenségei és rég elfeledett arcok gyülekeznek a múltból, eltökélve, hogy véget vetnek ennek.
Green Lantern 14–20. (2006-2007)

Hal Jordant felemészti az aggodalom, amikor is Carol Ferris nem tér vissza magángépével tett útjáról. Jordannek fogalma sincs, hogy a nőt egy földönkívüli nép ejtette foglyul, átváltoztatva őt a rejtélyes és hatalmas erővel bíró Zafírcsillaggá.
Green Lantern 16. (1962)