Tintin #1 és 2

A legendás belga figura visszatér a magyar képregények közé, mivel az Egmont régi/új sorozatban adja ki kalandjait. A hírek szerint kéthavonta kettő darab új Tintin-kötetet lehet majd megvásárolni.

Az első két részből már a Képregény Fesztiválra jutott 100-100 darab, de ez még a hivatalos júniusi megjelenés előtti kisebb adag, ahogy a fórumon olvashattátok a fesztivál, vagy a francia és belga képregények témájánál. Augusztusban az Ottokár jogara és A titokzatos csillag, októberben pedig Az unikornis titka és a Vörös Rackham kincse címek várhatók. A kötetek kivitele puhafedeles, méretük 220×295 mm, áruk pedig 1999 forint.

A kiadó kedvcsinálója Tintin-hez: „Tintin, a riporter fiú, izgalmas, különös és meghökkentő kalandokba keveredik bármerre is jár! A világ minden pontján megfordul, és a lehető legkülönösebb rejtélyeket is sikerül megfejtenie! Te is tarts vele!


Az első rész címe: A törött fül

Ebben a könyvben Tintin megfejti egy különös csonka szobor titkát, megtudhatjuk, ki is azok az arumbayák… de hogy kerül a képbe egy papagáj?


A második kötet címe: A Fekete-sziget

Különleges szörny tanyázik a Fekete-szigeten lévő romok között. Eddig még senkifia vissza nem tért onnan – állítják a kis skót falu lakói. Ám Tintint sem megtéveszteni, sem megfélemlíteni nem lehet. Egy felségjelzés nélküli repülő nyomai ugyanis oda vezetnek.

A képek a db.kepregeny.net-ről valók.