Zöld Lámpás: A kezdet titka

Cím: Zöld Lámpás: A kezdet titka
Szerző(k): Geoff Johns, Oclair Albert, Julio Ferreira, Ivan Reis, Randy Mayor
Kiadó: Cartaphilus
Ár: 2990 Ft
Formátum: kötet
Terjedelem: 176 oldal
Megjelenés: 2011.08.10.
Megvásárolható: Könyvesboltok
Online vásárlás:
Bevásárlólista: Loading

Az univerzum rendjére már ősidők óta egy intergalaktikus szervezet, a Zöld Lámpás Alakulat tagjai vigyáznak, akik erejüket a smaragdzöld színben pompázó mágikus gyűrűjüknek köszönhetik.
Amikor Abin Sur, a 2814-es űrszektor Zöld Lámpása halálosan megsebesül, gyűrűje a földlakó Hal Jordant, a félelem nélküli tesztpilótát választja új „gazdájának”.
A Zöld Lámpások történetében először egy emberi lény kapja tehát a gyűrűt s a vele járó erőt és felelősséget.
Hal Jordan a gyűrű segítségével az Oa bolygóra kerül, a Zöld Lámpások kiképzőtáborába, és ezzel megkezdődik hősünk varázslatos transzformációja, valamint kaland sorozata egy eddig nem ismert természetfeletti világban…
“FÉNYES NAPPAL, SÖTÉT ÉJEN BŰN NEM MARAD ÉSZREVÉTLEN…”

Eredeti cím: Green Lantern: Secret Origin (Green Lantern vol. 3. #29-35)

Részlet Ryan Reynolds bevezetőjéből:

Soha nem voltam valami nagy Hal Jordan-szakértő. Persze tudtam, mi a karakter lényege: egyrészt tetőtől talpig zöld, másrészt egy haldokló űrlény a gondjaira bízott egy végtelen erővel rendelkező gyűrűt. És azt is tudtam, hogy sok évtizedes tündöklése alatt túlélt jó né hány szuperhőst, és számtalan csodás újrakezdésben és megújulásban volt része. Akár a New York Yankees baseballcsapatának, ha nem túl profán ez a hasonlat. Az utóbbi időben viszont baromi közel kerültem a taghoz: én is részesülhettem gyűrűjének erejében, még ha csak szimbolikus értelemben is. Felkértek, hogy húzzam ujjamra a gyűrűt, és a filmvásznon személyesítsem meg Halt Jordant. Nekem való feladat!
Mintegy másfél évvel ezelőtt találkozóra hívtak. Ott volt Martin Campbell és Donald DeLine, és akinek a leginkább köszönhető a jelenkori érdeklődés a Zöld Lámpás iránt: Geoff Johns. Ők hárman elhatározták, hogy olyan szuperhőst keltenek életre a filmvásznon, aki egyrészt méltó a hosszú hagyományhoz, másrészt képes meghódítani egy új közönséget, tartozzék az bármilyen korosztályhoz is. Eljött az idő, hogy Hal Jordan hús-vér alakká, „háromdimenziós” lénnyé váljon, mondták. És nekem kéne őt megformálnom. Persze semmi kényszer…

Eredeti borítók galériája: