X-Men Kezdetek: Farkas

Egy hét van hátra a film premierjéig, ezért a marketing-gépezet is maximumon dübörög. A mai frissítésbe több tucatnyi poszter került be (a világ minden tájáról), valamint megérkezett a 3. előzetes is egy csokornyi karaktervideóval és egy filmrészlettel karöltve!

[toc] Az x-menorigins.com szerint a magyarországi premier 2009. április 30..


Rozsomák vagyok, nem Farkas (2009. április 24.)

„A farkasok elég népszerűek idén” – vonta le az egyik újságírónő a nagy következtetést a Hugh Jackman-interjú végén, olyasmire utalva, hogy az X-Men Farkasa, meg a Twilight 2 farkasemberei is vagányak. Erre Hugh Jackman szépen elmagyarázta, hogy a farkas (wolf) nem egyenlő a rozsomákkal (wolverine), mert az első falkában vadászik, utóbbi viszont egy kis, szőrös méregzsák, aki nekiugrik akár a medvének is, pont mint a karpengés Rozsomák a képregényben. Kár, hogy Jackman nem lesz itt április 30-án, az X-Men kezdetek hazai premierjén, elmagyarázhatná a bakit a szerencsétlen magyar fordítónak is. (index.hu)


Poszterek + előzetesek (2009. április 22.)

Egy hét van hátra a film premierjéig, ezért a marketing-gépezet is maximumon dübörög. A mai frissítésbe több tucatnyi poszter került be (a világ minden tájáról), valamint megérkezett a 3. előzetes is egy csokornyi karaktervideóval és egy filmrészlettel karöltve!
Mindezek megtekintéséért csekkoljátok le a 3. és a 4. oldalt!


Íme a hivatalos filmismertető és a magyar poszter (2009. március 30.)

„Réges-régen, még X professzor színre lépése előtt, a mutánsok magányos, önpusztító és zabolátlan életet éltek: nem fogadtak el semmilyen hatalmat maguk fölött. Amikor a Farkas (Hugh Jackman) szerelme meghal, az első és egyetlen gondolata a bosszú, még akkor is, ha magánál sokkal erősebb és ravaszabb ellenféllel, Victor Creed-del kell megküzdenie. Nem érdeklik a következmények sem a kockázatok. A bosszú lehetőségét keresve eljut egy titkos katonai laboratóriumba, ahol rajta próbálják ki a mutáns X-kísérletet. Az eredmény azonban mindenkit meglep. Ahogy az is, hogy a kísérlet alanya többé nem hajlandó engedelmeskedni újjáteremtőinek, hiszen ő egy egészen más, titkos célból hagyta, hogy élő fegyverré változtassák… ” (intercom.hu)


Új poszter (2009. március 28.)


Megint Farkas lesz Rozsomákból (2009. március 26.)

Annak idején sok képregény-rajongót felhördülésre késztetett, hogy kedvenc Wolverine-jük a mozikban Farkas néven futott be a Rozsomák helyett, s mint kiderült, az új Hugh Jackman-mozi is az X-Men kezdetek: Farkas címet fogja viselni. Az okokat az Intercom elárulta.
Az Intercom részéről Dési András művészeti vezető megerősítette azt, amit szerte az interneten is tapasztalni lehetett azok részéről, akik a filmekből ismerik az X-Ment, s mikor meghallották Rozsomákként emlegetni az adamantitkarmú lényt heves röhögésben törtek ki.
Az április végén nálunk is bemutatásra kerülő film, az X-Men Kezdetek: Farkas címe természetesen a következetesség miatt az, ami, de érdemes tudni, hogy 2000-ben, még az első X-Men bemutatója előtt a forgalmazó végezett egy kis felmérést arról, mennyire ismert állat Magyarországon a rozsomák. Arra az eredményre jutottak, hogy a többség számára teljesen ismeretlen, ha pedig mégis rémlik valami, akkor egy kistestű, aranyhörcsögszerű rágcsálóra tippelnek. (Na, igen, angolul könnyebb a helyzet, az eredeti név, a Wolverine minden angolul beszélőnek sugallja, hogy ez az állat farkasszerű, vagyis biztosan nagyobb egy hörcsögnél, vad és veszélyes.) (sg.hu)


X-Men Origins: Wolverine Pengekarom Kombó (2009. február 8.)

A Raven Software kovácsműhelyében izzik a platinaötvözet. Készül az X-Men Origins: Wolverine PC, Xbox 360 és PlayStation 3 változata. God of War-stílusú verekedős játék lesz. 40 pálya és egy rage-mérő vár reánk. Megjelenés májusban, a mozifilmmel egyetemben. (hardwired.hu)
Kapcsolódó galéria a negyedik oldalon!


Íme a második előzetes-poszter (2009. január 30.)

A két „fanmade” (1, 2) és a meg nem mondom már, hogy melyik képregényfesztiválon látott első előzetes után pár perce a neten debütált a legújabb előzetes-poszter, melyen – meglepetést nem okozve – Rozsomák (juj, bocsánat, Farkas! ;)) látható saját karmainak börtönében. És mivel nem volt megerőltető, rittyentettem hozzá egy magyar verziót is, reméljük a magyarországi premier tényleg akkor lesz! ;)
+ pár hete egy hivatalos csoportkép is napvilágot látott, melyhez minden bizonnyal nagyon nagyon erős vakukat használtak, és csak a címszereplő volt bátor belenézni a lencsébe! ;)Újraforgatások a Rozsomák-filmben (2009. január 21.)
Szegény ember az ág is húzza, hiszen az X-Men Origins: Wolverine produkciója során korábban is akadtak már gondok, de az újraforgatás egyben azt is jelzi, hogy a Fox stúdió törődik a végeredménnyel.
A Lostból és a Gyűrűk urából is ismert Dominic Monaghan mondta el egy interjúban, hogy január végén 10 napos pótforgatásra hivatalos Vancouverbe, ahol is nem csak régi jeleneteket vesznek fel újra, hanem újakat is készítenek. Az újraforgatás leginkább egy Rozsomák, Kardfogú és Beak (Feketeszárny, Csőrös) közreműködésével készült jelenetet fed le.
A jelenség egyébként azért is meglepő, mert a Rozsomák-mozi, melynek egyelőre nincs magyar címe, május elsején kerül az amerikai mozikba (nálunk árpilis 30-án), vagyis már nincs sok idő a premierig.
A nagy kérdés az egyébként, hogy mi lett a végeredménye Gavin Hood rendező és a Fox csatározásainak, hiszen előbbi sötétebb filmet szeretett volna, míg a stúdió akciódús, gyerekbarát mozit. (Épp ezért nem is volt véletlen, hogy Richard Donner, a Halálos fegyvereket készítő direktor is felbukkant a forgatás helyszínén.) [sg.hu]

Oldalak: 1 2 3 4 5