Ultimate News #145

„Kedves Tini Magazin! Nagy problémám van, kérlek, segítsetek! Már hetek óta azt látom, hogy kedvenc képregényes összefoglalóm, az Ultimate News alig-alig ír új híreket, mutat új képeket nekünk keddenként – pedig én ki vagyok éhezve az újvilági infókra! Mit tegyek?”
„Kedves Gerzsonka! Nem kell miért szégyenkezned, ez a te korodban teljesen normális. Tombol az uborkaszezon most az Újvilágban, így próbáld meg beérni az olyan apróságokkal, mint az októberi előzetesek vagy a júniusi eladási adatok, hiszen ennél többet a bölcs, öreg Maniac mester sem tud összehalászni nektek. Talán augusztustól több hírre számíthatsz, hiszen akkor kezdődnek az Ultimate Comics-sorozatok, de addig is bírd ki valahogy. És egyél sok gyümölcsöt.”

Ez pedig már a 145. figyelmeztetés! SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

OKTÓBERI ELŐZETESEK

Borongós őszi estéken nincs is jobb, mint a legfrissebb Ultimate Comics-kiadvánnyal a kezünkben belesüppedni kedvenc fotelünkbe, és átadni magunkat az újvilági hősök legfrissebb kalandjainak. Októberben háromszor is lesz lehetőségünk ezt megejteni három sorozat legújabb számaival. Nézzük, mik is lesznek ezek!

Ultimate Comics Armor Wars #2
Írta: Warren Ellis
Ceruzarajz: Steve Kurth
Borítórajz: Brandon Peterson

VASEMBER LENYOMJA EURÓPÁT! Tony Stark őrült hajszája az ellopott Stark-technológia után az Atlanti-óceán másik partjára sodorja, és egyre inkább eldurvul, ahogy kiderülnek a mocskos titkok – és halmozódnak a holttestek! Az ipari kémkedés egészen új szintekre emelkedik, miközben Stark szembenéz egy gonosztevővel, aki semmiben sem hasonlít korábbi ellenfeleire! Ki ne hagyjátok a következő adrenalinlöketet Warren Ellis (Ultimate Human) és Steve Kurth (Iron Man) high-tech párosától!

Ultimate Comics Spider-Man #3
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruza- és borítórajz: David Lafuente

Pókember világa a feje tetejére áll! A barátaiból ellenségek, az ellenségeiből barátok lesznek! Mysterio szabadon tombol, és bármit megtesz, hogy övé legyen Pókember skalpja. És Hulk is visszatér??!! Valamint – és ettől le fog esni az állatok -: sosem találjátok ki, melyik ikonikus szuperhős költözik May nénihez!

Ultimate Comics Avengers #3
Írta: Mark Millar
Ceruza- és borítórajz: Carlos Pacheco

A HAJSZA STEVE ROGERS UTÁN FOLYTATÓDIK! Mark Millar (The Ultimates, The Ultimates 2) és Carlos Pacheco (X-Men) őrült elméinek újabb termékében Nick Fury összeállít egy halálos tagokból álló szupercsapatot, hogy elkapják a szökött Amerika Kapitányt! De vajon mi a véleménye erről a Bosszú Angyalai mesterlövészének, SÓLYOMSZEMNEK, és hogyan áll hozzá Fury taktikájához? És vajon a csapat új arcai mennyire lesznek megbízhatóak?

AMERIKAI ELADÁSI ADATOK

Nos, a nyár első hónapja az Ultimatum, és azon belül is Pókember „halála” körül forgott. Véget ért az Ultimate Spider-Man első sorozata, kezdetét vette a Requiem, és még az Ultimatum 4. számában is Pókember eltűnése volt az egyik központi téma. Talán a falmászó töretlen népszerűsége elég is volt a sikeres eladási adatokhoz…?

Ultimate-kiadványok helyezése 2009 júniusában


8. Ultimatum #4 (87 ezer eladott példány)

29. Ultimate Spider-Man #133 (57 ezer eladott példány)

38. Ultimatum – Spider-Man: Requiem #1 (45 ezer eladott példány)

Amint látjátok, az Ultimatum-nak mindenképpen jót tett, hogy egy olyan izgalmas témával foglalkozott, mint Pókember eltűnése (sok egyéb mellett), és a még szokásosnál is több negatív kritika sem tudta kimozdítani a Top 10-ből – sőt, csaknem 10 ezerrel többen voltak kíváncsiak a 4. számra, mint a 3.-ra pár hónapja (abból akkor 79 ezer példány fogyott). Az Ultimate Spider-Man utolsó száma viszont nagyjából ugyanott maradt, ahol eddig is volt a sorozat hónapok óta, és a Requiem 1. száma sem döntögetett éppen csúcsokat eladások szempontjából. Talán majd a következő.

Ugye nem túloztam, hogy ez egy extra rövid összefoglaló lesz? Hurrá, hurrá! Nagyon szűkös napok ezek, tudom, tudom, és nem lesz könnyű beosztani egyetlen oldalt egy hétig, de hát addig is ott az Ultimate Marvel 4.0 fórum, meg a fantázia ereje! Kell ennél több? Ugye, hogy nem!