Strip 10 #1

Új képregénymagazin indul Kertész Sándor jóvoltából! Koncepciója, várható tartalma a hozzánk eljuttatott közleményéből egészen izgalmasnak tűnik:

A vizuális tömegkultúra lapja
Minden, ami a szemen befér

Olyan lapot szerkesztünk, amelyben a képregény játssza a főszerepet, de jelentős hangsúlyt kap benne a film, az animációs film, az anime és a karikatúra is. A legkiválóbb magyar képregény rajzolók mellett lehetőséget biztosítunk, tehetséges, még a pályájuk elején tartó alkotóknak is a megjelenésre. Átfogó képet adunk a hazai vizuális tömegkultúra minden területéről, kiállításokról, rendezvényekről, filmbemutatókról, televíziós programokról, a legfrissebb képregény, comics, és manga megjelenésekről. Más művészeti ágak képviselőivel –előadóművészekkel- is beszélgetünk, akik valamilyen módon kapcsolódnak a képregények szerteágazó világához.
Strip 10, egyrészt sztriptíz, a vetkőztetés művészete, ahol a közölt képregények előzményeit, a vázlatokat, a kihúzást, és a színezést is külön-külön megismerheti az olvasó.
Másrészt strip 10, azaz minden számban tíz alkotó munkáit publikáljuk, és közülük egynek részletesen bemutatjuk alkotói módszerét, és betekintést nyújtunk a magánéletének publikus részébe is.
A hazai képregény piac eseményein kívül beszámolunk az amerikai, az európai, és az ázsiai képregény kiadás aktualitásairól, a legújabb trendekről, miközben a képregény történetének legérdekesebb epizódjairól is megemlékezünk.
Érdekes, izgalmas, szórakoztató, és informatív magazint kínálunk olvasóinknak.

Formátum: A/4
Terjedelem: 124 oldal színes és ff.
Ár: 2990 Ft
A 7. Magyar Képregényfesztiválon 2500 Ft
Előjegyezve 2000 Ft
Előjegyezhető: strip10magazinKUKACgmail.com

Színes retro a strip10-ben
A magazin igyekszik alkalmazkodni a kor követelményeihez, és a klasszikus magyar képregény rajzolók közül, Gugi Sándornak, és Fazekas Attilának is színesben közli két régebbi művét. A színezést Sváb József készítette, akinek A bölcsesség ékköve című történetének első tizenöt oldalát közöljük. Ebből tizenkét oldal ezelőtt több mint húsz évvel jelent meg, és most újabb hárommal bővült. Sváb folytatja a történetet, amely a következő számban jelenik meg. Kertész Sándorral, és Árokszállási Ronalddal pedig közösen szerkesztik a képregényiskolát, ahol a forgatókönyvről, az előkészületekről, és a ceruzás vázlatokról lesz szó. Ezen keresztül betekintést nyerhet az olvasó Cserkúti Dávid és Fazekas Attila műtermébe is.