Pókember musical Budapesten?

A kezdeti bizonytalanságok után végül meghozta a várt sikert Bono musicalje a Pókember musical, így a producerek egy európai bemutató lehetőségén gondolkoznak. London és Hamburg lenne a musical európai turnéjának első két állomása.

A show színpadra állítása nem mindenhol lehetséges, mivel az előadás magas technikai felszereltséget kíván, és nem biztos, hogy minden színházban színpadra állítható. Így a turné helyszíneinek hatalmas csarnokokat szeretnének, ahol akár 10.000 ember is elfér.

A New York Postnak elárulták, hogy a show magas költségvetése miatt egy átlagos méretű színházban nem érné meg színpadra állítani, mert nem hozná vissza az árát a produkció! Ha sikerül egy aréna showt csinálni belőle, akkor Hamburg és London lenne az első két állomás. A további tervekről nem nyilatkoztak és még a londoni premier tervezett időpontjáról sem árultak el semmit. Azonban nem lenne meglepő, ha a musical európai turnéra indulna, így akár Bécsben vagy netán Budapesten is láthatná a közönség. Bár a magas költségvetés miatt lehet, hogy a magyar közönség számára túl magas lenne a jegyek ára, így esélyesebb, hogy csak a jóval drágább produkciókhoz szokott bécsi közönség láthatná a darabot. Bécsben pár hónapja volt látható egy képregényből lett filmsiker történetének színpadi adaptációja a Batman Live. Ez egy látványos „cirkuszi” show kivetítéssel, színpadi trükkökkel, zenével és díszlettel. A Batman Live Londonból indult és korábban már mi is írtunk róla. (musicalinfo.hu)