Olvass képregényt a neten!

Újabban nagy hagyománya van annak, hogy híres, vagy kevésbé híres képregénysorozatok első számai felkerülnek a netre teljesen nyilvánosan és legálisan. Nem egy képregényes oldal büszkélkedik azzal, hogy ez és ez a cím náluk érhető el bárki számára, de a Vertigo például saját maga publikálja mára már legendássá vált sorozatainak nyitó epizódjait.
A jól ismert newsarama.com oldalról szemezgetve jól látható tendencia, hogy manapság a füzetes megjelenés, valamint az ingyen netre kerülés időpontja egyre közelibb: elég csak a Dellec című kissé ismeretlen, de annál jobb Aspen-képregényre gondolni. Az első epizód júliusban jelent meg, most pedig már ingyenesen hozzáférhető. A reklámért bármit, gondolhatjuk: a füzet eladási adatairól semmit nem tudok, de szokatlanul masszív reklámhadjárattal harangozta be ezt a címet az Aspen, ez pedig ennek a folyamatnak a vége. Aspen viszonylatban egy meglepően jó, nem mélyenszántó, de annál szórakoztatóbb képregénnyel van dolgunk.
Ugyanerről az oldalról szemezgetve a tavalyi év csendes meglepetését, az I kill Giants első részét ajánlhatom még teljes szívvel, de fellelhető például a Madman Atomic Comics kezdete is. Kattintsatok a címekre a képregények eléréséért, valamint ezen a csatornán találjátok képregények többségét.