OLTALMAZÓK – Kivédhetetlen (MLH035)

Cím: OLTALMAZÓK – Kivédhetetlen (MLH035)
Sorozat: A MARVEL LEGNAGYOBB HŐSEI K.GY.
Szerző(k): Keith Giffen, J. M. Dematteis, Kevin Maguire, Chris Sotomayor
Kiadó: Hachette
Ár: 2990 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2022.12.23.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Habár csak a sors hozta úgy, hogy összeálltak és felvették a harcot a Marvel Univerzumának legnagyobb gonoszságaival, mégsincs még egy olyan csapat, mint az Oltalmazók… és most azt is megtudhatod, miért.
Készülj fel egy olyan Marvel-történetre, amilyet még nem olvastál, hiszen Keith Giffen és J.M. DeMatteis, a képregények komédiakirályai újra összeálltak, hogy bemutassák nektek az Oltalmazók: Kivédhetetlent. Miközben a világa összeomlik körülötte, Doktor Strange-nek, a Marvel legfőbb varázslójának újra össze kell gyűjtenie az egyre jobban széteső Oltalmazókat, hogy megállítsák a démoni Dormammu támadását a Földön! Mivel Ezüst Utazó szabadságon van, Namor ugyanolyan arrogáns atlantiszi herceg, mint amilyen volt, Hulk pedig még mindig bujkál a problémái elől, az Oltalmazóknak meg kell találniuk a módját, hogy megmentsék a világot… mielőtt megölik egymást!
A KÖTET TARTALMA: THE DEFENDERS (3. SZÉRIA) 1-5.

Ed Hammond, Marvel szerkesztő (Panini UK) előszava:

Vannak hősök, akik egyedül dolgoznak, mások viszont imádják a csapatmunkát és az azzal járó bajtársiasságot. És vannak, akik bár magányos farkasok, a sors gonosz fintora valahogy folyton együttműködésre készteti őket más hősökkel, akiket még csak nem is kedvelnek, mégsem mondhatnak nemet, mert akár az egész bolygó sorsa megpecsételődhet. E hősöket úgy hívják: az Oltalmazók.
Bármily zavarosan hangzik, az Oltalmazók sokak definíciója szerint egy anticsapat. Nincs olyan hivatalos taglistája, mint a Bosszú Angyalainak, sem titkos bázisa vagy jellegzetes repülőgépe, uniformisa pedig még úgy sem. Egyszerűen csak összeállnak, amikor szükség van rájuk, hogy minél előbb elvégezzék a feladatukat, és a lehető leggyorsabban visszatérjenek a saját életükhöz.
A csapat először a Marvel Feature 1-ben jelent meg 1971-ben, tagjai Dr. Strange, Namor, Hulk és Ezüst Utazó voltak. Kelletlen szövetségüket és állandó marakodásukat jól fogadták az olvasók, így hamarosan elindulhatott a saját sorozatuk. A csapat felállása azonban folyamatosan változott. Valkűr, Pokolcicus, Holdsárkány – lényegében bárki tiszteletbeli Oltalmazóvá válhatott, aki kisegítette a csapatot. A sorozat végül 152 számot élt meg, bár a címe a 125. számmal Új Oltalmazókra változott, miután az eredeti négy tagnak távoznia kellett.
Az Oltalmazóknak általában a Marvel Univerzum misztikus fenyegetéseivel gyűlik meg a bajuk, ami nem is csoda, hisz Dr. Strange áll a legközelebb ahhoz, hogy a csapat vezetőjének lehessen nevezni.
A Bosszú Angyalai fél kézzel elbánnak a földönkívüli megszállókkal és időutazó zsarnokokkal, de ha démonhordák vagy ocsmány szellemek törik rád az ajtót, csak egyetlen csapatban bízhatsz.
Az Oltalmazók bemutatásához egy 2005-ös, ötrészes minisorozatot választottunk. J.M. DeMatteis, Keith Giffen és Kevin Maguire a csapat eredeti négy tagját szedte össze, hogy aztán elküldje őket az egyik legfurcsább kalandjukra. Különcsége dacára ez egy zseniális történet lenyűgözően vicces momentumokkal. Figyelmeztetlek, ha nyilvánosan olvasod, az emberek esetleg furcsán nézhetnek majd rád, amikor kontrollálhatatlan nevetésroham tör rád! Lehet, hogy nem ez a Marvel történetének legkomolyabb képregénye, de az biztos, hogy a legvégéig szórakoztató.
Maguire zseniálisan kifejező rajzaitól Giffen és DeMatteis frappáns egysorosaiig ez a sztori dagonyáz a röhejességben.
Tehát, hölgyeim és uraim, íme a lobbanékony, torzsalkodó és kétségkívül kivédhetetlen Oltalmazók!

Előzetes oldalak: