Pályázat sci-fi témájú képregények rajzolására

Az AVANA Egyesület, az Athenaeum 2000 Kiadó Kft. együttműködésével pályázatot hirdet képregények létrehozására.

A pályázaton, minden olyan alkotó részt vehet, aki e művészeti területen pályakezdőnek számít. Az alkotóknak, szabadon választott technikával min. 2 max. 8 oldal terjedelemben, képregényt kell készíteniük. A művek készülhetnek egy írótól választott sci-fi novellából – ebben az esetben kérjük mellékelni az eredeti mű szerzőjének írásos hozzájárulását, amelyben lemond a szerzői jogdíjról és engedélyezi művének képregénybe való átültetését -, vagy egyéni ötletből. Egy pályázó több művel is pályázhat.

A díjazásra az Avana Egyesületnek összértékben 40 ezer Ft áll rendelkezésére, az együttműködő partnerek egyéb jutalma mellett.

A pályázatok postára adásának határideje: 2008. 07. 07.
A pályamunkákat kérjük eljuttatni az elnök Bódi Ildikó címére: 3100 Salgótarján, Fáy András krt. 86.

A pályázó, a pályázat beadásával hozzájárul, hogy műve megjelenhet az Avana Egyesület kiadványaiban, a beküldött alkotást máshová nem nyújtja be, ill. nem járul hozzá az interneten való megjelentetéséhez sem. A pályázatra beküldött anyagokat csak a szerzőknek, személyesen a H.Con utolsó napján áll módunkban visszaadni.

A műveket egy nyomtatott (másolt) példányban kérjük benyújtani. A pályázati anyagot CD-n, vagy floppin is meg kell küldeni. A képregények 2008. július 14-27 között kiállításra kerülnek a H. Con helyszínén: JAMKK, Salgótarján Fő tér 5.

A legsikerültebb alkotásokat, az Avana Egyesület, egy háromtagú zsűri véleménye alapján díjazza, e művek megjelenhetnek az Új Galaxis, az Avana Arcképcsarnok, képregény esetén az Athenaeum 2000 Kiadó Kft 2008. végén megjelenő kiadványban is, ha a pályamű stílusában, vagy témájában illeszkedik, a Kiadó által megjelentetett képregényekhez.

Eredményhirdetés, díjátadás: a 2008 évi. HungaroCon sci-fi találkozón 07. 26.-án 17 órai kezdettel. (A Zsoldos Péter díj átadása is.)

Avana Honlap