Zöld Lámpás

Az univerzum végtelen és titokzatos, ám vannak néhányan, akik jól kiismerik magukat benne, és pontosan tudják, ki jó, ki rossz: ők a Zöld Lámpás Alakulat tagjai, akik a világegyetem nyugalmáért felelnek – mindegyikük egy olyan gyűrűt hord, ami különleges képességeket biztosít neki.
Amikor új, minden eddiginél hatalmasabb ellenség fenyegeti az Univerzum békéjét, kénytelenek – most először – egy földi embert is bevenni a csapatba. És attól kezdve a világ sorsa egy tehetséges, vagány berepülőpilóta kezébe kerül. Hal (Ryan Reynolds) gyorsan megtanulja újonnan kapott, végtelen erejét használni. Gyerekkori szerelmével, Carollal (Blake Lively) közösen vetik bele magukat a küzdelembe: de ez a mostani nagyobb mindennél, amit földi szem valaha látott.
A legendás képregényhős egy rendkívül látványos szuperprodukcióban lép át a mozi világába: a feszültségről és a látványról a GoldenEye és a Casino Royale rendezője, Martin Campbell gondoskodik olyan kiváló színészekkel a főszerepben, mint Ryan Reynolds, Blake Lively, Peter Sarsgaard, Mark Strong, Tim Robbins, és Angela Bassett.
A film digitális 3D-ben (és 2D-ben) lesz megtekinthető!

Hol terem a lámpás – rövidfilm (2011. július 26.):

Harmadik előzetes (2011. május 21.):

Második szinkronizált előzetes (2011. május 14.):

Második előzetes (2011. május 4.):


Magyar feliratos “WonderCon” előzetes (2011. április 11.):

“WonderCon” előzetes (2011. április 3.):

Első előzetes (2011. január 26.):

Poszterek:

Repülni jó. Bár nem könnyű. A Zöld Lámpás (Green Lantern, hazai bemutató: augusztus 11.) két főhőse (Ryan Reynolds és Blake Lively játssza őket) a film története szerint vadászpilóta – ám a történet során megtapasztalják, hogy gép nélkül is lehet repülni: egyikük komputer generálta, fantasztikus zöld szerelésben, a másik a zöldruhás szuperhős karjában hasít. Reynolds sokat edzett, és fantasztikus kaszkadőrjeleneteket forgattak vele. Partnernője, a film kedvéért barna hajra váltó Lively négy hónapot edzett… nagyjából három filmbeli másodpercért. Igaz, az eredetileg a Mátrix számára kifejlesztett kábelrendszer őt is a levegőbe emelte. A gépezet vagy 13 méter magas, és tíz méter hosszú kar forog rajta, ennek a végén, egy kábelen lógott a színésznő. A kábelhez egy minden irányban elforduló csuklóra erősített széles derékszíj rögzítette. – Először, amikor felhúztak, azt mondta a vezető kaszkadőr: „most van öt perced, őrülj meg!” – számolt be kalandjairól a Pletykafészek sztárja. – És én forogtam, meg bukfenceztem és végül nagyon megbántam: mire leengedtek, iszonyú tengeribeteg lettem. De még egyszer felkéredzkedtem, hogy csinálhassak egy kis felvételt magamról az unokaöcséim számára.

Ryan Reynolds nem unatkozott mostanában. A Zöld Lámpás 3D (Green Lantern, hazai bemutató: augusztus 11.) forgatásának megkezdése előtt hét hónapon át minden reggelt az edzőteremben töltött, és mire a filmezés megkezdődött 15 kg izommal lett nehezebb. Ám a testi erő nem mindenhez elég: Reynolds közismerten erős tériszonnyal küzd, amióta egy ejtőernyős ugrása során nem nyílt ki az ernyője, és csak a tartalékernyő mentette meg az életét. Így aztán, bármilyen jó kondiban volt is, akadt néhány akadály, amit nem vett olyan könnyen. Ő játssza az első földlakót, akit felvesznek a világegyetem rendjére ügyelő Zöld Lámpás Alakulatba, és a sok zöldbe öltözött ufóval együtt harcoló srácnak jó néhány vad akcióban kell részt vennie – többnyire a levegőben. – Amikor vagy 100 méter magasan, néhány kábelre csatolva elengedtek, és én 20 m/s-os sebességgel pörögve zúgtam a föld felé, olyan pánikba estem, hogy magamat is megleptem – vallotta be a színész, aki pedig a Penge-től az X-Men-ig már jó néhány akciófilmben bizonyított. – Én sem értem, miért, de miközben zuhantam, értelmetlen dolgokat kezdtem kiabálni. De szerencsére nem kellett megismételnünk a felvételt, a szöveget meg ki lehetett cserélni utószinkronban. (intercom.hu – 2011. május 18.)

Akinek fontos a képregény, az ott van. És az Egyesült Államokban nagyon sok embernek fontos. A Wondercon kedvéért minden évben körülbelül 40 000 ember gyűlik össze San Francisco belvárosában egy hatalmas sportcsarnokban, hogy három napon át arról tájékozódjanak, milyen újdonság várható a szuperhősök világában. Idén az első nap legfontosabb eseménye 2011 nyarának talán leglátványosabb, legakciódúsabb filmjéhez, a Zöld lámpás-hoz (Green Lantern, hazai bemutató: június) kapcsolódik. Április 1-jén délután négytől egy órán át autogramot osztogatnak a film sztárjai, Ryan Reynolds, Blake Lively, Mark Strong és Peter Sarsgaard, majd egy beszélgetésen kérdésekre válaszolnak, de a következő napok is a Zöld lámpás jegyében telnek: a filmrészletek vetítése, az animációs változat bemutatója és a színésztalálkozók mind a Zöld lámpás ünnepévé teszik az idei, 25. Wondercont. Ryan Reynolds már tudja, mi vár rá, hiszen a Penge: Szentháromság és az X-Men kezdetek – Farkas után ez a harmadik szuperhősös filmje, ő készítette fel színésztársait az előttük álló édes nehézségekre. – A szuperhős- és képregény-hívő a világ legmakacsabb rajongója – mondta Reynolds. – Elképesztő kockázatot hajlandó vállalni, hogy bejusson egy vetítésre, mindent megad egy kultikus tárgyért, és a Wondercon helyszínéül szolgáló Moscone Center előtt már három nappal feltűnnek a hálózsákos sorban állók: mindenképp az elsők akarnak lenni, akik belépnek. Valószínűleg ők az igazi szuperhősök. (intercom.hu – 2011. március 17.)

Oldalak: 1 2