The Sakai Project könyv a Dark Horse-tól

A Dark Horse idén júliusban egy nagyméretű HC-t dob piacra telis tele Usagi illusztrációkkal a képregényipar legnagyobb neveitől. A kiadvány amellett, hogy Stan Sakai híres sorozatának 30. születésnapát hivatott ünnepelni, a kiadó ezzel is támogatja a nemrég indult művészi kezdeményezést Sakai és beteg feleségének megsegítésére.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Sakai felesége kezelésre szorul, és a The Cartoon Art Professional Society (CAPS) több, művészeket tömörítő szervezettel együtt kampányt indított és aukciót szervezett, melynek bevételeit a családnak ajánlja fel. Ebbe illeszkedik majd a Dark Horse könyve is, melynek eladásaiból befolyt összeg is Sakai családjához kerül.

Mike Richardson, a kiadó vezetője így nyilatkozott: „Végtelenül büszke vagyok, hogy Stan-nel együtt dolgozhattam az évek során, és hogy jelenleg is együttműködhetünk olyan projekteken, mind a 47 Ronin például. (…) Ilyen nehéz időben nagy megtiszteltetés, hogy ezzel a munkássága előtt tisztelgő kiadvánnyal segíthetünk. Minden bevételt Stan-nek és feleségének, Sharonnak ajánlunk. Reméljük, hogy Te is velünk tartasz, hogy méltón ünnepeljük a képregényipar egyik legfényesebb csillagát!”

sakai-project

A Dark Horse kötetében többek között Arthur Adams, Brian Michael Bendis, Matt Groening, Mike Mignola, Bill Morrison és Jeff Smith is tiszteletüket teszik egy-egy Usagi-homázssal, de a kiadó a február 20-ai lapzártáig további profik jelentkezését várja.

Forrás: Robot6