Katsuhiro Otomo újra rajzol

Katsuhiro Otomo neve hallatán talán még a legmegátalkodottabb mangaellenző térde is megrezzen. Az ő Akira című mangája, majd a belőle készült, talán még annál is híresebb rajzfilmje az első anime volt, ami szó szerint robbantott Amerikában, és a világ többi, a japán kultúrától meglehetősen idegenkedő országában. Az Akira óta van mangadömping a tengerentúlon, a masszív rajongótábor pedig nagyjából a bemutatóval egy időben bújt ki földalatti vackából.

Otomo igazi reneszánsz ember, ugyanis mangarajzolói és írói karrierje mellett rendező-producer is, a nagyközönség előtt azonban ennek ellenére nem igazán mutatkozott az elmúlt jónéhány évben.

Ezt a csendet törte meg egy japán magazinban megjelent interjú néhány nappal ezelőtt, amiben többek között szó esett egy hosszabb mangafolyamról is. Azt tudni kell, hogy a rövidebb sztorik, illetve az anime-rendezések mellett már nagyon régóta nem alkotott hosszabb sorozatot, most azonban (ha hinni lehet a japán interjúból kiragadott infóknak) mindez változni fog.

A legfontosabb információk az új sorozattal kapcsolatban:
– Otomo nagyrészt egyedül, asszisztensek nélkül fogja írni és rajzolni a sorozatot
– a Weekly Shounen Sunday magazinban fog megjelenni
– egy posztapokaliptikus világ bemutatása helyett a történet egy igen izgalmas történelmi időszakban, a Meiji-érában fog játszódni, ami Japán 1868-1912 közti időszakát foglalja magába

Forrás: ANN