Terminator: Megváltás

A mai frissítésben három új rövid tv-s előzetes található, és ugyancsak három képnyi bemutató a filmhez kapcsolódó iphone játékról…

[toc]

Hazai bemutató: 2009. június 4.

Hírek 2009

[2009. május 12.] 30 percnyi kimaradt jelenet DV-n és BD-n

Az idei nyári moziszezon egyik legjobban várt alkotását még be sem mutatták, de egy interjújában McG már a DVD-ről és a BD-ről beszélt, s bő félórányi kivágott jelenetet ígért az ősszel megjelenő kiadványokra.
Amerikán kívüli, nemzetközi vízeken a Sony dédelgeti a Terminátor: Megváltás című filmet, szóval mifelénk a FHE forgalmazza a home video változatot (feltételezhetően BD-n is, nem csak DVD-n). A megjelenés dátumáról még nincs infónk, de több mint esélyes, hogy még a karácsonyi szezon előtt befut. És érdemes lesz rá várni, ugyanis a filmet rendező McG nem kevesebb, mint 30-40 percnyi kimaradt jelenetet és egy alternatív befejezést tartogat a kiadvány számára. Jelen esetben még az sem elképzelhetetlen, hogy a PG-13-as besorolást kapott moziverzió esetleg egy vágatlan, ún. unrated változatban jelenjen meg. A film a magyar mozikban június 4-én debütál.

[2009. május 8.] Miniclip:

[2009. április 6.] 3 új tv-szpot:

1 – High 2,5Mb; Ultra 5Mb; HD Medium 8Mb

2 – High 2,5Mb; Ultra 5Mb; HD Medium 8Mb

3 – High 2,5Mb; Ultra 5Mb; HD Medium 8Mb

[2009. április 6.] „Terminator Salvation: iPhone rulez!”

(Hardwired) Az iPhone képernyőjének gyönyörű színei a legtöbb jelenlegi LCD-t megszégyenítik. A marokkonzolnak talán nevezhető kamerás tapitelefon döbbenetesen jó 3D grafikával szolgál a lightos OpenGL ES 3D rendszerével. Kicsinyítsétek le ezeket a képeket kb. 300 pixelesre és nagyjából megkapjátok a méregdrága iPhone képernyőméretét. Abban a felbontásban nézve már meglehetősen brutális a grafika![2009. március 28.] Terminator: Salvation – Filmjáték előzetes


[2009. március 26.] Megváltozott a Terminator: Megváltás vége

Az egyik internetes oldalon megjelent bejegyzés komoly fejfájást okozott a Warner Bros-nak, hiszen – mint utóbb kiderült – a szerzője a Terminator: Megváltás utolsó pár percét osztotta meg a fórumozókkal.

SPOILER! – EGÉRREL JELÖLD KI A SZÖVEGET, HA BIZTOSAN EL AKAROD OLVASNI!
Először nézzük a kisebb botrányt kavart bejegyzést. A Terminator: Megváltás egyik főszereplője Marcus, aki egy kiborg. Az okot még nem tudni, de a valódi Marcust 2003-ban kivégezték, ám a férfi testét felajánlotta az Angyal projektnek, melyet a SkyNet vezetett. Fogták a testét és terminatort faragtak belőle, vagyis a fém csontvázon valódi hús és bőr van, ráadásul valódi a szíve is.
A film végén John Connor az Arnold Schwarzenegger képével ellátott T800-zal harcol és veszít. Halála után az ellenállás vezetői kénytelenek valamit kitalálni, hogy ne omoljanak össze az emberek. Ezért fogják és Marcusról lenyúzzák a bőrét és John Connor testét húzzák vissza rá. Vagyis Marcusból lett John Connor.

