Ultimate News #61

Magas hegyek mögött, hol a tenger hupikék, ott laknak ők, az újvilági hősöcskék! Hatalmas városokban, óriási házakban lakunk, és mindíg gonoszokat kaszabolunk! De a hősök élete nemcsak játék és mese! Hallottál már a gonoszról, a csúf, kopasz Maniac apóról? Aki ismét az Újvilág végét hirdeti szegény, jámbor olvasóknak? És teszi mindezt az Ultimate News keretein belül? De fel a fejjel, lesz itt más is: A Csodálatos Pókember 53. száma, egy kis Ultimate Vision, The Ultimates Saga, a februári előzetesek, és még megannyi móka és kacagás! Mert mi vagyunk az icikék, mi vagyunk a picikék, az újvilági hősöcskék!

Hölgyeim és uraim, köszöntsék hatalmas tapssal a Figyelmeztetést! SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET! Köszönjük, Figyelmeztetés! Kitettél magadért, mint mindig!

FEBRUÁRI ELŐZETESEK

2008. február. Az Újvilág Évének második hónapja. Pókember összecsap Magnetóval. Az X-Men Apokalipszissel. A Fantasztikus Négyes Thanosszal. Lehull a lepel a Különítmény tagjainak múltjáról. Vasember és Hulk egymásnak esnek. Az ifjú Tony Stark ellenségei pedig egyre gyűlnek. És mindeközben egyre közelebb és közelebb kerül az egész Újvilágot elpusztító Ultimatum… Elég is a szóból – jöjjenek az előzetesek!

Ultimate Human #2
Írta: Warren Ellis
Ceruza- és borítórajz: Cary Nord

Folytatódik Vasember és Hulk összecsapása! A szürke óriás őrjöng, és dühében földig rombolja az épületet, amelyet Tony Stark direkt az ő elhelyezésére építtetett. Csak egyetlen személy állhatja útját a totális pusztításnak: a páncélos hős, Vasember! Sajnos a nagy káoszban Tony véletlenül egy olyan páncélt vesz fel, amelynek még nincs működőképes fegyverrendszere… Elég rossz hír ez Tonynak, és még rosszabb a világnak! Warren Ellis és Cary Nord párosa folytatja a gép és a szörny harcát!

Ultimate Iron Man 2 #3
Írta: Orson Scott Card
Ceruza- és borítórajz: Pasqual Ferry

Folytatódik Vasember eredettörténete a többszörösen díjazott Orson Scott Card tollából! Obadiah Stane szövetségre lép egy új gonosztevővel! Az ifjú Tony Stark vitába keveredik az Egyesült Államok kormányával! És immár a rosszfiúk is szert tettek a Vasember-technológiára! Mindez pedig Pasqual Ferry (Ultimate Fantastic Four) csodálatos rajzaival!

Ultimate Spider-Man #119
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruza- és borítórajz: Stuart Immonen

Ha már Rozsomák felbukkant a The Ultimates 3 lapjain, akkor itt meg miért is ne szerepelhetne maga Magneto? Peter egyik osztálytársa hosszú ideje egy titkot rejtegetett barátai előtt: azt, hogy valójában mutáns! Ám a titokra most fény derült, és csak Pókember állhatja útját a teljes hisztériának az iskolában. És ha ez még nem lenne elég, színre lép minden idők egyik legveszélyesebb mutánsa, a Mágnesesség Ura, Magneto is!

Ultimate X-Men #91
Írta: Robert Kirkman
Ceruza- és borítórajz: Salvador Larroca

Térdre Apokalipszis előtt! Legutóbb Sinister feltámadt, és kimászott sírjából, és most végre megérkezett az Evolúció Császára, Apokalipszis is! Folytatódik az X-Men eddigi leghalálosabb fenyegetése Salvador Larroca rajzaival!

Ultimate Fantastic Four #51
Írta: Mike Carey
Ceruzarajz: Tyler Kirkham
Borítórajz: Nic Klein

Mr. Fantasztikus kontra Thanos – mert a Kozmikus Kockát csak egyetlen személy birtokolhatja! Két hatalmas, galaktikus birodalom csap össze Reed Richards találmányáért, és New York városa a csatatér! Csakis Reed mentheti meg az embereket azzal, hogy kiáll a félelmetes Thanos ellen!

The Ultimates 3 #3
Írta: Jeph Loeb
Ceruza- és borítórajz: Joe Madureira

A Sex, Lies and DVDs című sztori következő fejezetéhez érkeztünk, mely a Siblings címet viseli. Végre fény derül Higanyszál és a Skarlát Boszorkány igazi(?) eredetére! Vajon milyen sötét titkokat rejt a testvérpár múltja, és miként derül majd fény az igazságra? És főként: hogyan kapcsolódik mindez a Különítmény egyik tagjának meggyilkolásához? A káosz közepén színre lép Rozsomák is, aki felfedi a múltat… és ezzel megállíthatatlanul elindul az Újvilág az Ultimatum felé! Jeph Loeb és Joe Madureira újabb fantasztikus fejezetet alkottak, amely egyszerűen kihagyhatatlan!

AMERIKAI ELADÁSI ADATOK

Eléggé vegyes érzéseim vannak az októberi eladási adatokkal kapcsolatban. Egyik szemem sír, mert a négy újvilági kiadványból kettő messze átlagon alul teljesített, de a másik szemem meg nevet, mert a másik kettő viszont egész szép helyezést ért el a listán. A listán, amit máris mutatok nektek:

Ultimate-kiadványok helyezése 2007 októberében


20. Ultimate Spider-Man #115 (74 ezer eladott példány)

22. Ultimate X-Men #87 (63 ezer eladott példány)

33. Ultimate Power #8 (55 ezer eladott példány)

52. Ultimate Fantastic Four #47 (45 ezer eladott példány)


Na igen. Az Ultimate Spider-Man és az Ultimate X-Men összeszedték magukat, és az elmúlt időszak legjobb eredményét produkálták (magukhoz képest). Az mindenképpen dicséretes, hogy az Ultimate Spider-Man még a Top 20-ba is bejutott, az Ultimate X-Men pedig nagyon rég nem állt ilyen előkelő helyen (ami érdekes, mert szerintem most elég gyengén muzsikál ez a sorozat, de hát ízlések és pofonok). Egyébként mindkettő sorozat majdnem 10 ezer eladott példánnyal tornázta feljebb magát egy hónap alatt, ami valljuk be, nem kis teljesítmény. Talán a zombis alternatív borítók is közrejátszottak a sikerben…? És akkor a két nagy vesztes… Nos, az Ultimate Power gyenge helyezése szerintem nem meglepő, én magam is hosszas negatív kritikával illettem a 8. számot. Örülök, hogy végre az amerikai vásárlók is egyetértettek velem. Az viszont tényleg nem fér a fejembe, miért kullog ennyire hátul az Ultimate Fantastic Four, ami mostanában sokkal élvezetesebb, mint teszem azt az Ultimate X-Men vagy az Ultimate Power. Főleg mióta Mark Brooks a rajzfelelős. Nem értem. Talán majd az 50., jubileumi szám meghozza a rég áhított sikert…

Oldalak: 1 2 3 4