Perisztaltikhoszeia bemutató a Kelet Kávézó és Galériában

Dudás Győző Perisztaltikhoszeia című kötetét mutatja be a Kelet Kávézó és Galériában (1114 Budapest, Bartók Béla út 29.).

A február 6-ai eseményen a szerzővel Vincze Ferenc (a Szépirodalmi Figyelő főszerkesztője) és Demus Zsófia (a Szépirodalmi Figyelő és a SZIFonline képregény-szerkesztője) beszélget.

A képregény egy naplopó, szoknyavadász, szélhámos filozófus, Perisztaltikhosz története, aki véletlenül az olümposzi istenek kiválasztottja lesz: hőssé kell válnia.

A képregényről:

Dudás Győző képregénye az antikvitásba kalauzolja olvasót, szó szerinti és átvitt értelemben is. A képregény egy naplopó, szoknyavadász, szélhámos filozófus, Perisztaltikhosz története, aki véletlenül az olümposzi istenek kiválasztottja lesz: hőssé kell válnia. Ezért kalandos útra indul, pontosabban átbukdácsol jónéhány ismert antik görög mondán. Együtt hajózik az aranygyapjú nyomában az argonautákkal és Héraklésszel. Thészeusz oldalán megküzd az amazónokkal az athéni csatában, főszereplőként részt vesz a kentauromakhia véres nászán, megszökteti Szép Helénát, megjárja az alvilágot és még az uozót is feltalálja mellékesen. De ahogy halad előre a képregény lapjain, úgy tűnik egyre kevésbé valószínűnek, hogy sikeresen bevégezheti küldetését.

Egyéb infó az esemény Facebook oldalán.