Randi a szellemekkel

Cím: Randi a szellemekkel
Szerző(k): Petrusák János
Kiadó: Comicsmania
Ár: 1990 Ft
Formátum: füzet
Terjedelem: 36 oldal
Megjelenés: 2021.11.28.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás:

A jövő vasárnapi Hungarocomixra jelenik meg a Comicsmania gondozásában Petrusák János képregénye.

Petrusák János vagyok. Írok, olvasok, rajzolok, Tőkey Péter és Soltész Albert festőművészek voltak el nem feledhető barátaim-mestereim. De mivel filmezek is, egyfajta filmes képsorként, vagy képes forgatókönyvként avagy storyboard gyanánt képzeltem el a gyorsan pergő, máskor egy-egy jelenetbe beálló képtörténetem. Több könyvem megjelent, viszont ez az első képregényem.

A történetben valahol Franciaországban egy péntek éjjelen, éjfél előtt, szeánsz-időben férfiak és nők gyűltek össze a de Winter-kastélyban. Randizni akartak a szellemekkel. Magukra zárták az ablaktalan szeánsz-szoba ajtaját – belülről, hogy várják a szellemek kopogását. Egy kopp az igen, kettő kopp a kérdésekre a nem. Johanna de Winter, a szellemidéző a kérdésére, hogy meg fog itt most valaki halni, egy koppanást kap, majd erre – hiszen volt egy kopp – holtan zuhan le székéről. Matheau nyomozó – aki kísértetiesen hasonlít Columbo hadnagyra, avagy talán Poirot-ra – és segédje, Paul Miles – aki néha még önmagára sem hasonlít – a helyszínre érkeztek, hogy kivizsgálják a különös esetet. Johanna de Winterrel a boncolás szerint szívinfarktus végzett, csakhogy nagyon sok különös jelenség van itt, és sok gyanúsított. Elsősorban azok, akik a szeánsz-szobában tartózkodtak – a belülről magukra zártban – vagy esetleg mások, akik a házban. Ki lehetett a tettes?

A szeánsz-szobában tartózkodókon kívül Roxana, Johanna szép unokahúga élte nagyon is virgonc éjszakáját a hozzá fellopódzó Richarddal, az ő „kis szellemével”. De voltak mások is a kastélyban, akik közül mindenkinek érdeke lehetett Johannát megölni. Örökség, gyűlölet, féltékenység – Matheau és Miles nyomozhattak, hogy persze a végére, de csakis a végére kiderüljön a való! És mindenki megkapja méltó büntetését, avagy jutalmát… Elsősorban az olvasó, egy kalandos, izgalmas és humoros képregényt! Fogadja mindenki szeretettel!

Előzetes oldalak: