Szeptemberi képregényes események

Nyakunkon a szeptember, a kilencedik hónap. Szeptember tele lesz képregényes programokkal. Véletlen? Aligha!

Mi most összeszedegettük, hogy mik lesznek, így nektek már csak ki kell választanotok, melyik(ek)re mentek el:

Szeptember 1-2: A V26 Képregénybolt megnyitója.

A V26 egy új képregénybolt Budapesten, a Visegrádi út 26. alatt. A kétnapos megnyitó első napján egy Marvel és egy klasszikus magyar képregényt lehet majd akciósan megvenni (de nem tudjuk, hogy pontosan miket). A második nap egy ajándék képregény vár azokra, akik beöltöznek kedvenc (manga?)karakterüknek.

A magyar nyelvű képregények legszélesebb kínálatával várunk mindenkit boltunkban, legyen szó a legnépszerűbb amerikai (Marvel vagy DC), európai, vagy távolkeleti (manga vagy manwha) címekről. Ezeken kívül néhány magyar alkotó exkluzív, kevés példányszámban megjelenő képregényeinek kizárólagos forgalmazói vagyunk, így azok beszerzésére kizárólag nálunk nyílik lehetőség Terveink között szerepelnek dedikálások, képregénybemutatók – beszélgetések szervezése is.

Szeptember 7: The Devil’s Daughter – képregénybemutató a V26-ban.

Ray Henderson korábban a Cloudy Team magyar alkotócsoporttal dolgozott együtt, többek között a Sweetest Poison és a Beatles képregényeken. A 5Panelsnél eddig három rövid munkája jelent meg a CSKA, Hullámtörés és Coven antológiákban. Új kötete, a The Devil’s Daughter először a V26 képregényboltban lesz kapható szeptember hetedikétől, ahol este hatkor a 5Panels kiadó vezetőjével és a kötet szerkesztőjével lesz egy bemutató beszélgetés is.

FB esemény

Szeptember 9: 4. Dunaújvárosi Képregényfesztivál / I. CONbathely – Szombathelyi Képregényfesztivál / Pécs The Force Be With You – Első Pécsi Star Wars Nap

Három esemény is egy napra esik: igen, pont a kilencedik.hu születésnapjára!

4. Dunaújvárosi Képregényfesztivál

Idén 4. alkalommal kerül megrendezésre a Dunaújvárosi képregényfesztivál az MMK-ban szeptember 9.-én 10-15 óráig. A tavaly is nagy sikerrel lefutó, jó hangulatban telt fesztiválon ezúttal még több érdekes kiállító és műsor várható.

Programok és résztvevők listája a fesztivál FB oldalán.

FB esemény

1. CONbathely – Szombathelyi Képregényfesztivál

Korábban is szervezett már képregényes eseményeket a Szombathelyi Képregény Bazár csapata, most azonban a szokásos képregényvásáron túl, az AGORA közreműködésével egy igazi fesztivált szerveztek szeptember 9-re, a Savaria Moziba.

Részletes program és vendégek a FB eseményben és a CONbathely FB oldalán.

FB esemény

Pécs The Force Be With You – Első Pécsi Star Wars Nap

Első ízben rendez Star Wars-napot a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. Pécsett, együttműködésben az 501-es Légió Magyarországi Helyőrségével és a DK Kohóval. Ilyen tematikájú eseményt a fővároson kívül még nem rendeztek Dunántúlon.
A Star Wars univerzumának baranyai rajongói már többször részt vettek a Zsolnay Örökségkezelő különféle rendezvényein (Városi Gyereknap, Szamárfül Családi Fesztivál), de ez az első alkalom, hogy így, egybegyűlve határon innenről és túlról, egyszerre mutatkozzanak be a messzi-messzi galaxis képviselői Pécsett. Az Erő velünk lesz!

Részletes program és vendégek a FB esemény lapján.
FB esemény

Szeptember 27: A képregény poétikája: Workshop ToyBox-szal.

Hogyan lehet egy költészet ihlette képregényt létrehozni? Toy_Box workshopján az érdeklődők rövid képregénytörténeteket rajzolnak, koncentrálva a képregény nyelvére és poétikájára.
„A költészet mindig is nagy inspirációs forrás volt számomra, több rövid képregényes történetet is készítettem versek és költemények motívumai alapján. Számomra a képregénynek saját poétikája van, ami nagyon egyedi a médiumban. Ennek mentén szeretném
bemutatni a képregénykészítés módját az első ötlettől a kész oldalakig.” – írja Toy_Box.

FB esemény

Szeptember 28: Zerocalcare Budapesten.

A Nimue kiadó új Zerocalcare kötettel jelentkezik (előrendelhető a kiadó webshopjában), meglepetésnek pedig mellécsomagolja Zerocalcarét magát. Na jó, nem, de találkozhattok vele a PesText fesztivál keretein belül.

FB esemény

Szeptember 29: Szeptemberi Drink & Draw

Megint jövünk, rajzolunk! És mellé iszunk is valamit. A téma, bár nem kötelező, az esztétikus szemét, mi a szép az elmúlásban, a régi, lerobbant dolgokban. Lo-fi, trash, holy melancholy.

FB esemény

Szeptember 30: 3. Szolnoki Képregény és Játék börze / Women Power in Comics EXHIBITON // KIÁLLÍTÁS

3. Szolnoki Képregény és Játék börze

Több ezer magyar és angol képregény, manga, könyv,kézműves geek tárgyak és ékszerek, rengeteg lego, társas, matchbox,playmobil és egyéb jaték!

FB esemény

Women Power in Comics EXHIBITON // KIÁLLÍTÁS

MŰVÉSZETI REZIDENCIA PROGRAM és azt ZÁRÓ KIÁLLÍTÁS, ami KIEMELTEN ELŐSEGÍTI a NŐI ALKOTÓK MEGJELENÉSÉT A KÉPREGÉNY MÉDIUMÁBAN
A ‘Women Power in Comics’ (WOMCOM) Horvátországból, Görögországból, Magyarországról, Montenegróból, Szerbiából és Szlovéniából hoz össze partnereket azzal a céllal, hogy erősítse a női művészeket, és elősegítse láthatóságukat és képviseletüket. A projekt emellett felhívja a figyelmet a képregényben megjelenő nők ábrázolására is.

FB esemény