Rio (2011)

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés.
Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság, a kaland felesleges, a repülés balesetveszélyes.
Ám különös, és meghökkentően peches véletlenek sorozata úgy hozza, hogy kipottyan addig kényelmes életéből, és míg körülötte tombol a karnevál, ő kénytelen elfogadni azt, amit Rio adhat: izgalmat, kavarodást, sok új barátot, és előbb-utóbb a repülés örömét.
Egzotikus helyszínek, fantasztikus brazil ritmusok (melyek létrehozásában Will.I.Am és a brazil, Sergio Mendez is közreműködik) és nagyon szeretnivaló, nagyon vicces figurák biztosítják, hogy a JÉGKORSZAK alkotói új filmjükkel legalább olyan sikert arassanak, mint az előző trilógiával!
A film digitális 3D-ben (és 2D-ben) lesz megtekinthető!

Bemutató dátum: 2011. április 21.


Egy riói Rióról (2011. április 7.)
Az önéletrajzi filmek többnyire nem ilyenek. Carlos Saldanha, aki a Jégkorszak három világsikerű részének rendezője, azt állítja, új animációs vígjátéka, a Rio, melynek nagydumás papagájok a főszereplői (Rio, hazai bemutató: április 21.), számos önéletrajzi elemet tartalmaz. És aki igazán hasonlít rá a történetben, az természetesen a főszereplő: Azúr, a kihalásra ítélt kék ara papagáj. – Rióban születtem, New Yorkban élek, és mindig visszahúz a szívem – nyilatkozta a világ egyik legsikeresebb animációs komédiakészítője. – Olyan vagyok, mint Azúr: ő is akkor kap igazán szárnyakat, amikor végre visszakeveredik az őshazájába. Saldanha olyan fontosnak tartotta, hogy alkotótársai átéljék a riói forgatagot, ritmust és tarkaságot, hogy a forgatási előkészületek egyik legfontosabb programpontjaként el is utazott velük az óceánparti nagyvárosba. Természetesen karnevál idején érkeztek, kamerát is vittek magukkal, és gondosan lefilmeztek minden olyan helyszínt, ahol a forgatókönyv szerint a történet játszódik. Így aztán a Rio-ban látható minden strand, étterem, háztető, sikátor, sőt, a karneváli felvonulás is teljesen hiteles. De a lényeg, amire a rendező a legbüszkébb: a város életteli, nyughatatlan és nagyon jókedvű hangulatát is sikerült filmre vinni. (intercom.hu)

Megasztárosok Rióban (2011. március 31.)
A Megasztár hat énekese most Rióra figyel. Nem pihenni mentek, hanem egy új feladatra vállalkoztak: a Rio című (Rio, hazai bemutató: április21.) 3D-s animációs vígjáték egyik legfülbemászóbb dalát közösen énekelték fel, amivel az amerikai stúdió, és a dal eredeti szerzője, Sergio Mendes is rendkívül elégedett volt. A vidám dallamok, a vad szamba ritmusa senkit nem hagy majd hidegen. A felvételek alatt rengeteget nevettek, ugratták egymást az énekesek: Rio karneváli, színes, és derűs hangulata őket is magával ragadta. Míg a többgyerekes apuka, Kökény Attila is újra gyerekké változva bolondozott Szeleczki Dáviddal, addig Giorgio mindenkit megnevettetett a filmben hallható madár hangjának utánzásával. De az elsöprő bohóckodás ellenére, vagy talán pont azért, a dal tökéletesre sikerült. A Jégkorszak alkotóinak legújabb filmje Rio de Janeiróban játszódik, a film főszereplői pedig Azúr és Csilli, a két papagáj, akikre számos kaland után rátalál a szerelem. A szerelmes madarak közös dalát természetesen Tolvai Reni és kedvese Kállay-Saundres András, filmbéli fiókáinak énekhangját pedig Patai Anna kölcsönözte. – Nagyon aranyosak, és viccesek a figurák. Eredetileg Anne Hathaway énekelte el Csilli, a kék papagáj dalát. Szeretem Anne stílusát, színészi játékát, de meglepődtem mennyire jó hangja van. – mondta a Megasztár nyertese. – Bár nagyon nehéz volt a dal, de nagyon örülök ennek a lehetőségnek, hogy egy ilyen szerepben is kipróbálhattam magamat. Andrással a közös munkák után azt az ötletet is felvetették, ha lesz egy kis szabadidejük Rióba is elutaznak. Egyelőre ez még csak egy távoli terv, hiszen a két Megasztáros rendkívül elfoglalt. De az alaphangulatot egy karneválozáshoz már megteremtették a felvételek alatt, a többi Megasztárossal közösen. Áprilistól a magyar mozinézők, és Megasztár rajongók is hallhatják, ahogy Giorgio rappel, és hogy Reni és András szerelmes papagájokként a szamba ritmusaira énekel. (intercom.hu)

Visszatért a karnevál Rio-ba (2011. március 24.)
Rio de Janeiro mindig is a fény és a zene városa volt, de tegnap este még a szokásosnál is nagyobb volt az izgalom: itt zajlott ugyanis a Jégkorszak alkotói új filmjének, a Rio-nak (Rio, hazai bemutató: április 21.) a világpremierje. A minden korosztálynak szóló animációs vígjáték helyszíne a város, hősei pedig kalandra kész papagájok.. A film eredeti hangjai mind sztárok: a két főszereplőnek Anne Hathaway és Jesse Eisenberg adja a hangját, a helyi vagány szárnyasok közt pedig Jamie Foxx, will.i.am, Leslie Mann és George Lopez is megszólal. – Ennél jobb nem is történhetett volna, mint hogy Rióba hozzuk a premiert – mondta a vörös szőnyegen a hófehér Dolce & Gabbana csipkébe öltözött Anne Hathaway, aki a barátját, Adam Schulman-t is magával hozta. – Szuper, hogy itt lehetek, ennyi remek színész, táncos, és énekes társaságában. A bemutatót a Rio zenéjében is közreműködő szambakirály, Sergio Mendes koncertje követte, aki többek között Bebel Gilbertoval közösen szórakoztatta a premierre érkezett közönséget. (intercom.hu)

Rio után Madrid (2011. március 17.)
Amikor már mindenki azt hitte, hogy a Jégkorszak első három részének sikerét nem lehet fokozni, a csöppet sem fagyos vígjáték alkotói egy melegebb folytatásra szánták el magukat. Új filmjük, a Rio 3D (Rio, hazai bemutató: április 21.) sok mindenben ellenkezője a már bevált receptnek. Az új produkcióban hideg helyett ragyogó napfény, ősállatok helyett kortársak a főszereplők. A Rio ugyanis Rio de Janeiróban játszódik, ahova turistaként érkezik egy elkényeztetett házipapagáj. A szambaritmussal kísért animációs vígjáték az előzetes felmérések szerint minden idők egyik legsikeresebb CGI-filmjévé válhat, de az alkotók nem fészkelnek sokáig a babérjaikon. A héten nyilvánosságra hozták, hogy miről fog szólni a következő filmjük. A Ferdinand egy a harmincas években kiadott amerikai mesekönyv alapján készül, hőse egy békeszerető bika, aki a viadalok helyett inkább kirándulni járna. A kötet egyedül az USA-ban több mint 4 millió példányban talált már gazdára, és eddig 36 országban adták ki. Az új film helyszíne legközelebb Madrid lesz, a főhős pedig egy kérődző, aki nagy és erős ugyan, de inkább a gyengékkel tartana. Ám előbb még vár ránk a kétbalszárnyas kék ara papagáj, akit szárnyaik alá vesznek a riói vagányok: csupa vicces jómadár. (intercom.hu)

Hathaway dalra fakad Rioban (2011. február 3.)
Anne Hathaway egyre zsúfoltabb karrierjének egyik legmeghatározóbb állomása volt a Szerelem és más drogok c. romantikus film, ami egy különleges témát dolgoz fel. A színésznő elmondása szerint elkészülése rengeteg stresszel és izgalommal járt, részben ezért is kalandozott könnyedebb műfaj felé: a Jégkorszak alkotóinak legújabb filmjében, a Rio 3D (Rio, hazai bemutató: április 21.) c. animációs családi mozifilmben az egyik főszereplő papagáj, Jewel hangját kölcsönzi. Anne, amikor újságíróknak beszámolt a szinkronfelvételekről, azt mesélte, hogy a hangstúdió sötétjében rengeteget bolondoztak a színészekkel, és bármire hajlandó volt, amit a rendező, Carlos Saldanha kért tőle. Partnerei között szerpel az Osar-jelölt Jesse Eisenberg, az Oscar-díjas Jamie Foxx, valamint Will.i.am is. – Csak azt nem tudtam előre, hogy az énekfelvételen ott lesz Will.i.am – mesélte a gyönyörű színésznő, akit az Oscar-díj átadás egyik házigazdájának is felkértek. – Amikor előtte kellett dalra fakadnom, szorongani kezdtem, és kétszer annyi kávét ittam, mint szoktam. De a könnyed latin zenei ritmusok, és a fantasztikus partnerek feloldottak bennem minden gátlást. Teljesen természetesen viselkedtem, és önmagamat adhattam, és még egyszerűbb is volt a dolgom, mint máskor: nem magamat kellett visszanéznem a felvételeken, hanem egy a kedves kék papagájt az én hangommal, mégpedig a nyüzsgő, és mindig színes Rio-ban. (intercom.hu)