Sucker Punch – Álomháború (2011)

Öt nő egy közös őrült álma géppisztolyokkal, szörnyekkel és férfiakkal: Zack Snyder (300, Watchmen) új filmje, az Álomháború (hazai bemutató: 2011. március 24.) a rendező szokása szerint olyan képekből áll, amelyekhez hasonlót sem láthattunk még. Ahogy az egyik szereplő, Scott Glenn nyilatkozta: „ez az Alice csodaországban, a Moulin Rouge és a Száll a kakukk fészkére keveréke gépfegyverekkel”.
Ám a film készítése közben azért hagyományos módszereket is alkalmaztak: méghozzá a jó zsaru – rossz zsaru módszert. A lányok (Emily Browning, Jamie Chung, Jena Malone, Vanessa Hudgens és Abbie Cornish) komoly felkészítő-programon vettek részt.
A forgatás megkezdése előtt a tengerészet különleges egysége, a S.E.A.L. tagjai képezték ki őket különböző harci technikákra. – Csak szerda esténként kaptunk kimenőt – mondta egy premieren újságíróknak Emily Browning. – Ilyenkor egész este együtt pörögtünk a lányokkal, és fejenként legalább nyolc csokitortát nyomtunk magunkba. Szóval, a kiképző volt a rossz zsaru, a pincér a jó zsaru. És a módszer tényleg bevált: mire forgatni kezdtünk, nagyon jó kis csapat vált belőlünk. (intercom.hu)

A 300 és a Watchmen rendezője nem fogy ki az ötletekből. Zack Snyder őrült, nem létező világot teremtett új, Álomháború című fanasy/akciófilmjében, melynek a valóság és álom határán harcoló őt női főszereplőjével minden elképzelhető és elképzelhetetlen megtörténik. Emily Browning, a film főszereplője számára a legelképzelhetetlenebb dolog a film hanganyagának felvétele közben történt meg. – A kiképzőtábor, a fegyverek, a kaszkadőrmutatványok, a sárkányok és szamurájok mind eltörpülnek amellett, ahogy énekelnem kellett – nyilatkozta a 23 éves ausztrál színésznő. – A forgatások elején beszélgettünk egyszer Zackkel arról, hogy nagyon szeretem a The Smiths együttest, amire ő azt felelte, „nahát, tényleg? Én meg jóba vagyok Morrisseyvel”, mármint a zenekar vezetőjével. Ez persze eléggé tetszett, és még sokat kérdezgettem róla. Azután hetekkel később, már majdnem az összes nehéz jelenet leforgatása után azt mondta Zack: „egyébként megvan pár daluk joga a filmzenéhez. El akarod énekelni az egyiket?” Én meg csak bámultam, el se hittem, hogy ilyen történhet velem. A vége az lett, hogy egy csomó számot elénekeltem, és Morrissey is meghallgatta, és neki is tetszett, így végül a filmbe is bekerült az egyik számuk. (intercom.hu)

Sucker Punch – Animated Clip

Sucker Punch – Opening Scene