Mint kiderült, a Teminator: Megváltásnak valóban ez lett volna a vége és a Warner Bros. fejesei olyan vörösek lettek a méregtől, mint Fenegyerek ruhája. A parancs természetesen azonnal ki lett adva: meg kell változtatni a film végét. Ez trmészetesen megtörtént és egyes források szerint a fent leírtaktól 180 fokban tér majd el. Állítólag ennyire nem hatásos, de nem rossz és természetesen nyitva hagyja a folytatás(ok) lehetőségét. (sg.hu)


[2009. március 4.] 2. Terminator Salvation Trailer – magyarul is!

Angolul letölthető verziók:

Quicktime: HD Low, HD Medium, HD High.

Magyarul online nézhető:


[2009. február 9.] Előrehozták a Terminátor: Megváltás (amerikai) premierjét

Aki úgy érezte, hogy a május 22-i dátum kibírhatatlan messzeségben van, az egy mikronnyit elmosolyodhat, hiszen a Warner úgy döntött, hogy előrehozza a Terminator Salvation címre hallgató folytatásfilm premierjét.
A filmet gyártó stúdió előrehozta az amerikai premiert egy teljes nappal, vagyis így a Terminátor: Megváltás már május 21-én lesz látható.
Sajnos mindez a hazai bemutatót nem érinti, hiszen nálunk továbbra is június 4-re van kiírva a negyedik Terminátor-mozifilm, vagyis csak két héttel a világ után láthatjuk Christian Bale John Connorját, köszönhetően annak, hogy míg Amerikában két rivális stúdió nyugodtan egymásnak eresztheti a T4-et és az Éjszaka a múzeumban 2-t, itthon mindkét filmet az Intercom forgalmazza, így érthető módon nem akarnak saját maguknak konkurenciát támasztani.
Más kérdés, hogy így a szintén a fiatalokra hajtó, ugyancsak negyedik rész, a Halálos iram ellen kell megküzdenie McG filmjének.


[2009. január 30.] Linda Hamilton visszatér a Terminatorba?

Elképzelhető, hogy Linda Hamilton is visszatér a Terminator: Megváltás című negyedik részben. A rendező McG elárulta, hogy komolyan gondolkodnak azon, hogy a szokott módon kezdjék el ezt a részt is.
Hétfő este egy roadshow keretein belül a sajtó jelen lévő képviselői bepillantást nyerhettek az McG rendezésében készülő Terminator: Megváltás című filmbe. Az oldal képviselője feltett pár kérdést a direktornak, melyek között akadt valóban érdekes is.
Először is kiderült, hogy McG és csapata gondolkodik azon, hogy egy amolyan összefoglalót adjon mindazoknak, akik nem látták az első három Terminator-filmet. Ezt nem egy sorozatban akarják megoldani, hanem ennél egyszerűbben: a nyitó képsorok alatt egy narrátor összegezné az eddig történteket. A hírek szerint eme feladat – érthető módon – Sarah Connorra vár és Linda Hamilton mondja majd fel a szöveget a film elejére. (sg.hu)


[2009. január 15.] A Terminátor zenéje

A világvége még tartogat néhány nagy meglepetést. Az emberek maroknyi csapata kitart, a robotok a végső összecsapásra készülnek: és közben nagyon jó zene szól. Immár hivatalosan is megerősítették, hogy a Terminátor – Megváltás (Terminator Salvation, hazai bemutató: június 4.) zenéjét az eddig három alkalommal Oscar-díjra jelölt Danny Elfman komponálja. A különlegességekhez és a gigantikus akciójelenetekhez mindig vonzódó (Tim Burton-nel rendszeresen együttműködő, de a Pókember dallamait is jegyző) zeneszerező még csak pár napja látott munkához. – Nincsenek előzetes terveim, és nem tudom, mi lesz a végeredmény – nyilatkozta Elfman. – Abban sem vagyok biztos, hogy használni fogjuk-e az első Terminátor főtémáját, amit Brad Fiedel komponált, vagy megmaradunk az eddig használt nagyzenekari hangzásnál. Egy biztos: a Terminátor – ahogy eddig is – döngetni fog.

Oldalak: 1 2 3 4 5