Ultimate News #72

MINISOROZATOK

Ultimate Iron Man

A héten jelenik meg a 2. kötet utolsóelőtti száma, sorban a 3. Folytatódik az ifjú Tony Stark kusza élete, tele politikai machinációkkal, ármánnyal, árulással, ellenségekkel… és persze Vasember-páncélokkal! Lássuk hát az előzetest, de izibe!


ADATLAP

Mivel már közeleg a Különítmény magyar kiadásának első kötete, ezért ennek tiszteletére most a csapat egy újabb tagjával ismerkedhettek meg – persze csak felületesen, hiszen nemsokára részletekbe menően is feltárulnak előttünk a szereplők jelleme és kalandjai magyarul! Az e heti választottam pedig… Sólyomszem!

Sólyomszem

Valódi neve: Clint Barton
Egyéb nevei: Valószínűleg számtalan fedőneve van
Személyazonossága: Közismert
Foglalkozása: Az amerikai kormány ügynöke, korábban hírszerzési ügynök és olimpiai sportoló
Állampolgársága: Amerikai
Születési helye: Ismeretlen
Ismert hozzátartozói: Laura (feleség), Callum, Lewis és Nicole (gyermekek)
Csoporthoz tartozása: Különítmény, S.H.I.E.L.D.
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Ismeretlen
Első megjelenése Amerikában: The Ultimates #7 (2002)
Első megjelenése Magyarországon: A Csodálatos Pókember #52 (2. sorozat, 2007)

Története: A korábban olimpiai íjász, Clint Barton úgy tíz éve állt be titkos ügynöknek. Szinte az egész világot bejárta már: ott volt Koszovó és Afganisztán felszabadításánál, de még a Berlini Fal lebontásánál is. Jó barátja és társa volt Nick Furynak, akivel ketten fektették le a modern, XXI. századi S.H.I.E.L.D. alapjait, amely végül hatalmas kormányszervezetté nőtte ki magát. Végül mindketten magasra jutottak a ranglétrán: Fury a szervezet vezetője lett, míg Clint az egyik legkiválóbb és legkeresettebb ügynök, aki megkapta a „Sólyomszem” kódnevet. A munkájánál csak a családja fontosabb számára: felesége, Laura, valamint gyermekei, Callum, Lewis és Nicole.

Testmagassága: 191 cm
Testsúlya: 104 kg
Szeme színe: Barna
Haja színe: Szőke
Képességei és felszerelése: Sólyomszem mesteri íjász kiemelkedően gyors reflexekkel és hihetetlen leleményességgel. Szinte mindig tökéletesen céloz, kiválóan bánik a legtöbb lőfegyverrel, és egészen elképesztő ügyességgel hasznosít bármilyen apróbb tárgyat elhajítható fegyverként. Ezenfelül magas fokú kémkedési, közelharci és pilótai ismeretekkel is rendelkezik. Általában magánál hord egy íjat és hozzá több nyilat – ezek legtöbbje átlagos nyílvessző, de akad köztük speciális heggyel ellátott is. Bizonyos esetekben Sólyomszem egyéb fegyvereket is bevet, mint például a lángszórót.
Intelligencia: 3/7 (Átlagon felüli)
Erő: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 6/7 (Több harcformát is mesteri szinten elsajátított)

Rövid, de érdekes összefoglaló volt ez, nemde? Ha igen, ha nem, ti azért írjatok bátran ezen a héten is az Ultimate Marvel 4.0 fórumba, aztán meg egy hét múlva majd újra találkozunk. Tehát akkor a jövő heti viszontlátásra!

Oldalak: 1 2 3