Filmes Pletykafészek (09/39)

Spider-Man, Deadpool, Superman, Highlander, Xombie, X-Men és Resident Evil az e heti hírcsokorban…

Spider-Man


[poll id=”4″]

Deadpool

Deadpool a róla készült mozifilmben végre kosztümben lesz látható, jelentette a rajongóknak Rob Liefeld, rendező. A képregényben a főhős tudatában volt annak, hogy ő kicsoda, és hogy csak egy képregényfigura, itt ez háttérbe szorul. Tényleg Ryan Reynolds játssza a főszerepet, csak pletyka volt a hír, hogy mást keresnek helyette, miután a konkurens képregénykiadó egyik karakteréből (Zöld Lámpás) készülő mozifilm főszerepét is elvállalta. (index.hu)

Superman

Állítólag ezt a hülye gumiruhát hordta volna Nicolas Cage, ha tényleg ő játssza el 1998 környékén Supermant egy Tim Burton-féle feldolgozásban. A Warner stúdió a tipikus Burton-tervek és az első ruhapróbák láttán sajnos lelőtte a filmtervet, pedig a sztorit Kevin Smith írta volna, aki azért otthon van a szuperhőstémában (az egyik Pókember-képregénye magyarul is megjelent). Bár a www.timburton.jp-n felbukkant lila pizsamás Cage-kép erősen fotoshopgyanús, itt a videó a Cinematicalról. (index.hu)

Highlander

A Summit Entertainment a Halálos iramban 4 rendezőjére, a tajvani Justin Linre bízná az új Hegylakó-film rendezését, ami a Batman: kezdődik!-hez hasonlóan rebootolná a sorozatot. A forgatókönyvet a Vasember két írójára, Art Marcumra és Matt Hollowayra bízták, a producer Neal H. Moritz (Szökés sorozat, Legenda vagyok) lesz. (index.hu)

Xombie

A DreamWorks hajt a Xombie képregény megfilmesítési jogarat. Alex Kurtzman és Roberto Orci (Star Trek) lesznek a producerek, a forgatókönyvet pedig Will Beall írja, aki korábban Los Angeles-i rendőr volt. A történet egy zombi zsaruról szól, aki az emberiség maradékát próbálja megmenteni, főleg egy Zoe nevű lányt a gonosz zombiktől. (index.hu)

X-Men

Az X-Men: First Class produkcióhoz február után látnak hozzá az egyik szereplő, Tim Pocock szerint, aki a fiatal Küklopszot alakította a Wolverine-filmben. Lauren Shuler Donner producer ezt azonnal cáfolta: még egyetlen színész sincs leszerződtetve a filmhez. Donner azt azért elmondta, hogy az X-Men negyedik részét és az Új mutánsokat is szeretnék elkészíteni. (index.hu)

Alig pár napja szólta el magát a tini X-Men egyik tervezett főszereplője, minek folytán azonnal a képregény-sorozatról szóló pletykák özöne lepte el a netet. Ilyenkor az a legjobb, ha egy illetékes is előhozakodik a hivatalos állásponttal. Ez most megtörtént.
Lauren Shuler Donner, a mozis X-Men sorozat egyik producere elmondta, hogy egy csepp igazság nincs Tim Pocock azon szavaiban, melyek szerint az X-Men: First Class, a tinédzser X-Men-film már közel állna a forgatás kezdéséhez.
A Wolverine-film DVD-jének promóciós sajtótájékoztatóján a filmes szakember elmondta, hogy a First Class-nek nincs még kitűzve a forgatása, mint ahogy még egy színész sem írt alá a filmhez, habár a Farkas-féle eredetsztoriban ifjú mutánsokat alakítók opciós szerződéssel rendelkeznek.
Ugyancsak kiderült, hogy a 4. X-Men-mozi az eredeti tervek szerint a harmadik rész megmaradt karaktereit hozná össze, azonban az ötletet egyelőre még a gyártó stúdiónak sem prezentálták, mely így nem is bólinthatott rá. És ugyancsak nincs konkrétum a Deadpool, a Magneto és a második Farkas-filmről, hivatalosan egyik előkészítésére sem adták ki az ukázt. (sg.hu)

Az X-men-filmek eddig óramű pontossággal 3 évente érkeztek, azonban most, hogy az eredeti sorozat kissé háttérbe szorult és a spinoff-sorozatoknak más a készítőgárdája, a megszokott menetrend is felborulhat.
Háromévente, majd kétévente, s ki tudja, lehet, hogy idővel évente lesz egy vagy két X-Men a mozikban, hiszen a sorozat potenciálja mondhatni kiapadhatatlan, a jelenleg futó képregények között is 6-8 X-Menes cím van, a készítők nyugodtan előtérbe hozhatnak egy karaktert egy előtörténet elmesélése céljából, vagy pedig valamelyik X-Mennel rokon sorozatot is megfilmesíthetik.
Jelenleg a tini X-Men, az X-Men: First Class a soros, s mint Tim Pocock, aki az ifjú Scott Summers-t, vagyis Küklopszot alakította Farkas, izé, Rozsomák eredetsztorijában, a Twitterjén megírta, hogy jelenleg egy ausztrál tévésorozatot forgat 2010 februárjáig, majd pedig az új X-Men filmhez kezd hozzá, ami testvérek között is 2011-re teszi legkésőbb az új premiert.
A filmről egyelőre annyit tudni, hogy Josh Schwartz írja (az író nem egy kultikus tévésorozat készítője, mint közismert), de rendezőt még nem találtak. (sg.hu)

Resident Evil

Jövő héten indul a Resident Evil 4. forgatása, amiben még Milla Jovovich játssza a főszerepet. Boris Kodjoe (Hasonmás) a Los Angeles-i túlélők vezetőjét alakítja, akivel a Jovovich a zombikkal teli börtönben találkozik. Ali Larter is leszerződött a filmre, őt a harmadik részben már láthattuk, és a Szökésből ismert Wentworth Miller is játszani fog a produkcióban. (index.hu)