ZOÉ

Varga Tomi küldte el nekünk a hírt, hogy az Alfabéta díjas Szentgyörgyi Ottóval együtt már javában dolgoznak a ZOÉ című képregényen:

A képregény címe Zoé, ő a főszereplőnk, egy 16 éves lány, akit egy Guardian Angel nevű szervezet gyerekkorától gyilkosnak nevelt a világtól elzárva, más lányokkal együtt. Egy bevetése során ellövik a chipjét, ami után Zoé egy az őt letartóztatni igyekvő rendőr közreműködésével nekiáll nyomozni, a szervezet ellen, ami minden erejével igyekszik őt visszaszerezni.

Az enyhén B-akciófilm ízű forgatókönyvet Szentgyörgyi Ottó írta, aki a Papír-on c. stripjéért 2008-ban Alfabéta-díjat kapott; ez teljesen más hangvételű, mint azok, viszonylag véres, de oldva van poénokkal. A rajzi részét én, azaz Varga Tamás végzem. Jártam többek között a Magyar Képzőművészeti Egyetemre két évet mint grafikus.

Az egész képregény kézzel lesz rajzolva és festve, minden fejezet kicsit eltérő, hangulatához illő stílusban, színvilágban, ahogy az időben ugrálunk és a darabokat rakosgatjuk össze Zoéval.

Két 88 oldalas kötetet tervezünk, jó egy hónapja dolgozom teljes gőzzel az anyagon, ebben a pillanatban 17 oldal van megfestve, nyárra szeretném az első kötetet befejezni, addig is kiadót keresünk hozzá.

Vázlatrajzok: behance.net/gallery/Zoe-Concept-Art-for-a-Comic-Book-project/1748348
Kész-félkész oldalak: behance.net/gallery/ZOE-A-Comic-Book-in-the-making/3171928