Újvilág Pókember: Erő és Felelősség (NMK #22)

Cím: Újvilág Pókember: Erő és Felelősség (NMK #22)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Bill Jemas, Brian Michael Bendis, Mark Bagley, Art Thibert, Dan Panosian, Steve Buccellato, Marie Javins
Kiadó: Hachette
Ár: 2890 Ft
Formátum: kötet
Terjedelem: 200 oldal
Megjelenés: 2018.10.27.
Megvásárolható: Újságárusok
Online vásárlás:

Azt hiszed, ismered Pókembert? Tévedsz!
A Marvel leghíresebb hősét egy tragikus történetben újraalkottuk a következő generáció számára.
Fedezd fel a falmászó teljesen új eredettörténetét és legelső harcát az ősellenségével, a Zöld Manóval.

A gyűjtemény az Ultimate Spider-Man 1-6. számát tartalmazza.

Marco M. Lupoi, Panini-főszerkesztő előszava:

Amikor Joe Quesada 2000-ben átvette a Marvel főszerkesztői tisztjét, a cég éppen csak túltette magát egy csődeljáráson. Sok bizonytalanság lengte körbe nemcsak őket, hanem a képregény mint médium XXI. századi létjogosultságát is. Most, közel két évtizeddel később, már tisztán látjuk, hogy a Marvel kiadó nemcsak hogy megmaradt, de egyenesen szárnyalni kezdett! Quesada irányítása alatt a Marvel anyagi és kritikusi szempontból is sikeressé vált, olyan címek kerültek ki neki köszönhetően, mint a Polgárháború, a 1602 vagy az Origins. Ám mindezek ellenére a rajongók szemében a legfőbb hagyatéka a Marvel számára az Ultimate (Újvilág) lapcsalád.
Az Ultimate Spider-Man kezdte a sort, ez volt az univerzumot életre keltő ősrobbanás. Egyszerű okkal született: visszavinni Peter Parkert a kamaszkori gyökereihez, hogy aztán egy ráncfelvarrást követően olyan történeteket meséljenek vele, amelyek (remélhetőleg) bevonzzák majd az első Pókember-film nyomán feltűnő rajongókat. A magazin mindhárom téren kiválóan teljesített; olybá, hogy az eredetileg hatrészesre tervezett minisorozatból egy csapásra havi cím vált, ami egészen 2015-ig tartott (habár mind a pókjelmez mögötti személy, mind a sorozat címe megváltozott időközben… de ez már egy másik történet).
Ugyan az Ultimate Spider-Man ötlete Joe Quesadától és a Marvel kiadójától, Bill Jemastól eredt, a sikert Brian Michael Bendis és Mark Bagley munkássága hozta el. Az Amazing Spider-Man sorozaton töltött hosszas munkásságával Bagley a 90-es évek definitív Pók-rajzolójává nőtte ki magát, így akkoriban senki más nem akadt, aki jobban illett volna erre a munkára. Ami Bendist illeti, a sajátságos, feltűnően valósághű párbeszédjei és a remekbeszabott léptékű karakterívei a sorozat meghatározó elemeivé váltak, valami leírhatatlanul újszerűt és élvezeteset alkottak, ami egyben a szakma egyik szupersztárjává is emelte őt.
A képregényiparban aligha számít újdonságnak egy figura modernizálása, ám egyik kísérlet sem lett annyira sikeres, mint az Ultimate Spider-Man. Iskolapéldája annak, hogyan tegyünk valakit úgy frissebbé, hogy menet közben ne vesszen el mindaz, ami a lelkét adja. A forradalmi, ám mégis hagyománytisztelő magazin egyszerűen kötelező olvasmány minden képregényrajongó számára.

Előzetes: