A Majmok Bolygója – Lázadás (2011)

Az ember elbizakodott állat: azt hiszi, nincs versenytársa, és örökre ura maradhat saját vadászterületeinek. Pedig téved: a természet készen áll a visszavágóra, és még mindig könnyedén győzhet.
Egy titkos San Franciscó-i kutatólaboratóriumban majmok agyával kísérleteznek, és a tudósok egyre intelligensebb csimpánzokat hoznak létre. Egészen addig, míg az egyik – a legjobban sikerült – teremtményük, Caesar meg nem elégeli a rabságot, fel nem lázítja sorstársait és élükre állva ki nem szabadul a szigorúan őrzött, a világtól elzárt intézményből. A majmok bebizonyítják, hogy emberszabásúak: háborújuk kíméletlen, ravasz és nem tudni, hol a határa. Az ember vesztésre áll…
Az akciódús sci-fi a legendás Majmok bolygója-történet előzményeit mutatja be – így kezdődött minden.
Hazai bemutató: 2011. augusztus 18.

A filmhez online képregény is megjelenik: apescomics.com

Az egyik legnagyobb veszély, ami egy színészre leselkedik, a beskatulyázás, véli Andy Serkis, aki egyre nagyobb sztár, manapság szinte minden nagyköltségvetésű filmben szerepet kap… többnyire mégsem szólítják meg az utcán, az arca sem tűnik ismerősnek. Ő ugyanis az, aki mozgásával előjátszik a digitális szakembereknek: a Motion Capture technika segítségével játszhatta el Gollamot A Gyűrűk Ura-ban és King Kong-ot Peter Jackson filmjeiben Most újra egy emberszabású bőrébe bújt: ő alakítja Cézárt, A majmok bolygója – Lázadás (Rise of the Planet of the Apes, hazai bemutató: augusztus 18.) vezércsimpánzát, aki egy tudományos kísérlet során intelligenciára tesz szert, és az emberek ellen forduló majmok vezérévé válik. – A színészet minden formája egyformán vonz – nyilatkozta nemrég a rendkívüli fizikai adottságokkal rendelkező színész. – A Motion Capture-munkát is nagyon élvezem. De amikor néhány éven belül másodszorra kértek fel majomnak, úgy éreztem: beskatulyáznak. És nem sokon múlt, hogy ne vállaljam el a szerepet, ám ezt valószínűleg nagyon megbántam volna. Andy Serkis vonzódása a színészet e különleges ágához már hivatalos formát is öltött: Serkis létrehozta az Imaginarium Studiost, ahol nemcsak digitális trükkök és Motion Capture-felvételek elkészítését vállalják, de oktatják is azokat, akik többet szeretnének tudni az ultramodern komputertechnika és színészet kapcsolatáról. Az új A majmok bolygója-filmnek valószínűleg lesznek folytatásai: a majmok utánpótlásával már biztosan nem lesz gond. (intercom.hu)