Művészek Stan Sakai feleségéért

A magyarul is megjelent nyuszis rónin-sorozat, az Usagi Yojimbo szerzőjének adományokat gyűjtenek Amerikában. A már 30 éve képregényrajzolóként dolgozó Stan Sakai (1953-ban született Kiotóban, majd az Egyesült Államokban telepedett le) számára az amerikai Cartoon Art Professional Society szervez egy aukciót, ahol neves rajzolók műveiből gyűjtött pénzt a szerzőnek utalják.

Súlyos beteg a képregényrajzoló felesége

A The Cartoon Art Professional Society (CAPS) egy művészeti aukciót szervez az Usagi Yojimbo készítőjének, Stan Sakainak. A “mangaka” (idézőjelbe azért teszem, mert japán születésű ugyan, de az amerikai képregény kultúrában dolgozik) felesége Sharon, gyógyíthatatlan betegségben szenved, amihez hosszú kórházban töltött idő után még otthon is állandó ápolásra szorul. A család nem tudja fedezni a költségeket még a betegbiztosításukból sem.

Ezért a CAPS olyan rajzilm- és képregényrajzolókat keres, akik saját alkotásaikat ajánlanák fel egy aukción. Az eladott művekből befolyt összeget a családnak utalják majd át.

Emellett a szervezet Pay Palon keresztül is fogad adományokat a szerző-rajzoló számára.

Stan Sakai egyébként nemrég együttműködött a Dark Horse Comics alapítójávan és vezetőjével, Mike Richardsonnal és Koike Kazuoval, a Lone Wolf and Cub készítőjével abban, hogy közösen indították el a 47 Rónin képregénysorozatot az USA-ban.

Az 47 rónin című film nálunk december 26-án nyit a mozikban Keanu Reeves főszereplésével.

Forrás: AnimeAddicts, ANN, Bleeding Cool