Thor

Thor nagyszabású kalandja kitágítja a Marvel univerzumot a jelenkori Földtől Asgard misztikus birodalmáig. A történet középpontjában a hatalmas Thor áll, az erős, de gőgös harcos, akinek vakmerő tettei miatt újra fellángol egy ősi háború. Ezért Thort száműzik a Földre, ahol emberek közt kell élnie.
Amikor világának legveszélyesebb gonosztevője a legsötétebb erőket küldi a Föld ellen, Thor megtudja, mit jelent igazi hősnek lenni. (uipduna.hu)

amerikai film (szinkronizált)
Szereplők: Natalie Portman, Chris Hemsworth, Anthony Hopkins, Stellan Skarsgard
Gyártó: Paramount, 2011
Eredeti cím: Thor
Forgatókönyv: Ashley Miller, Zack Stentz, Don Payne
Rendezte: Kenneth Branagh
Országos bemutató: 2011. április 28.

Magyar nyelvű előzetes (2011. április 3.):

thor_hun.wmv (17mb)

TV Spot (2011. február 7.):

1. előzetes (2010. december 11.):

Comic Con előzetes (2010. július 30):

Poszterek:

Hivatalos honlap a képre klikkelve:


Ellopták Hopkins villámát (2011.04.05.)
(uipduna.hu) Azzal dicsekszik Stan Lee, hogy lejátssza Sir Anthony Hopkinst a vászonról a Thor című filmben. A világhírű képregény szerző, aki a Marvel Comics univerzumának számtalan karakterét álmodta már papírra, a mostanival együtt 14 alkalommal bukkant fel meglepetés-szerepekben a műveiből készült filmekben. – Anthony hiába játssza Odin főistent, elloptam tőle a villámot, mert zseniális vagyok abban a négy másodpercben, amíg szerepelek a filmben – tréfálkozott Lee. – Utolérhetetlen alakítás, ha valakire, akkor a közönség nyilván rám fog emlékezni a filmből.
A jeles alkotó azt is elárulta, mire jók a képregényekből készített szuperhősös filmek. – A gyerekek odavannak a tündérmesékért, amikben óriások, törpék meg mindenféle fura lények vannak. Aztán a srácok felnőnek, és már ciki lenne, ha tündérmeséket olvasnának. Ekkor jönnek a képbe a szuperhősös mozik, amikben dettó óriások, törpék meg mindenféle fura lények nyüzsögnek, de már felnőttek számára tálalva, és így már nem olyan ciki. Ezért vesznek meg a nézők a képregény-adaptációkért, különösen azokért, amelyek az én munkáimból készülnek.
(Thor – hazai bemutató: 2011. április 28.)