Warhammer 40.000 – Jelenések (#2)

Cím: Warhammer 40.000 – Jelenések (#2)
Szerző(k): George Mann, Tazio Bettin, Jed Dougherty, Enrica Eren Angiolini
Kiadó: Szukits
Ár: 4490 3592 Ft
Formátum: kötet
Terjedelem: 112 oldal
Megjelenés: 2019.01.23.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: szukits.hu

Az Exyrionon történtek után Baltusnak és csatatestvéreinek szinte azonnal új hadszíntéren, a távoli Quintus bolygón kell megütköznie az ellenséggel. Ez alkalommal elda Harlekinekkel csapnak össze, akik azért jöttek, hogy ősi lélekköveket kutassanak fel, ám valami egészen mást találnak…

Miközben a bajtársai az életükért küzdenek, Baltus és Altheous vallató-káplán egy távoli, gigantikus űrhajón kutatnak nyomok után. Egy olyan helyen, ahol még az idő is kilépett medréből, ahol az árnyak közt a Káosz bérencei rejtőznek, s ahol rég elfeledett titkok várják, hogy ráleljenek és megfejtsék őket…

Ez a képregény-gyűjtemény a TITAN Comics Warhammer 40.000 sorozatának 5-8. számát tartalmazza, Tazio Bettin rajzaival és a Black Library népszerű írója, George Mann szövegével. A fordítást Oszlánszky Zsolt készítette. Ajánljuk a képregényt azoknak, akik már ismerik a Warhammer 40.000 univerzumát, és azoknak is, akik még csak most ismerkednek vele.

Előzmények:

IRÁNY A CALAPHRAX-HALMAZ!
A Calaphrax-csillaghalmaz, amit eddig a Hórusz-eretnekség napjai óta szűnni nem akaró Hipertérviharok vágtak el a Világegyetem többi részétől, hirtelen elérhetővé vált.
Olyan titkok és kincsek rejteke ez, melyeket a háborúk tépázta 41. évezred szinte minden értelmes faja magának követel, remélvén, hogy ezekkel végre kibillenthetik a háború mérlegének nyelvét.
Lord Azrael egy szakasznyi Sötét Angyalt – köztük Baltust – küldött az Exyrionra, hogy megtisztítsák az ellenséges erőktől. Itt történt, hogy a Sötét Angyalok egy ősi, földmélyi város szívében korokkal ezelőttről származó, különleges relikviára bukkantak. Egy elképesztő erejű fegyverre, melynek birtoklásáért véres csatát vívtak a Káoszt szolgáló űrgárdistákkal, a Vasharcosokkal.
Végül Baltus, az összecsapás egyetlen túlélője, aktiválta a fegyvert, mely egy rettentő energiahullámmal felperzselte a bolygó felszínét.
A pusztítás e rémisztő perceiben Baltus látta, ahogy az egyik Vasharcost egy furcsa, még a Hóruszeretnekség idejéből származó vértet viselő idegen ment meg.
A lassan kibontakozó játszma minden résztvevője – Baltus, Altheous vallató-káplán, és a saját útját járó inkvizítor, Sabbathiel – rákényszerül a helyzet átértékelésére, hogy felkészülhessen az immáron elkerülhetetlennek látszó összecsapásra…
MERT EBBEN A TÁVOLI, KOMOR JÖVŐBEN NEM LÉTEZIK MÁS, CSAK A HÁBORÚ…

Előzetes:

A képregény megvásárolható a szukits.hu-n.