Ultimate News #88

MINISOROZATOK

Ultimate Origins

Itt van hát végre. Majd’ egy évnyi csúsztatás után megjelent az Ultimate Origins 1. száma, amely lerántja a leplet az Újvilág összes titkáról! Brian Michael Bendis és Butch Guice megmutatják, mi is a mutánsok rejtélyes és megrázó eredete, hogyan lett egy James Howlett nevű kanadai katonából a Rozsomák kódnevű amnéziás gyilkológép, valamint hogy miket rejteget Nick Fury, a S.H.I.E.L.D. és a szuperkatona-program múltja. És ez még mind csak az 1. szám, barátaim, amely rögtön öt különböző borítóval is hozzáférhető! Minden itt kezdődik el, hogy aztán az Ultimatum során véget érjen… Kihagyhatatlan kiadvány minden rajongónak!

Ultimate Origins #1
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz: Butch Guice
Borítórajz: Gabriele Dell’Otto
Alternatív borítórajzok: Simone Bianchi, Michael Turner és Joe Quesada

Végre kezdetét veszi a sorozat, amely lerántja a leplet az Újvilág minden titkos összeesküvéséről! „Minden összefügg mindennel.” Ezt a rejtélyes mondatot még az első találkozásukkor mondta Bruce Banner az ifjú Pókembernek. Itt az ideje, hogy kiderüljön, pontosan mit is értett ez alatt! Olyan titkok lappanganak a háttérben, melyekért már rengeteg embernek kellett meghalnia az évek során. Történetünk a II. világháborúban kezdődik, és egészen napjainkig tart. Utazzatok velünk az időben, hogy megtudjátok, mi is áll valójában a szuperkatona-szérum és az X-Fegyver mögött… Hamarosan ti is ráébredtek, hogy Amerika Kapitányban, Nick Furyban és Rozsomákban sokkal több a közös vonás, mint azt eddig hittétek… Brian Michael Bendis és Butch Guice (Captain America, Iron Man) most egyesítik erőiket, hogy elhozzák nektek az idei év egyík legfontosabb újvilági eseményét, amely az Ultimatum előzményeit mutatja be!


És akinek tetszett ez a szám, az bizonyára már tűkön ülve várja a 2.-at, amelyiknek máris mutatom a Gabriele Dell’Otto-féle borítóját fekete-fehérben! Főszerepben: Amerika Kapitány és az Egyesült Államok zászlaja!

KRITIKÁK

Ultimate Origins #1

„Most, a Secret Invasion kellős közepén könnyedén háttérbe szorulhat az Ultimate Origins, hiszen hé, még csak egy nyomorult Skrull sincs benne! Pedig bizony nagy kár lenne, ha nem figyelnénk oda Brian Michael Bendis, az Újvilág egyik megteremtőjének új minisorozatára. Minden új és régi újvilági rajongónak kötelező darab. Ízig-vérig Bendis-féle remekművel van dolgunk, már az első oldalaktól kezdve, amelyek újra bemutatják nekünk az Ultimate Marvel Team-Up 3. számának történéseit, ahol is Bruce Banner rejtélyesen közli Pókemberrel, hogy minden összefügg. De vajon hogyan is kell ezt érteni? Máris jönnek a válaszok egy időbeli ugrással: a II. világháborúban folytatódik a történet, ahol három igen-igen ismerős nevű katona (Howlett, Fury, Fisk) kerül a középpontba. Igen, mindhármuk sorsa kiemelkedő fontossággal bír a teljes Újvilág történelmében: a jövőjük egyes pontjait már ismerjük, de sokat még nem. Az az azonban igen hamar világossá válik, hogyan is értette az összefüggéseket Banner, és szerintem mindegyik rejtély egyedülálló és érdekes. Nem egy nagy katyvasz az egész, amibe beledobtak mindent, és összekeverték. Mindennek értelme van. A rajzokért az Újvilágban először alkotó Butch Guice volt a felelős, aki már a Captain America oldalain is csodálatosan rajzolt, de ezúttal felülmúlta önmagát. Még ha Hitch II. világháborús rajzaival is hasonlítjuk össze a The Ultimates 1. kötetéből, akkor is bőven megállja a helyét. A sztori ezúttal ugyan még csak az alapokat fekteti le a későbbiekhez, de már most rengeteg meglepő fordulatot tartalmaz a szám. A legérdekesebb ezek közül a mutáns gén eredete, amely bizony az előzetes ígéretekhez híven tényleg teljesen más, mint a klasszikus univerzumban. Biztos vagyok benne, hogy nagy vitákat fog kavarni ez a húzás, és még több mindent el is kell majd magyarázni ezzel kapcsolatban, de az tény, hogy így most számtalan új lehetőség nyílt meg az Újvilág írói előtt – olyan lehetőségek, amelyek máshol nem is létezhetnek, csakis itt, ebben az univerzumban. Az egyetlen negatívum talán csak az lehet, hogy kicsit sok az akciójelenet, és túl kevés idő jut a karakterek jellemfejlődésére. A hosszabb párbeszédek is csak olyanok között zajlanak, akik még annyira nem érdekesek a számunkra. De még így is, merem állítani, hogy ez a minisorozat minden egyes újvilági rajongónak az ínyére lesz majd, sőt, ellentétben a Secret Invasion és a Final Crisis 1. számaival, ezt BÁRKI nyugodtan elolvashatja, hiszen semmilyen előismeret nem kell hozzá. Az már biztos, hogy az Ultimate Origins örökre megváltoztatja majd az Újvilágot. Egy prológus csupán, de olyan prológus, amelynek már most izgatottan várom a következő részét.”
Értékelés: 4,5 / 5
Írta: James Hunt

Oldalak: 1 2 3 4