Zagor #1

Cím: Zagor #1
Szerző(k): Mauro Boselli, Stefano Andreucci
Kiadó: Anagram / Frike
Ár: 4500 Ft
Formátum: puhafedeles kötet
Terjedelem: 296 oldal
Megjelenés: 2019.10.13.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

Az őszi börzére érkezik a várva várt Zagor első kötete az Anagram Comics és a Frike Comics kiadók koprodukciójában, exkluzív, csak a magyar kiadáshoz összeállított borítóval!

Nagy méretű, A/4 formátumú kötetben, teljes, önálló történettel, amely 3 db eredeti Bonelli-epizódot tartalmaz.

Mélység istene különlegessége, hogy története a klasszikus kalandirodalom három mesterének műveit idézi meg: H.P. Lovecraft (Árnyék Innsmouth fölöttChtulhu hívása), R.E. Howard (Conan, a barbárSolomon Kane történetei) és W.H. Hodgson (A Glenn Carrig hajótöröttjei).

Zagor, a titkokkal teli Darkwood erdő legendás hőse segélykérő üzenetet kap egy régi baráttól. Az óceán partján bajba került a Golden Baby bálnavadászhajó legénysége. Sőt, mintha Port Whale kikötőváros egésze áldozatul esett volna a hátborzongató terrornak, ami vérszomjas mutánsok alakjában a vízből leselkedik…

A nyomozás vérfagyasztó, sátáni tervre derít fényt. A kalandok sora okkult szertartásokon, szárazon, vízen és víz alatt zajló összecsapásokon keresztül egészen a misztikus Sargasso-tengerig vezet, ahol hőseinkre mindennél hatalmasabb ellenfél várhat: a legendákból és horrortörténetekből ismert gigantikus tengeri szörny, a Kraken…

Az olasz képregény, a fumetti egyik leghíresebb hőse a gótikus horror hagyományaiból bőségesen merítő, lebilincselő óceáni kalanddal mutatkozik be a magyar olvasóknak. Az indiánok által „békítő szellemként” tisztelt, oroszlánszívű Zagor, örökös társa, a mexikói Chico és az oldalukon harcba szálló, sokszínű csapat emlékezetes példát mutatnak bátorságból és bajtársiasságból az olvasók több generációjának is.

Eredeti megjelenés: Il terrore dal mare; Cacciatore di streghe; Kraken! (Zagor No. 386-387-388, 1997/09-10-11)