Palahniuk nem aggódik a Harcosok Klubja-képregény miatt

palahniuk

Mióta Chuck Palahniuk a tavaly nyári San Diego Comic-Conon bejelentette, hogy a Harcosok klubjának folytatásán dolgozik, mindenki tudni akarja a részleteket. A szerző nem nagyon titkol semmit a készülő képregényről, sőt azt is elismeri, hogy még fogalma sincs a végkifejletről. A Hustlernek adott interjújában is csepegtetett némi új információt.

A folytatás először Tyler Durden szemszögéből mesél a főhős napról napra unalmasabb életéről. Mivel a 20th Century-Fox úgy döntött, hogy Jacknek hívja majd a főhőst, ő Corneliusnak nevezte el. Jack-Cornelius egy széthullott házasságban tengeti napjait, és már a felesége iránt érzett szenvedélyében sem biztos. Vagyis csak a szokásos középkorú lét a sor lószarral. Neje, Marla sem épp ebbe az emberbe szeretett bele annak idején, ezért kicsit megbabrálja férje gyógyszereit, melyekkel a férfi a fékevesztett Tylert nyomja el magában. A történet folytatását nem nehéz kitalálni, Tyler visszatér, és pokollá teszi az életüket.

Az író nem akar nagyszabásúbb dolgot teremteni, mint az előző rész Tyler Durdene. A sztori alakítja önmagát, ezért ő is épp olyan kíváncsi a végkifejletre, mint rajongói.

Nem idegeskedik az elvárások miatt, ugyanis a történet már évek óta formálódik a fejében. Az egyetlen dolog, amiért aggódik, az a képregényformátum. Amíg nem fél attól, hogy véletlenül elfelejti, az egész sztorit a fejében tartja, ugyanis ha egyszer írni kezd, nem tudja abbahagyni. A lázas, fárasztó, megszállott írás az egyetlen része a munkának, amitől tart egy kicsit.

Forrás: Könyvesblog