MARVEL KAPITÁNY – Reflektorfényben (MLH034)

Cím: MARVEL KAPITÁNY – Reflektorfényben (MLH034)
Sorozat: A MARVEL LEGNAGYOBB HŐSEI K.GY.
Szerző(k): Roy Thomas, Gerry Conway, Marv Wolfman, Gil Kane, John Buscema, John Romita, Wayne Boring, Dan Adkins, Frank Giacoia, Frank Mclaughlin, Doug Moench, Pat Broderick, Carl Gafford, Glynis Wein, Ben Sean, Bruce Patterson
Kiadó: Hachette
Ár: 2990 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2022.12.10.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Marvel Kapitányból, a kree harcosból, aki a Földön lelt otthonra, fogadott népének igaz védelmezője, és a valaha volt egyik legnagyobb Bosszúangyal vált. Kövesd végig, miként született újjá a csillagközi szuperhős Roy Thomas és Gil Kane jóvoltából, akik gyökereiben változtatták meg a karaktert.
A Negatív Zónában rekedt Marvel Kapitányt a tini Bosszúangyal, Rick Jones szabadítja ki. Mivel azonban egyiküknek sincs választása, míg Mar-Vell visszatér a Földre, ifjú szövetségesét kénytelen a Negatív Zóna ürességébe száműzni.
A Marvel egyik legnagyobb tehetségeinek köszönhetően hősök születnek újjá és nagy ellenfelek térnek vissza ebben a klasszikus történetben.
A KÖTET TARTALMA: CAPTAIN MARVEL 17-23. és MARVEL SPOTLIGHT ON CAPTAIN MARVEL 1-2.

Ed Hammond, Marvel szerkesztő (Panini UK) előszava:

Kissé talán komolytalanul hangzik, de a legtöbb képregényrajongó Marvel Kapitány kapcsán leginkább a karakter halálára emlékezik. Mindent összevetve, az az esemény mérföldkő is volt a képregények történelmében. A Marvel Kapitány halála volt a kiadó első nagy terjedelmű grafikus novellája, még csak hasonlót sem adtak ki korábban. Bemutatta a végső stádiumú rákkal küzdő Mar-Vell utolsó napjait, és ez a megrendítő történet minden olvasóból mély érzelmeket váltott ki.
Bár a történet legendásnak bizonyult, Mar-Vell, a kree harcos lényegi része nem ez. Bár csak tizenöt évig volt a Marvel Univerzum tagja, ez idő alatt hihetetlen változásokon ment át. A lázadó kree harcosból lett csillagközi őrző egy olyan hős, akit tapasztalatai elkülönítenek a Föld többi bajnokától. Eredetileg katonai megfigyelőként küldték a Földre, de Mar-Vell fellázadt a felettesei ellen és a Föld védelmezése mellett döntött. A korai füzetekben a legtöbb problémáját a néhai kree elvtársai okozták, akik árulóként tekintettek rá. Különösen Yon-Rogg ezredes volt az, aki többször is próbálta megölni.
A Marvel Kapitány történetében tett utazásunkat ott kezdjük, amikor épp hatalmasat fordult az élete. A Legfelsőbb Intelligencia a Negatív Zónába száműzte, amiért árulóként úgy döntött, hogy segít az embereknek. De Marvel Kapitány szokatlan módon, Rick Jones képében talált rá a megváltásra. Rick a Marvel Univerzum állandó szereplője, aki volt már Hulk és Amerika Kapitány segítője is. De most minden eddiginél nagyobb kihívással találja magát szemben, amikor segítenie kell Marvel Kapitányon.
Jogosan zavarodnál bele a Marvel Kapitány 21. és 22. száma közötti ugrásba, ugyanis két év különbség van a két történet között, ami alatt Marvel Kapitánynak és Ricknek egyéb kalandjaik is voltak, beleértve azt is, amelyikben a Bosszú Angyalaival közösen részt vettek a kree-skrull háború néven emlegetett csillagközi konfliktusban. És arra az esetre, ha mondjuk nem birtokolnál egy példányt ebből a jelentős Marvel mesterműből (ha így lenne, érdemes pótolni), mindezt kézenfekvő módon összegezték a 22. szám elején.
Végezetül, előre ugrunk néhány évet egy idősebb Marvel Kapitányhoz, aki az ISAAC nevű megbolondult számítógépes rendszerrel hadakozik. A Thanosszal folytatott érzékmódosító csatározása során szert tett a kozmikus észlelésre, amitől a kree hős erősebb lett, mint valaha. Megértette a világegyetemet, ami lehetőséget adott arra, hogy fegyvernek használja a saját életerejét.
Halála ellenére, Marvel Kapitány öröksége tovább él. Amióta elhunyt, Carol Danverstől egészen Mar-Vell fiáig, Genis-Vellig számos karakter öltötte magára a szerepet, ezzel tisztelegve a kree hős előtt. Marvel Kapitány neve tehát tovább él, és örökre egyenértékű marad az igaz hősiességgel és a nagyobb jó iránti elkötelezettséggel.

Előzetes oldalak: